פסטה מקמח מלא ברוטב כרישה אפויה
פסטה כזאת עדיין לא אכלתם. השף משה שגב מכין פסטה מקמח מלא ברוטב כרישה אפויה. מנת פסטה משודרגת, טעימה ובריאה עם טאצ׳ פיקנטי של צ׳ילי
פסטה כזאת עדיין לא אכלתם. השף משה שגב מכין פסטה מקמח מלא ברוטב כרישה אפויה. מנת פסטה משודרגת, טעימה ובריאה עם טאצ׳ פיקנטי של צ׳ילי
- משה שגב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 832.8 קק״ל 3331.2 קק״לפחמימות 120.3 גרם 481.4 גרםשומן 23.6 גרם 94.4 גרםנתרן 2880.3 מ״ג 11521.3 מ״גחלבון 30.8 גרם 123.2 גרםסיבים תזונתיים 15.1 גרם 60.5 גרםשומן רווי 11.2 גרם 44.8 גרםכולסטרול 42.1 מ״ג 168.5 מ״גסידן 412.2 מ״ג 1648.7 מ״גברזל 10.2 מ״ג 40.7 מ״גאשלגן 760.6 מ״ג 3042.4 מ״גאבץ 3.8 מ״ג 15.2 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות833
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 832.8 קק״ל 3331.2 קק״לפחמימות 120.3 גרם 481.4 גרםשומן 23.6 גרם 94.4 גרםנתרן 2880.3 מ״ג 11521.3 מ״גחלבון 30.8 גרם 123.2 גרםסיבים תזונתיים 15.1 גרם 60.5 גרםשומן רווי 11.2 גרם 44.8 גרםכולסטרול 42.1 מ״ג 168.5 מ״גסידן 412.2 מ״ג 1648.7 מ״גברזל 10.2 מ״ג 40.7 מ״גאשלגן 760.6 מ״ג 3042.4 מ״גאבץ 3.8 מ״ג 15.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 833 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
פסטה
-
1 חבילה פסטה מקמח מלא
-
1 כף מלח דק
-
2 כפות שמן זית
הגשה
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטן
-
1 כף מיץ לימון
-
100 גרם גבינת פרמזן
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. חותכים את הכרישה לאורך לרצועות של 10 ס”מ. חותכים את החמאה לקוביות קטנות. חותכים את הצ’ילי לטבעות דקות. סוחטים את הלימון.
- מכינים את הכרישה: שמים את הכרישה בתבנית ומפזרים מעל את שיני השום, קוביות חמאה, מים, תימין ומלח. סוגרים היטב עם נייר אפייה ורדיד אלומיניום ואופים כ-30 דקות. מסירים את הניירות, מעבירים את התנור למצב גריל עליון וממשיכים לאפות עד לקבלת גוון שחום.
- מכינים את הפסטה: מרתיחים מים בסיר גדול. מוסיפים לסיר עם המים הרותחים מלח ופסטה ומבשלים עד שהיא כמעט רכה, מסננים.
- מחממים שמן זית במחבת ומטגנים קלות את הפסטה. מתקנים תיבול ומוסיפים במידת הצורך את נוזלי הכרישה מהתבנית.
- מוציאים חלק מהכרישה ומערבבים בפסטה, את כל השאר מפזרים מעל המנה. מוסיפים צ’ילי, מיץ לימון ופרמזן ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. חותכים את הכרישה לאורך לרצועות של 10 ס”מ. חותכים את החמאה לקוביות קטנות. חותכים את הצ’ילי לטבעות דקות. סוחטים את הלימון.
- מכינים את הכרישה: שמים את הכרישה בתבנית ומפזרים מעל את שיני השום, קוביות חמאה, מים, תימין ומלח. סוגרים היטב עם נייר אפייה ורדיד אלומיניום ואופים כ-30 דקות. מסירים את הניירות, מעבירים את התנור למצב גריל עליון וממשיכים לאפות עד לקבלת גוון שחום.
- מכינים את הפסטה: מרתיחים מים בסיר גדול. מוסיפים לסיר עם המים הרותחים מלח ופסטה ומבשלים עד שהיא כמעט רכה, מסננים.
- מחממים שמן זית במחבת ומטגנים קלות את הפסטה. מתקנים תיבול ומוסיפים במידת הצורך את נוזלי הכרישה מהתבנית.
- מוציאים חלק מהכרישה ומערבבים בפסטה, את כל השאר מפזרים מעל המנה. מוסיפים צ’ילי, מיץ לימון ופרמזן ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
נראה טובבבבבבבבבבבב
סגנון חדש של פסטה..נראה טעים