קציצות קישואים עם גבינה בולגרית והזמנה לריקוד צמוד
- נעמה פלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 165.6 קק״ל 3311.3 קק״לפחמימות 7.6 גרם 152.2 גרםשומן 13.9 גרם 277.1 גרםנתרן 262.8 מ״ג 5257.0 מ״גחלבון 6.6 גרם 131.8 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 27.8 גרםשומן רווי 5.0 גרם 100.0 גרםכולסטרול 26.5 מ״ג 529.1 מ״גסידן 85.7 מ״ג 1714.8 מ״גברזל 1.3 מ״ג 26.0 מ״גאשלגן 61.0 מ״ג 1219.3 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 26.1 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות166
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 165.6 קק״ל 3311.3 קק״לפחמימות 7.6 גרם 152.2 גרםשומן 13.9 גרם 277.1 גרםנתרן 262.8 מ״ג 5257.0 מ״גחלבון 6.6 גרם 131.8 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 27.8 גרםשומן רווי 5.0 גרם 100.0 גרםכולסטרול 26.5 מ״ג 529.1 מ״גסידן 85.7 מ״ג 1714.8 מ״גברזל 1.3 מ״ג 26.0 מ״גאשלגן 61.0 מ״ג 1219.3 מ״גאבץ 1.3 מ״ג 26.1 מ״גסגור
כבר כשהייתי קטנה הייתי מציצנית גדולה. אומרים שמציצנות היא תכונה של סופרים שחומסים מאחרים את הזכרונות שלהם. אני לא חושבת שזה נכון, אני לוקחת רק זכרונות שנופלים על הריצפה, אני מרימה בזהירות רגעים שאנשים לא שמים לב אליהם ושמה לב אליהם בעצמי, אחר כך אני פשוט כותבת אותם בראש וזוכרת אותם לנצח, אולי מישהו יצטרך את זכרון הרגע הזה פעם.
ילדה עם רגליים ארוכות מדי שנקשרות זו בזו ולכן אף אחד לא מזמין אותה לרקוד מחכה לרגע אחד מיוחד. עומדת בצד וממתינה לריקוד של סמי וכרמלה. אני לא באמת מכירה אותם, הם היו “מבוגרים” משכונת “הבולגרים” (במלעיל) במושב. כשהייתי עוברת מולם במקרה במרפאה או בצרכניה הייתי מנידה בראשי מולם. כי אהבתי שכל המבוגרים בכפר אומרים לאמא שלי שאני ילדה מנומסת שתמיד אומרת שלום, למך ולזקן.
סמי וכרמלה היו הסיבה העיקרית לזה שהגעתי למסיבות ונשארתי עד לריקודים.
במסיבות של המושב כרמלה תמיד לבשה “של” אדום וחצאית, וסמי היה מושך אותה לרקוד את אה-ויוה-אספניה. לכרמלה היה מבט מופתע וטיפונת מבוייש, היא היתה מסמיקה קבוע וואפשר היה לראות בצעדים הקלים של כרמלה שהיא היתה יופי של רקדנית בצעירותה, בדיוק כמו שסמי שלנו היה גבר-גבר בבולגריה. וגם היום הם לא רעים בכלל. סמי היה מחזיק את כרמלה במותן הנחמד שלה והיא היתה מסתכלת לו בעיניים ומחייכת.
ריקוד אחד קטן, רגע מציצנות פרטי שלי שחיכיתי לו לבד, בלי לגלות לאף אחד. אחרי שסמי וכרמלה רקדו, לא אכפת היה לי ללכת הביתה. גם ככה אף אחד לא יזמין אותי לרקוד.
לחייהם של סמי וכרמלה ולחיי כל מי שרוקד בלב ואוסף זכרונות של אחרים במקום, קציצות קישואים עם גבינה בולגרית שרוקדות יחד כל כך יפה, במיוחד אם יש קהל של זיתים, אוזו, פלחי לימון וגבינות טובות מסביב.
מרכיבים 20 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 166 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
לקציצות הקישואים:
-
6 קישואים Mאפשר להשתמש בזוקיני אם רוצים
-
200 גרם גבינה בולגרית 16%
-
100 גרם גבינת קשקבלמגוררת
-
1 ביצה L
-
1/2 כוס שמירקצוץ
-
1 כוס בצל ירוקקצוץ
-
1 כוס יוגורט עיזים 3.9%
-
3/4 כוס פירורי לחםניתן להשתמש גם בקמח מצה
-
1 קורט מלח דקבזהירות עם המלח, הגבינות מלוחות מאוד!
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס שמן זיתלהברשת הקציצות
לצזיקי:
-
1 בקבוק יוגורט עיזים 3.9%
-
1 כף גדושה שמנת חמוצה יטבתה 15%
-
3 כפות שמן זית
-
2 מלפפוניםקלופים וקצוצים לקוביות קטנות
-
1 כוס שמירקצוץ
-
4 עלי נענעקצוצים
-
4 שיני שוםמעוכות
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מרתיחים בסיר מים ולאחר הרתיחה מבשלים את הקישואים במים עד שהם מתרככים. מסננים את המים ומניחים את הקישואים במסננת כדי שיגירו מים.
- סוחטים ביד את הקישואים וקוצצים אותם. מניחים את הקישואים שוב במסננת כדי שיוציאו כמה שיותר נוזלים.
- בקערה מערבבים את הגבינות, הביצה, היוגורט, הבצל, השמיר, פירורי הלחם והקישואים המסוננים. מכסים את הקערה ומכניסים את הבלילה לשעה-שעתיים במקרר (ניתן להכין את הבלילה יום לפני ההגשה).
- מעצבים קציצות יפות ומורחים אותן משני הצדדים בשמן זית.
- מכסים תבנית בנייר אפיה, מורחים את הנייר בשמן זית ומסדרים יפה את הקציצות.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כחצי שעה עד שהקציצות מזהיבות.
- כאשר הקציצות בתנור לא מבזבזים זמן ומכינים את הצזיקי: מערבבים היטב את כל חומרי הצזיקי, טועמים ומתקנים טעמים.
- מסדרים את קציצות הקישואים בכלי יפה, מגישים עם צזיקי, יוגורט צאן, סלט טוב ופלחי לימון.
- במקום לאפות, ניתן כמובן לטגן את הקציצות בשמן זית, זה כמובן יוצא מעולה!
לפני פיזור, כמה תודות:
לגלית יערי הנהדרת שצילמה, לתמר ורונה היפות והמתוקות שדיגמנו שבועות, לרבקה האוצרת האהובה שעל הכלים המשגעים בתבל ולמפיק הפרטי שלי, אמיר, שהרים את היום הטעים הזה על כתפיו. תודה! אתם אהובים!
אופן הכנה
- מרתיחים בסיר מים ולאחר הרתיחה מבשלים את הקישואים במים עד שהם מתרככים. מסננים את המים ומניחים את הקישואים במסננת כדי שיגירו מים.
- סוחטים ביד את הקישואים וקוצצים אותם. מניחים את הקישואים שוב במסננת כדי שיוציאו כמה שיותר נוזלים.
- בקערה מערבבים את הגבינות, הביצה, היוגורט, הבצל, השמיר, פירורי הלחם והקישואים המסוננים. מכסים את הקערה ומכניסים את הבלילה לשעה-שעתיים במקרר (ניתן להכין את הבלילה יום לפני ההגשה).
- מעצבים קציצות יפות ומורחים אותן משני הצדדים בשמן זית.
- מכסים תבנית בנייר אפיה, מורחים את הנייר בשמן זית ומסדרים יפה את הקציצות.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כחצי שעה עד שהקציצות מזהיבות.
- כאשר הקציצות בתנור לא מבזבזים זמן ומכינים את הצזיקי: מערבבים היטב את כל חומרי הצזיקי, טועמים ומתקנים טעמים.
- מסדרים את קציצות הקישואים בכלי יפה, מגישים עם צזיקי, יוגורט צאן, סלט טוב ופלחי לימון.
- במקום לאפות, ניתן כמובן לטגן את הקציצות בשמן זית, זה כמובן יוצא מעולה!
לפני פיזור, כמה תודות:
לגלית יערי הנהדרת שצילמה, לתמר ורונה היפות והמתוקות שדיגמנו שבועות, לרבקה האוצרת האהובה שעל הכלים המשגעים בתבל ולמפיק הפרטי שלי, אמיר, שהרים את היום הטעים הזה על כתפיו. תודה! אתם אהובים!
הערות
- ניתן להחליף את השמיר בפטרוזיליה
- ניתן לטגן את הקציצות בשמן זית, זה יוצא נפלא. מה רע?
- אפשר להכין קציצות הפתעה ולהכניס מטבע של גבינת עיזים בכל אחת מהקציצות. הטעם משגע!
הערות
- ניתן להחליף את השמיר בפטרוזיליה
- ניתן לטגן את הקציצות בשמן זית, זה יוצא נפלא. מה רע?
- אפשר להכין קציצות הפתעה ולהכניס מטבע של גבינת עיזים בכל אחת מהקציצות. הטעם משגע!
הכנתם את המתכון?
תגובות (13)
יצא אחלה הכל נעלם מהצלחת ב…טיסה..
מתכון מצוייין אומנם טיגנתי בסיר טיגון עם כף שמן אך יצא באמת נדיר
בטוחים שיצא מצויין 🙂
לביבות מוצלחות מאוד!!! תודה נעמה
בשמחה גדולה!
קטגוריות
- אוכל בולגרי
- אוכל בלקני
- אוכל טורקי
- אוכל יווני
- ארוחה בריאה
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה חלבית
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחת לילה
- ארוחת שבת בבוקר
- בראנץ'
- לביבות מלוחות
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מתכוני חגים
- מתכוני עמים ועדות
- מתכוני שבועות
- מתכונים לחנוכה
- מתכונים צמחוניים
- פיקניק
- קציצות