קרפצ’יו סביח – חציל קלוי עם ביצה קשה, אריסה ועמבה

אודי ואושר מכינים גרסה קצת אחרת לאוכל הרחוב שכולם אוהבים - קרפצ'יו סביח, מנת חצילים קלויים עם ביצים קשות, טחינה, ירקות קצוצים ועמבה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

מצרכים

חצילים

ירקות

טחינה

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור במצב גריל ל-230 מעלות, או החום הגבוה ביותר. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. צולים את החצילים: מחוררים בעזרת מזלג את החצילים בכמה מקומות וקולים מתחת לגריל לוהט בתנור עד ריכוך מלא.
  3. חוצים את החציל הקלוי, ממליחים מעט ושומרים בצד.
  4. מבשלים את הביצים: יוצקים מים לסיר ומביאים לרתיחה. מניחים בעדינות את הביצים בסיר ל-8 דקות בדיוק. מסננים ומקלפים תחת מים קרים כשהביצים עדיין חמות. חותכים כל ביצה לשישיות.
  5. קוצצים את כל הירקות לקוביות קטנות. קוצצים את הפטרוזיליה.
  6. מדללים את העמבה והאריסה במעט מים, כל אחת בקערית נפרדת.
  7. מכינים טחינה: מערבבים את הטחינה הגולמית עם מים קרים, מיץ לימון ומלח. מוסיפים מים עד להגעה לסמיכות הרצויה.
  8. על צלחת הגשה רחבה מניחים את חצאי החציל. מעל מפזרים את הירקות הקצוצים, מוסיפים את הטחינה, העמבה, אריסה, שמן הזית והפטרוזיליה. מגישים עם הפיתות החמות.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 2 מנות
קלוריות 733.4 קק״ל 1466.7 קק״ל
פחמימות 272.7 גרם 545.4 גרם
שומן 277.6 גרם 555.3 גרם
נתרן 1822.0 מ״ג 3644.0 מ״ג
חלבון 258.2 גרם 516.4 גרם
סיבים תזונתיים 258.1 גרם 516.2 גרם
שומן רווי 248.1 גרם 496.1 גרם
כולסטרול 495.8 מ״ג 991.6 מ״ג
סידן 361.8 מ״ג 723.6 מ״ג
ברזל 246.3 מ״ג 492.6 מ״ג
אשלגן 1556.1 מ״ג 3112.2 מ״ג
אבץ 244.3 מ״ג 488.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody