-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 346.6 קק״ל 1386.4 קק״לפחמימות 24.8 גרם 99.3 גרםשומן 26.3 גרם 105.3 גרםנתרן 1710.2 מ״ג 6840.8 מ״גחלבון 6.5 גרם 25.8 גרםסיבים תזונתיים 5.5 גרם 22.1 גרםשומן רווי 3.7 גרם 14.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 105.5 מ״ג 421.8 מ״גברזל 4.2 מ״ג 16.6 מ״גאשלגן 1171.7 מ״ג 4686.9 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.4 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות347
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 346.6 קק״ל 1386.4 קק״לפחמימות 24.8 גרם 99.3 גרםשומן 26.3 גרם 105.3 גרםנתרן 1710.2 מ״ג 6840.8 מ״גחלבון 6.5 גרם 25.8 גרםסיבים תזונתיים 5.5 גרם 22.1 גרםשומן רווי 3.7 גרם 14.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 105.5 מ״ג 421.8 מ״גברזל 4.2 מ״ג 16.6 מ״גאשלגן 1171.7 מ״ג 4686.9 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 347 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קישואים
-
4 קישואים בינוניים
-
3 שיני שום
-
6 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח גס
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב
-
3 כפות שמן זית
-
6 שיני שום
-
2 כפות אריסה
-
2 כפות רסק עגבניות
-
2 עגבניות בינוניות
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1כוס או 250 גרם עגבניות מרוסקות
-
1 חופן עלי תרד
-
1/2 צרור שמיר
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- צולים את הקישואים: חותכים את הקישואים לפרוסות בעובי 3 ס”מ.
- קולפים וכותשים את שיני השום.
- מניחים בקערה את פרוסות הקישואים, השמן, המלח, הפלפל השחור והשום ומערבבים היטב.
- מחממים מחבת פסים על אש גבוהה וצולים את הקישואים עד שמופיעים עליהם סימני חריכה. שומרים בצד.
- מכינים את הרוטב: קולפים וכותשים את שיני השום.
- מגררים את העגבניות בפומפייה, חותכים את עלי התרד לרצועות וקוצצים את עשבי התיבול.
- מחממים את השמן במחבת עמוקה, מוסיפים את השום והאריסה ומערבבים.
- מוסיפים את כל סוגי העגבניות והפפריקה ומערבבים שוב. מביאים לרתיחה, מתבלים וממשיכים לבשל תוך ערבוב 10 דקות נוספות. כשהרוטב מסמיך, מוסיפים את התרד ועשבי התיבול ומערבבים.
- מנמיכים את האש, מוסיפים לרוטב את הקישואים ומבשלים עוד 10 דקות בלי לערבב.
אופן הכנה
- צולים את הקישואים: חותכים את הקישואים לפרוסות בעובי 3 ס”מ.
- קולפים וכותשים את שיני השום.
- מניחים בקערה את פרוסות הקישואים, השמן, המלח, הפלפל השחור והשום ומערבבים היטב.
- מחממים מחבת פסים על אש גבוהה וצולים את הקישואים עד שמופיעים עליהם סימני חריכה. שומרים בצד.
- מכינים את הרוטב: קולפים וכותשים את שיני השום.
- מגררים את העגבניות בפומפייה, חותכים את עלי התרד לרצועות וקוצצים את עשבי התיבול.
- מחממים את השמן במחבת עמוקה, מוסיפים את השום והאריסה ומערבבים.
- מוסיפים את כל סוגי העגבניות והפפריקה ומערבבים שוב. מביאים לרתיחה, מתבלים וממשיכים לבשל תוך ערבוב 10 דקות נוספות. כשהרוטב מסמיך, מוסיפים את התרד ועשבי התיבול ומערבבים.
- מנמיכים את האש, מוסיפים לרוטב את הקישואים ומבשלים עוד 10 דקות בלי לערבב.
הערות
- מומלץ להגיש את המנה עם חלה לניגוב הרוטב
הערות
- מומלץ להגיש את המנה עם חלה לניגוב הרוטב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
מה אפשר לשים במקום אריסה?
אפשר לשים פפריקה חריפה או סחוג במקום אריסה או כמה טיפות טבסקו או שאפשר לוותר על החריפות ולא לשים דבר במקום. בהצלחה (: