איזה בוקר של זהב! פריקסה מדהים של מלי מאירוב
אנחנו לא סתם קוראים למלי מאירוב הלוחשת לבצקים, הפעם היא מביאה לנו מתכון קל להכנה לפריקסה המדהים שלה, רך מבפנים וקראנצ'י מבחוץ
אנחנו לא סתם קוראים למלי מאירוב הלוחשת לבצקים, הפעם היא מביאה לנו מתכון קל להכנה לפריקסה המדהים שלה, רך מבפנים וקראנצ'י מבחוץ
- מלי מאירוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 210.5 קק״ל 4210.2 קק״לפחמימות 38.2 גרם 764.6 גרםשומן 3.5 גרם 69.4 גרםנתרן 391.2 מ״ג 7823.7 מ״גחלבון 5.5 גרם 110.4 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 33.5 גרםשומן רווי 0.2 גרם 3.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.1 מ״ג 162.1 מ״גברזל 0.6 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 53.5 מ״ג 1070.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-15 דק׳
-
קלוריות211
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 210.5 קק״ל 4210.2 קק״לפחמימות 38.2 גרם 764.6 גרםשומן 3.5 גרם 69.4 גרםנתרן 391.2 מ״ג 7823.7 מ״גחלבון 5.5 גרם 110.4 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 33.5 גרםשומן רווי 0.2 גרם 3.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.1 מ״ג 162.1 מ״גברזל 0.6 מ״ג 12.0 מ״גאשלגן 53.5 מ״ג 1070.2 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.0 מ״גסגור
פריקסה, הלחמניה המטוגנת במרקם עננים ששמורה רק ליודעי דבר ולסבתות טוניסאיות מיומנות. לא עוד! עוד מעט יהיה גם לכם פריקסה מושלם בבית, אתם רק צריכים לדאוג לטונה, אריסה, תפוחי אדמה וביצים קשות. מלי מאירוב מגשימה לכם חלום ונותנת לכם את המתכון שלה לפריקסה מוזהב בטעם בלתי נשכח.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-15 דק׳ | קלוריות 211 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- בקערה שמים את הקמח יחד עם השמרים והסוכר ומערבבים.
- מוסיפים כוס וחצי מים ומתחילים ללוש, ביד או במיקסר.
- מוסיפים את השמן ואת כוס המים וממשיכים ללוש.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת לבצק חלק וטיפה דביק - במידת הצורך מוסיפים בהדרגה מים.
- מכסים את קערת הבצק במגבת למשך חצי שעה, לאחר חצי שעה לשים מעט ומוציאים את האוויר, מכסים שוב ומתפיחים חצי שעה נוספת.
- מורידים את הבצק למשטח מקומח קלות ומגלגלים אותו בקמח. חותכים את הבצק ל-20 חתיכות.
- משטחים כל חתיכה מעט על השיש ומגלגלים לצורת לחמנייה.
- חותכים סנו סושי- נייר אפייה טבעי לריבועים ומניחים כל לחמניה על ריבוע נייר אפייה. משמנים מעט כל לחמנייה, מכסים בניילון נצמד (כך שיהיה רופף) ומתפחים חצי שעה.
- מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק - בערך 4 ס”מ, כשהשמן חם מאוד מנמיכים את הלהבה ומחכים קצת.
- מניחים את הפריקסה יחד עם הנייר בשמן כשהנייר כלפי מעלה, כשמזהיב, הופכים - הנייר יתנתק לבד וכך ייווצר הפס לבן. אם לא נוצר פס לבן, שופכים טיפה מהשמן, כדי שלא כל הפריקסה יהיה מכוסה בשמן בזמן הטיגון.
- מעבירים לסנו סושי - רב מגבת ג’מבו ומגישים עם טונה, סלט ירקות, לימון כבוש, אריסה, תפוחי אדמה, זיתים ביצה קשה וכל מה שאוהבים בתוך הפריקסה.
אופן הכנה
- בקערה שמים את הקמח יחד עם השמרים והסוכר ומערבבים.
- מוסיפים כוס וחצי מים ומתחילים ללוש, ביד או במיקסר.
- מוסיפים את השמן ואת כוס המים וממשיכים ללוש.
- מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת לבצק חלק וטיפה דביק - במידת הצורך מוסיפים בהדרגה מים.
- מכסים את קערת הבצק במגבת למשך חצי שעה, לאחר חצי שעה לשים מעט ומוציאים את האוויר, מכסים שוב ומתפיחים חצי שעה נוספת.
- מורידים את הבצק למשטח מקומח קלות ומגלגלים אותו בקמח. חותכים את הבצק ל-20 חתיכות.
- משטחים כל חתיכה מעט על השיש ומגלגלים לצורת לחמנייה.
- חותכים סנו סושי- נייר אפייה טבעי לריבועים ומניחים כל לחמניה על ריבוע נייר אפייה. משמנים מעט כל לחמנייה, מכסים בניילון נצמד (כך שיהיה רופף) ומתפחים חצי שעה.
- מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק - בערך 4 ס”מ, כשהשמן חם מאוד מנמיכים את הלהבה ומחכים קצת.
- מניחים את הפריקסה יחד עם הנייר בשמן כשהנייר כלפי מעלה, כשמזהיב, הופכים - הנייר יתנתק לבד וכך ייווצר הפס לבן. אם לא נוצר פס לבן, שופכים טיפה מהשמן, כדי שלא כל הפריקסה יהיה מכוסה בשמן בזמן הטיגון.
- מעבירים לסנו סושי - רב מגבת ג’מבו ומגישים עם טונה, סלט ירקות, לימון כבוש, אריסה, תפוחי אדמה, זיתים ביצה קשה וכל מה שאוהבים בתוך הפריקסה.
בשיתוף עם סנו-סושי
לעוד מתכונים של מלי מאירוב:
תגובות (389)
בוקר טוב וצהריים צחיחיםך
וואווו בצק מושלם, הפריקסה יצא קריספי מבחוץ וענן מבפנים:)
איזה כיף שירי!
למה כתוב במתכון פעמיים מים? אף אחד לא שם לב??פעם 1 כוס מים ועוד פעם 1 וחצי כוס מים
היי נועה, שמים כוסות מים בשלבים שונים
קטגוריות
- אוכל טוניסאי
- אוכל שילדים אוהבים
- ארוחה זולה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת שבת בבוקר
- בראנץ'
- המתכונים הפייבוריטים
- יום העצמאות
- כריכים
- ל"ג בעומר
- לביבות מלוחות
- לחמניות
- מאפים מלוחים
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכונים לחנוכה
- מתכונים צמחוניים
- סוכות
- סופגניות
- סנו-סושי