צלעות טלה עם קוסקוס וירקות של מאיר אדוני
מאיר אדוני מכין מנה חגיגית לחג: צלעות טלה עם קוסקוס וירקות. מגישים בצלחת גדולה עם גרגירי חומוס מבושלים, רימון ותפוחי עץ מוקפצים
מאיר אדוני מכין מנה חגיגית לחג: צלעות טלה עם קוסקוס וירקות. מגישים בצלחת גדולה עם גרגירי חומוס מבושלים, רימון ותפוחי עץ מוקפצים
- מאיר אדוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1019.4 קק״ל 6116.5 קק״לפחמימות 150.0 גרם 899.9 גרםשומן 30.2 גרם 181.1 גרםנתרן 1301.5 מ״ג 7809.0 מ״גחלבון 31.7 גרם 190.0 גרםסיבים תזונתיים 21.0 גרם 126.2 גרםשומן רווי 3.2 גרם 19.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 302.2 מ״ג 1813.5 מ״גברזל 5.2 מ״ג 31.1 מ״גאשלגן 2166.8 מ״ג 13001.0 מ״גאבץ 3.8 מ״ג 23.0 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה שעהכולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות1019
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1019.4 קק״ל 6116.5 קק״לפחמימות 150.0 גרם 899.9 גרםשומן 30.2 גרם 181.1 גרםנתרן 1301.5 מ״ג 7809.0 מ״גחלבון 31.7 גרם 190.0 גרםסיבים תזונתיים 21.0 גרם 126.2 גרםשומן רווי 3.2 גרם 19.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 302.2 מ״ג 1813.5 מ״גברזל 5.2 מ״ג 31.1 מ״גאשלגן 2166.8 מ״ג 13001.0 מ״גאבץ 3.8 מ״ג 23.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 1019 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
צלעות
-
10 צלעות טלה קטנות
-
1 כף שמן זית
-
4 שיני שום
-
3 גבעולי רוזמרין
-
1/2 כפית מלח ים אטלנטי
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
קוסקוס
-
1 ק"ג סולת
-
1/2 כוס שמן חמניות
-
1 כף מלח דק
-
1 כפית סוכר לבן
ירקות צלויים
תפוחים מקורמלים
הגשה
-
3 כפות צנוברים
-
3 כפות גרגירי רימון
-
1 בצל בינוני
-
2 גבעולי סלרי
-
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בתבנית מרופדת בנייר אפייה אופים קוביות דלעת וגזרים מתובלים במרווה שום, שמן זית ומלח למשך 40 דקות.
- מערבבים את הקוסקוס, מחממים סיר על הכיריים ומאדים ופותחים פעמיים עד שהקוסקוס מוכן. מצננים.
- מקפיצים במחבת את תפוחי העץ הירוקים עם סוכר מלח ופלפל.
- צורבים את הצלעות על המחבת לוהטת ומעבירים לתנור לחום גבוה של 220 מעלות.
- מערבבים את הקוסקוס המוכן עם גרגרי חומוס מבושלים, גרגרי רימון, סלרי קצוץ, בצל קצוץ, צנוברים קלויים. מתבלים במלח פלפל שמן זית ומעט כמון.
- מרכיבים את המנה: על מגש גדול מסדרים את הקוסקוס, ירקות צלויים, סלט, וצלעות.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- בתבנית מרופדת בנייר אפייה אופים קוביות דלעת וגזרים מתובלים במרווה שום, שמן זית ומלח למשך 40 דקות.
- מערבבים את הקוסקוס, מחממים סיר על הכיריים ומאדים ופותחים פעמיים עד שהקוסקוס מוכן. מצננים.
- מקפיצים במחבת את תפוחי העץ הירוקים עם סוכר מלח ופלפל.
- צורבים את הצלעות על המחבת לוהטת ומעבירים לתנור לחום גבוה של 220 מעלות.
- מערבבים את הקוסקוס המוכן עם גרגרי חומוס מבושלים, גרגרי רימון, סלרי קצוץ, בצל קצוץ, צנוברים קלויים. מתבלים במלח פלפל שמן זית ומעט כמון.
- מרכיבים את המנה: על מגש גדול מסדרים את הקוסקוס, ירקות צלויים, סלט, וצלעות.
בשיתוף עם סאוטר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
כמה זמן להשאיר את הצלעות בתנור? במיוחד אם רוצים אותם מידיום
מצטרפת לשאלה כמה זמן לשים הצלעות בתנור? האם להוסיף מעל הירקות או בתבנית נפרדת?
היי, אופים את הצלעות בתבנית נפרדת (לא מעל הירקות) בתנור בחום של 220 מעלות, במשך 10 דקות בערך או יותר, עד שהצלעות מוכנות מבפנים, לפי מידת העשייה הרצויה.