-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 644.8 קק״ל 1289.5 קק״לפחמימות 44.3 גרם 88.7 גרםשומן 40.2 גרם 80.3 גרםנתרן 3564.2 מ״ג 7128.4 מ״גחלבון 46.7 גרם 93.4 גרםסיבים תזונתיים 10.1 גרם 20.2 גרםשומן רווי 17.5 גרם 35.0 גרםכולסטרול 220.3 מ״ג 440.5 מ״גסידן 1336.1 מ״ג 2672.2 מ״גברזל 15.9 מ״ג 31.8 מ״גאשלגן 2089.2 מ״ג 4178.4 מ״גאבץ 6.4 מ״ג 12.8 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות645
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 644.8 קק״ל 1289.5 קק״לפחמימות 44.3 גרם 88.7 גרםשומן 40.2 גרם 80.3 גרםנתרן 3564.2 מ״ג 7128.4 מ״גחלבון 46.7 גרם 93.4 גרםסיבים תזונתיים 10.1 גרם 20.2 גרםשומן רווי 17.5 גרם 35.0 גרםכולסטרול 220.3 מ״ג 440.5 מ״גסידן 1336.1 מ״ג 2672.2 מ״גברזל 15.9 מ״ג 31.8 מ״גאשלגן 2089.2 מ״ג 4178.4 מ״גאבץ 6.4 מ״ג 12.8 מ״גסגור
מאפה שבלול מושלם מדפי אורז שמתאים לארוח חגיגי או לבראנץ’ טעים וכיפי. הוא גם ללא גלוטן וגם קליל הכנה ובאמת שכל אחד יכול להכין אותו. גם אם זו הפעם הראשונה שאתם מתעסקים עם דפי אורז, תגלו שזה ממש פשוט וקל והתוצאה קריספית וטעימה בשגעון.
עלות ארוחה זו עד 50 שקלים – העלות חושבה בהתאם ל-4 סועדים.
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 645 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי
-
800 גרם עלי תרד
-
1 מיכל שמנת לבישול 9%
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
3/4 כוס גבינה צהובה 22%מגורדת
-
2 כפות קמח לבן
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מחממים מחבת רחבה עם עלי התרד ומעט שמן ומבשלים עד לריכוך.
- מוסיפים שמנת, גבינה מגורדת ותבלינים ומבשלים עוד 5-6 דקות, אם צריך להסמיך את התערובת מוסיפים 2-3 כפות קמח.
- מורידים מהאש ומניחים בצד להצטנן.
- מכינים את הבלילה לטבילת דפי האורז: טורפים בקערה רחבה ביצה, מים, סילאן ומלח.
- מכינים משטח עבודה רחב: משמנים אותו בשמן כדי שדפי האורז לא ידבקו אליו.
- טובלים דף אורז בבלילה ומניחים על המשטח המשומן. חוזרים על הפעולה ומניחים את הדף הבא כך שיחפוף מעט את הדף הראשון ושוב עם הדף שלישי.
- בעזרת כפית, שמים שורה מהמילוי לאורך הדפים ומגלגלים לגליל. את הגליל מגלגלים לשבלול ומניחים בתבנית אפייה.
- מכינים עוד גליל של דפי אורז ומניחים אותו בהמשך של השבלול הראשון כך שהשבלול יגדל.
- חוזרים על סדר הפעולות שוב עד שמתקבל שבלול גדול ויפה (או שני שבלולים).
- מברישים את השבלול בשמן זית, מקשטים בשומשום ומכניסים לתנור החם למשך 20 דקות או עד שהמאפה מזהיב.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
- מחממים מחבת רחבה עם עלי התרד ומעט שמן ומבשלים עד לריכוך.
- מוסיפים שמנת, גבינה מגורדת ותבלינים ומבשלים עוד 5-6 דקות, אם צריך להסמיך את התערובת מוסיפים 2-3 כפות קמח.
- מורידים מהאש ומניחים בצד להצטנן.
- מכינים את הבלילה לטבילת דפי האורז: טורפים בקערה רחבה ביצה, מים, סילאן ומלח.
- מכינים משטח עבודה רחב: משמנים אותו בשמן כדי שדפי האורז לא ידבקו אליו.
- טובלים דף אורז בבלילה ומניחים על המשטח המשומן. חוזרים על הפעולה ומניחים את הדף הבא כך שיחפוף מעט את הדף הראשון ושוב עם הדף שלישי.
- בעזרת כפית, שמים שורה מהמילוי לאורך הדפים ומגלגלים לגליל. את הגליל מגלגלים לשבלול ומניחים בתבנית אפייה.
- מכינים עוד גליל של דפי אורז ומניחים אותו בהמשך של השבלול הראשון כך שהשבלול יגדל.
- חוזרים על סדר הפעולות שוב עד שמתקבל שבלול גדול ויפה (או שני שבלולים).
- מברישים את השבלול בשמן זית, מקשטים בשומשום ומכניסים לתנור החם למשך 20 דקות או עד שהמאפה מזהיב.
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
האם לכל מתכון יש סרטון הכנה? אם כן היכן ניתן לצפות בו?
היי נעמי, לא לכל מתכון יש סרטון הכנה. אם יש סרטון, ניתן למצוא אותו בתוך המתכון עצמו, למתכון הספציפי הזה אין סרטון.
כל הסרטונים של פודי גם נמצאים בערוץ היוטיוב של פודי:
https://www.youtube.com/@foodyil