-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1136.2 קק״ל 4545.0 קק״לפחמימות 107.5 גרם 430.1 גרםשומן 52.5 גרם 210.0 גרםנתרן 4673.9 מ״ג 18695.7 מ״גחלבון 59.3 גרם 237.1 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 17.4 גרםשומן רווי 10.9 גרם 43.6 גרםכולסטרול 281.0 מ״ג 1123.8 מ״גסידן 101.3 מ״ג 405.0 מ״גברזל 9.1 מ״ג 36.6 מ״גאשלגן 1038.4 מ״ג 4153.5 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.3 מ״גסגור
-
מרכיבים26
-
הכנה שעהכולל 12 שעות
-
קלוריות1136
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1136.2 קק״ל 4545.0 קק״לפחמימות 107.5 גרם 430.1 גרםשומן 52.5 גרם 210.0 גרםנתרן 4673.9 מ״ג 18695.7 מ״גחלבון 59.3 גרם 237.1 גרםסיבים תזונתיים 4.3 גרם 17.4 גרםשומן רווי 10.9 גרם 43.6 גרםכולסטרול 281.0 מ״ג 1123.8 מ״גסידן 101.3 מ״ג 405.0 מ״גברזל 9.1 מ״ג 36.6 מ״גאשלגן 1038.4 מ״ג 4153.5 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.3 מ״גסגור
קציצות אסאדו מטוגנות מצופות פירורי פנקו שפשוט יתפצחו לכם בפה 🙂
מנה קריספית שאפשר להגיש בשבת המלכה כמנת פתיחה למרכז השולחן, כל בני המשפחה יוכלו לטבול ברוטב הטחינה הטעים ולהתענג על קציצות האסאדו האלו, ביס קריספי בפירורי הפנקו הזהובים עם הבשר המפורק הרך והנימוח בפנים… פשוט ביס חלומי!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 26 | זמן הכנה שעה | זמן כולל 12 שעות | קלוריות 1136 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
בשר
-
3 כפות שמן זית
-
1 ק"ג אסאדוללא עצם
-
2 בצלים סגולים קטניםחתוכים לקוביות קטנות
-
2 יחידות עלי דפנה
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
1 ליטר מיםאו עד לכיסוי הבשר
-
2 כפות רוטב ברביקיורוטב ברביקיו דבש או כף רוטב ברביקיו וכף דבש
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
-
1 כפית פלפל לבן טחון
קערת קמח
-
1 כוס קמח לבן
קערת פירורי פנקו
-
1 חבילה פירורי פנקו
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
רוטב טחינה
-
1/2 כוס טחינה גולמית
-
1 כף רוטב סרירצ’ה
-
1 כף רוטב ברביקיו
-
1 כף סילאן
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כוס מים
אופן הכנה
- צורבים מספר חתיכות של בשר אסאדו חתוך לקוביות עם שומן בסיר רחב עם שמן זית עד להשחמה יפה של החתיכות, מוסיפים מים עד לכיסוי, מלח, פלפל שחור, עלי דפנה ובצלים סגולים, מבשלים כשעתיים-שלוש או עד שהבשר רך לחלוטין, בסיום מעבירים לקערה ומפוררים אותו.
- מתבלים את הבשר בברביקיו דבש, צ’ילי מתוק ופלפל לבן טחון, מערבבים, טועמים ואם צריך ממליחים ומכסים, מעבירים למקרר למספר שעות או ללילה שלם.
- אחרי שהבשר התקרר והשומן התקשה - מערבבים הכל ויוצרים קציצות עם הידיים.
- שמרים בקערה קמח.
- שמים בקערה נוספת פירורי פנקו, מלח, פלפל שחור ופפריקה ומערבבים היטב.
- שמרים בקערה שלישית ביצים עם חרדל, קטשופ ומיונז וטורפים.
- מצפים את קציצת האסאדו בקמח, לאחר מכן בביצה הטרופה ולבסוף בפירורי הפנקו (מומלץ לחזור על הפעולה פעמיים ליצירת שתי שכבות).
- שמים נייר אפייה עגול בתוך סיר (חוסך לכלוך של הסיר), שופכים שמן עמוק לנייר האפייה, מחממים ל-170 מעלות ומטגנים את קציצות האסאדו עד להזהבה יפה. מוציאים לרשת צינון.
- מכינים את רוטב הטחינה: מערבבים טחינה עם מים, ברביקיו, סילאן, סרירצ’ה ומעט מלח ומגישים עם קציצות האסאדו. בתיאבון!
אופן הכנה
- צורבים מספר חתיכות של בשר אסאדו חתוך לקוביות עם שומן בסיר רחב עם שמן זית עד להשחמה יפה של החתיכות, מוסיפים מים עד לכיסוי, מלח, פלפל שחור, עלי דפנה ובצלים סגולים, מבשלים כשעתיים-שלוש או עד שהבשר רך לחלוטין, בסיום מעבירים לקערה ומפוררים אותו.
- מתבלים את הבשר בברביקיו דבש, צ’ילי מתוק ופלפל לבן טחון, מערבבים, טועמים ואם צריך ממליחים ומכסים, מעבירים למקרר למספר שעות או ללילה שלם.
- אחרי שהבשר התקרר והשומן התקשה - מערבבים הכל ויוצרים קציצות עם הידיים.
- שמרים בקערה קמח.
- שמים בקערה נוספת פירורי פנקו, מלח, פלפל שחור ופפריקה ומערבבים היטב.
- שמרים בקערה שלישית ביצים עם חרדל, קטשופ ומיונז וטורפים.
- מצפים את קציצת האסאדו בקמח, לאחר מכן בביצה הטרופה ולבסוף בפירורי הפנקו (מומלץ לחזור על הפעולה פעמיים ליצירת שתי שכבות).
- שמים נייר אפייה עגול בתוך סיר (חוסך לכלוך של הסיר), שופכים שמן עמוק לנייר האפייה, מחממים ל-170 מעלות ומטגנים את קציצות האסאדו עד להזהבה יפה. מוציאים לרשת צינון.
- מכינים את רוטב הטחינה: מערבבים טחינה עם מים, ברביקיו, סילאן, סרירצ’ה ומעט מלח ומגישים עם קציצות האסאדו. בתיאבון!
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן