קרפצ’יו סביח – חציל קלוי עם ביצה קשה, אריסה ועמבה
אודי ואושר מכינים גרסה קצת אחרת לאוכל הרחוב שכולם אוהבים - קרפצ'יו סביח, מנת חצילים קלויים עם ביצים קשות, טחינה, ירקות קצוצים ועמבה
אודי ואושר מכינים גרסה קצת אחרת לאוכל הרחוב שכולם אוהבים - קרפצ'יו סביח, מנת חצילים קלויים עם ביצים קשות, טחינה, ירקות קצוצים ועמבה
- אודי ואושר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 718.0 קק״ל 1435.9 קק״לפחמימות 273.8 גרם 547.7 גרםשומן 275.2 גרם 550.3 גרםנתרן 1934.5 מ״ג 3869.0 מ״גחלבון 259.8 גרם 519.5 גרםסיבים תזונתיים 258.2 גרם 516.5 גרםשומן רווי 247.7 גרם 495.4 גרםכולסטרול 537.4 מ״ג 1074.8 מ״גסידן 367.0 מ״ג 734.0 מ״גברזל 246.3 מ״ג 492.7 מ״גאשלגן 1588.1 מ״ג 3176.3 מ״גאבץ 244.2 מ״ג 488.5 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות718
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 718.0 קק״ל 1435.9 קק״לפחמימות 273.8 גרם 547.7 גרםשומן 275.2 גרם 550.3 גרםנתרן 1934.5 מ״ג 3869.0 מ״גחלבון 259.8 גרם 519.5 גרםסיבים תזונתיים 258.2 גרם 516.5 גרםשומן רווי 247.7 גרם 495.4 גרםכולסטרול 537.4 מ״ג 1074.8 מ״גסידן 367.0 מ״ג 734.0 מ״גברזל 246.3 מ״ג 492.7 מ״גאשלגן 1588.1 מ״ג 3176.3 מ״גאבץ 244.2 מ״ג 488.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 718 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
ירקות
-
1 עגבנייה בינונית
-
1 מלפפון ירוק בינוני
-
1/2 בצל בינוני
-
1 מלפפון חמוץ בינוני
-
1 חופן פטרוזיליה
טחינה
-
1/4 כוס טחינה גולמית
-
3 כפות מים קרים
-
1 כף מיץ לימון
-
1/4 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מחממים את התנור במצב גריל ל-230 מעלות, או החום הגבוה ביותר. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- צולים את החצילים: מחוררים בעזרת מזלג את החצילים בכמה מקומות וקולים מתחת לגריל לוהט בתנור עד ריכוך מלא.
- חוצים את החציל הקלוי, ממליחים מעט ושומרים בצד.
- מבשלים את הביצים: יוצקים מים לסיר ומביאים לרתיחה. מניחים בעדינות את הביצים בסיר ל-8 דקות בדיוק. מסננים ומקלפים תחת מים קרים כשהביצים עדיין חמות. חותכים כל ביצה לשישיות.
- קוצצים את כל הירקות לקוביות קטנות. קוצצים את הפטרוזיליה.
- מדללים את העמבה והאריסה במעט מים, כל אחת בקערית נפרדת.
- מכינים טחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית עם מים קרים, מיץ לימון ומלח. מוסיפים מים עד להגעה לסמיכות הרצויה.
- על צלחת הגשה רחבה מניחים את חצאי החציל. מעל מפזרים את הירקות הקצוצים, מוסיפים את הטחינה, העמבה, אריסה, שמן הזית והפטרוזיליה. מגישים עם הפיתות החמות.
אופן הכנה
- מחממים את התנור במצב גריל ל-230 מעלות, או החום הגבוה ביותר. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- צולים את החצילים: מחוררים בעזרת מזלג את החצילים בכמה מקומות וקולים מתחת לגריל לוהט בתנור עד ריכוך מלא.
- חוצים את החציל הקלוי, ממליחים מעט ושומרים בצד.
- מבשלים את הביצים: יוצקים מים לסיר ומביאים לרתיחה. מניחים בעדינות את הביצים בסיר ל-8 דקות בדיוק. מסננים ומקלפים תחת מים קרים כשהביצים עדיין חמות. חותכים כל ביצה לשישיות.
- קוצצים את כל הירקות לקוביות קטנות. קוצצים את הפטרוזיליה.
- מדללים את העמבה והאריסה במעט מים, כל אחת בקערית נפרדת.
- מכינים טחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית עם מים קרים, מיץ לימון ומלח. מוסיפים מים עד להגעה לסמיכות הרצויה.
- על צלחת הגשה רחבה מניחים את חצאי החציל. מעל מפזרים את הירקות הקצוצים, מוסיפים את הטחינה, העמבה, אריסה, שמן הזית והפטרוזיליה. מגישים עם הפיתות החמות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן