קינוח שוקולד אפוי עם קצפת פירות יער
מעדן שוקולד ביתי עם קצפת פירות יער שעושה נעים בלב ונעים בפה. שי-לי ליפא מכינה קינוח שוקולד אפוי בכוסות אישיים, במרקם קרמי ועשיר
מעדן שוקולד ביתי עם קצפת פירות יער שעושה נעים בלב ונעים בפה. שי-לי ליפא מכינה קינוח שוקולד אפוי בכוסות אישיים, במרקם קרמי ועשיר
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 408.2 קק״ל 816.4 קק״לפחמימות 60.6 גרם 121.2 גרםשומן 14.9 גרם 29.8 גרםנתרן 120.9 מ״ג 241.8 מ״גחלבון 9.2 גרם 18.4 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 8.8 גרםשומן רווי 8.6 גרם 17.2 גרםכולסטרול 158.1 מ״ג 316.1 מ״גסידן 147.4 מ״ג 294.7 מ״גברזל 6.3 מ״ג 12.5 מ״גאשלגן 382.8 מ״ג 765.7 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 5.6 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל 7 שעות
-
קלוריות408
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 408.2 קק״ל 816.4 קק״לפחמימות 60.6 גרם 121.2 גרםשומן 14.9 גרם 29.8 גרםנתרן 120.9 מ״ג 241.8 מ״גחלבון 9.2 גרם 18.4 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 8.8 גרםשומן רווי 8.6 גרם 17.2 גרםכולסטרול 158.1 מ״ג 316.1 מ״גסידן 147.4 מ״ג 294.7 מ״גברזל 6.3 מ״ג 12.5 מ״גאשלגן 382.8 מ״ג 765.7 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 5.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 7 שעות | קלוריות 408 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1/2כוס או 120 מ"ל חלב 3%
-
75 גרם שוקולד מריר
-
1/4 כפית קפה נמס
-
2 חלמונים M
-
2 כפות שטוחות סוכר לבן
קצפת פירות יער
-
1/4 כוס פירות יער טרייםאו קפואים (מופשרים ומסוננים)
-
3 כפיות סוכר לבן
-
1/2כוס או 120 מ"ל שמנת להקצפה יטבתה 38%
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-150 מעלות.
- מכינים את הקרם: מחממים שמנת מתוקה, חלב, שוקולד שבור לקוביות וקפה נמס בסיר תוך כדי בחישה, עד להמסה מלאה (נזהרים שלא יגלוש).
- מערבבים חלמונים וסוכר בקערה נפרדת, מבלי לייצר נפח. יוצקים את תערובת השוקולד ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
- משמנים ספלים חסיני חום בנפח 3/4 כוס ויוצקים לתוכם את תערובת השוקולד.
- מניחים את הספלים בתבנית תנור ויוצקים לתוכה בזהירות מים חמים, עד מחצית מגובה הכלים (נזהרים שלא ייכנסו מים לקרם).
- אופים 40-35 דקות, עד שהקרם יציב בשוליים ורוטט מעט במרכז. מצננים.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.
- מכינים את הקצפת: מועכים את פירות היער עם כפית אחת של סוכר בעזרת מזלג בקערית.
- מקציפים שמנת מתוקה עם שאר הסוכר (2 כפיות) לקצפת רכה.
- מקפלים פנימה קלות את תערובת פירות היער, לקבלת מעין מערבולת (לא מערבבים לתערובת חלקה).
- מגישים: מניחים תלולית של קצפת פירות יער על קרם השוקולד ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-150 מעלות.
- מכינים את הקרם: מחממים שמנת מתוקה, חלב, שוקולד שבור לקוביות וקפה נמס בסיר תוך כדי בחישה, עד להמסה מלאה (נזהרים שלא יגלוש).
- מערבבים חלמונים וסוכר בקערה נפרדת, מבלי לייצר נפח. יוצקים את תערובת השוקולד ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
- משמנים ספלים חסיני חום בנפח 3/4 כוס ויוצקים לתוכם את תערובת השוקולד.
- מניחים את הספלים בתבנית תנור ויוצקים לתוכה בזהירות מים חמים, עד מחצית מגובה הכלים (נזהרים שלא ייכנסו מים לקרם).
- אופים 40-35 דקות, עד שהקרם יציב בשוליים ורוטט מעט במרכז. מצננים.
- מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.
- מכינים את הקצפת: מועכים את פירות היער עם כפית אחת של סוכר בעזרת מזלג בקערית.
- מקציפים שמנת מתוקה עם שאר הסוכר (2 כפיות) לקצפת רכה.
- מקפלים פנימה קלות את תערובת פירות היער, לקבלת מעין מערבולת (לא מערבבים לתערובת חלקה).
- מגישים: מניחים תלולית של קצפת פירות יער על קרם השוקולד ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן