-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 204.7 קק״ל 1637.6 קק״לפחמימות 17.3 גרם 138.3 גרםשומן 9.7 גרם 77.7 גרםנתרן 1081.7 מ״ג 8653.8 מ״גחלבון 14.5 גרם 116.3 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 23.1 גרםשומן רווי 3.8 גרם 30.2 גרםכולסטרול 120.7 מ״ג 965.6 מ״גסידן 340.0 מ״ג 2720.0 מ״גברזל 3.0 מ״ג 23.9 מ״גאשלגן 385.0 מ״ג 3080.3 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 11.8 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות205
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 204.7 קק״ל 1637.6 קק״לפחמימות 17.3 גרם 138.3 גרםשומן 9.7 גרם 77.7 גרםנתרן 1081.7 מ״ג 8653.8 מ״גחלבון 14.5 גרם 116.3 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 23.1 גרםשומן רווי 3.8 גרם 30.2 גרםכולסטרול 120.7 מ״ג 965.6 מ״גסידן 340.0 מ״ג 2720.0 מ״גברזל 3.0 מ״ג 23.9 מ״גאשלגן 385.0 מ״ג 3080.3 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 11.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 205 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כפות שמן זית
-
2 כרישות בינוניות
-
5 בצלים בינוניים
-
1 כפית סוכר לבן
-
1 קובייה תיבולית עשבי תיבול קנור
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
250 גרם גבינת ריקוטה 5%
-
250 גרם גבינת פטה 5%
-
3 ביצים L
-
1/2 צרור שמיר
-
1/2 צרור פטרוזיליה
אופן הכנה
- פורסים את הכרשה לפרוסות דקות.
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
- מגררים על פומפייה את גבינת הפטה.
- קוצצים דק את הפטרוזיליה והשמיר.
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים בצל, כרישה, סוכר, מלח, פלפל שחור ותיבולית עשבי תיבול, מערבבים ומטגנים 15-20 דקות עד שהם מתרככים ומזהיבים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בתרסיס השמן.
- טורפים בקערה את הגבינות, הביצים והשמנת, עד שמתקבלת עיסה אחידה. מתבלים, מוסיפים את השמיר והפטרוזיליה ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים לעיסה את הבצלים והכרשה ומערבבים היטב.
- יוצקים את התערובת בתבנית ואופים 40 דקות, או עד שמתקבלת פשטידה יציבה מאוד וזהובה מאוד. מוציאים ומגישים.
אופן הכנה
- פורסים את הכרשה לפרוסות דקות.
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
- מגררים על פומפייה את גבינת הפטה.
- קוצצים דק את הפטרוזיליה והשמיר.
- מחממים את השמן במחבת, מוסיפים בצל, כרישה, סוכר, מלח, פלפל שחור ותיבולית עשבי תיבול, מערבבים ומטגנים 15-20 דקות עד שהם מתרככים ומזהיבים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית בתרסיס השמן.
- טורפים בקערה את הגבינות, הביצים והשמנת, עד שמתקבלת עיסה אחידה. מתבלים, מוסיפים את השמיר והפטרוזיליה ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים לעיסה את הבצלים והכרשה ומערבבים היטב.
- יוצקים את התערובת בתבנית ואופים 40 דקות, או עד שמתקבלת פשטידה יציבה מאוד וזהובה מאוד. מוציאים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (9)
היי, הפשטידה טעימה מאוד ונראית טוב. בפירוט רשמתם ליצוק את תערובת הגבינות מעל שכבת הבצל ובסרטון ערבבתם יחד. לצערי ראיתי את הסרטון לאחר שהכנסתי לתנור ואז הבנתי למה נשארו לי נוזלים בתחתית התבנית. ממליצה להתאים תוכן כתוב לתוכן מצולם. תודה רבה
היי קרן, מצטערים לקרוא, יש צורך לערבב את הכל ביחד. עדכנו כעת באופן ההכנה, מודים לך על עירור תשומת הלב
התיבולית הזו מעולה! אשתמש בה גם בעוד מאכלים.