קובנה – מאפה שמרים תימני לשבת בבוקר
יש מאפים שרוצים לזלול בבוקר, בצהריים ובערב. קובנה, מאפה שכבות תימני, הוא בהחלט אחד מהם. הכי כיף לאכול עם רסק עגבניות, סחוג וביצה קשה
יש מאפים שרוצים לזלול בבוקר, בצהריים ובערב. קובנה, מאפה שכבות תימני, הוא בהחלט אחד מהם. הכי כיף לאכול עם רסק עגבניות, סחוג וביצה קשה
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3068.6 קק״ל 3068.6 קק״לפחמימות 508.6 גרם 508.6 גרםשומן 123.9 גרם 123.9 גרםנתרן 7774.0 מ״ג 7774.0 מ״גחלבון 56.4 גרם 56.4 גרםסיבים תזונתיים 15.5 גרם 15.5 גרםשומן רווי 69.5 גרם 69.5 גרםכולסטרול 332.0 מ״ג 332.0 מ״גסידן 116.3 מ״ג 116.3 מ״גברזל 6.9 מ״ג 6.9 מ״גאשלגן 721.9 מ״ג 721.9 מ״גאבץ 5.2 מ״ג 5.2 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 50 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות3069
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 3068.6 קק״ל 3068.6 קק״לפחמימות 508.6 גרם 508.6 גרםשומן 123.9 גרם 123.9 גרםנתרן 7774.0 מ״ג 7774.0 מ״גחלבון 56.4 גרם 56.4 גרםסיבים תזונתיים 15.5 גרם 15.5 גרםשומן רווי 69.5 גרם 69.5 גרםכולסטרול 332.0 מ״ג 332.0 מ״גסידן 116.3 מ״ג 116.3 מ״גברזל 6.9 מ״ג 6.9 מ״גאשלגן 721.9 מ״ג 721.9 מ״גאבץ 5.2 מ״ג 5.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 3069 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קובנה
-
500גרם או 3 1/2 כוסות קמח לבן
-
25 גרם שמרים טריים
-
50גרם או 1/4 כוס סוכר לבן
-
1 1/2כוסות או 360 מ"ל מים פושרים
-
1 כף מלח דק
-
100 גרם חמאה רכה
שימון התבנית
-
40 גרם חמאה
אופן הכנה
- משמנים היטב את התבנית בחמאה, כולל המכסה.
- מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר והמים ומעבדים כ-5 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד עוד 2 דקות, עד שמתקבל בצק רך ודביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, מייצרים כדורים ומכסים במגבת.
- משמנים את משטח העבודה בחמאה, פותחים כל כדור בצק לריבוע ומשמנים את כולו בנדיבות בחמאה. מגלגלים לרולדה, חותכים אותה לחצי, ומסדרים את החתיכות בסיר מהאמצע כלפי חוץ עם החתך כלפי מעלה.
- מכסים ומתפיחים עוד כ-40 דקות, עד שהקובנה מגיעה ל-3/4 גובה הסיר.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- משמנים את הקובנה בחמאה בחלקה העליון וליד הדפנות, מכסים ואופים במשך 30 דקות. מורידים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות כ-40 דקות נוספות, או עד שהמאפה ממלא את כל הסיר ומשחים יפה.
- הופכים את הקובנה לצלחת ומגישים.
אופן הכנה
- משמנים היטב את התבנית בחמאה, כולל המכסה.
- מניחים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, הסוכר והמים ומעבדים כ-5 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד עוד 2 דקות, עד שמתקבל בצק רך ודביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, מייצרים כדורים ומכסים במגבת.
- משמנים את משטח העבודה בחמאה, פותחים כל כדור בצק לריבוע ומשמנים את כולו בנדיבות בחמאה. מגלגלים לרולדה, חותכים אותה לחצי, ומסדרים את החתיכות בסיר מהאמצע כלפי חוץ עם החתך כלפי מעלה.
- מכסים ומתפיחים עוד כ-40 דקות, עד שהקובנה מגיעה ל-3/4 גובה הסיר.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- משמנים את הקובנה בחמאה בחלקה העליון וליד הדפנות, מכסים ואופים במשך 30 דקות. מורידים את חום התנור ל-160 מעלות וממשיכים לאפות כ-40 דקות נוספות, או עד שהמאפה ממלא את כל הסיר ומשחים יפה.
- הופכים את הקובנה לצלחת ומגישים.
הערות
- לגרסה פרווה/ טבעונית, מחליפים את החמאה במרגרינה מומסת
הערות
- לגרסה פרווה/ טבעונית, מחליפים את החמאה במרגרינה מומסת
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (26)
עשיתי את אותו המתכון היא יצא נהדרת אבל תחוסה ולא אוורירית מה הסיבה תודה
היי כרמית, נסי להתפיח זמן ממושך יותר
נכון…צריך לתת לבצק זמן לטפוח ולכן היא יצאה כבדה
הכנתי את הבצק ויצא דביק מאוד. הוספתי שלוש כפות קמח, עדיין דביק..
היי הדס, תוסיפי קמח עד שיהיה פחות דביק