שעת התה עם המלכה האם – עוגיות חמאה מזולפות של נטע לויה
- נטע לויה
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 141.3 קק״ל 2825.8 קק״לפחמימות 17.6 גרם 351.1 גרםשומן 8.8 גרם 176.2 גרםנתרן 107.6 מ״ג 2153.0 מ״גחלבון 1.8 גרם 36.9 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 6.8 גרםשומן רווי 5.0 גרם 100.1 גרםכולסטרול 39.4 מ״ג 787.4 מ״גסידן 6.3 מ״ג 126.7 מ״גברזל 0.2 מ״ג 3.8 מ״גאשלגן 20.8 מ״ג 416.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 3.5 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 20 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות141
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 141.3 קק״ל 2825.8 קק״לפחמימות 17.6 גרם 351.1 גרםשומן 8.8 גרם 176.2 גרםנתרן 107.6 מ״ג 2153.0 מ״גחלבון 1.8 גרם 36.9 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 6.8 גרםשומן רווי 5.0 גרם 100.1 גרםכולסטרול 39.4 מ״ג 787.4 מ״גסידן 6.3 מ״ג 126.7 מ״גברזל 0.2 מ״ג 3.8 מ״גאשלגן 20.8 מ״ג 416.7 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 3.5 מ״גסגור
עוגיית חמאה היא העוגייה האולטימטיבית שתמיד כיף שיש בבית. טעימה לצד הקפה או סתם כנשנוש מתוק. מה שאני הכי אוהבת בעוגיות חמאה הוא כמה שהן מודלוריות – פשוט השתמשו באותו המתכון ובכל פעם החליפו את הטעם שאתם מוסיפים לבצק: קינמון, וניל, גרידת תפוז או לימון, והרשימה עוד ארוכה…
מה שהופך את המתכון הבא למושלם הוא הטכניקה שבה מכינים את העוגיות- זילוף! במקום להכין בצק, ליצור גלילים, להקפיא, לחתוך (התעייפתי רק מלרשום את כל זה) פשוט מעבירים את הבצק לשקית זילוף ומזלפים ישירות לתבנית! קלי קלות. המתכון מורכב מחמישה מוצרים בלבד, פלוס איזה טעם שתרצו להוסיף: אני בחרתי בשילוב המושלם של גרידת תפוז ווניל. ההכנה של העוגיות כל כך פשוטה ואפילו לא דורשת מיקסר. קערה וכף עץ, זה הכל. פרט אחד חשוב מאוד להצלחת המתכון הזה הוא החמאה. החמאה חייבת להיות רכה מאוד. אם החמאה לא תהיה מספיק רכה הבצק יצא קשה מדי ולא תצליחו לזלף את העוגיות. הקפידו על הפרט הקטן הזה ותקבלו עוגיות חמאה מושלמות שיהפכו לקבועות בצנצנת העוגיות שלכם.
מרכיבים 7 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 141 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
200 גרם חמאה רכהחמאה רכה מאוד
-
80 גרם אבקת סוכר
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 כף קליפת תפוזגרידה מתפוז שלם
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 ביצה L
-
250גרם או 1 3/4 כוסות קמח לבן
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מניחים בקערה (או בקערת מיקסר עם וו גיטרה) את החמאה, אבקת הסוכר, תמצית/מחית הוניל, גרידת התפוז והמלח.
- בעזרת כף עץ מערבבים היטב עד שאבקת הסוכר נטמעת בחמאה ונוצרת תערובת קרמית ואחידה.
- מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב במהירות עד שהביצה נטמעת בחמאה ונוצרת תערובת אחידה.
- מוסיפים קמח ומערבבים רק עד שנוצר בצק אחיד ונמנעים מערבוב יתר (שיהרוס את הפריכות של הבצק ויצור מרקם “עוגתי”).
- מעבירים את בצק העוגיות לשקית זילוף עם צנתר חלק או משונן, לפי הצורה שרוצים.ֿ
- מזלפים עוגיות קטנות על נייר האפייה במרווחים קטנים של 2 ס”מ בערך (מכיוון שהעוגיות תופחות ומשתטחות מעט) מחזיקים את שקית הזילוף בזווית ישרה מעל נייר האפייה ומזלפים בלחיצה אחת בלי להזיז את היד (טריק מצחיק שמאוד עוזר לשמור על אחידות - בכל זילוף סופרים 1,2,3 ועוצרים. ככה קל יותר לזלף עוגיות אחידות בגודלן).
- אופים במשך 12-15 דקות (תחתית העוגיות מזהיב והחלק העליון נשאר בהיר מאוד).
- מצננים לחלוטין ומעבירים את העוגיות לצנצנת או קופסה אטומה.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מניחים בקערה (או בקערת מיקסר עם וו גיטרה) את החמאה, אבקת הסוכר, תמצית/מחית הוניל, גרידת התפוז והמלח.
- בעזרת כף עץ מערבבים היטב עד שאבקת הסוכר נטמעת בחמאה ונוצרת תערובת קרמית ואחידה.
- מוסיפים ביצה וממשיכים לערבב במהירות עד שהביצה נטמעת בחמאה ונוצרת תערובת אחידה.
- מוסיפים קמח ומערבבים רק עד שנוצר בצק אחיד ונמנעים מערבוב יתר (שיהרוס את הפריכות של הבצק ויצור מרקם “עוגתי”).
- מעבירים את בצק העוגיות לשקית זילוף עם צנתר חלק או משונן, לפי הצורה שרוצים.ֿ
- מזלפים עוגיות קטנות על נייר האפייה במרווחים קטנים של 2 ס”מ בערך (מכיוון שהעוגיות תופחות ומשתטחות מעט) מחזיקים את שקית הזילוף בזווית ישרה מעל נייר האפייה ומזלפים בלחיצה אחת בלי להזיז את היד (טריק מצחיק שמאוד עוזר לשמור על אחידות - בכל זילוף סופרים 1,2,3 ועוצרים. ככה קל יותר לזלף עוגיות אחידות בגודלן).
- אופים במשך 12-15 דקות (תחתית העוגיות מזהיב והחלק העליון נשאר בהיר מאוד).
- מצננים לחלוטין ומעבירים את העוגיות לצנצנת או קופסה אטומה.
הכנתם את המתכון?
תגובות (2)
מה עם אבקת אפיה? סודה לשתיה? לא צריך?
המתכון מדוייק לגמרי.