תמזגו את האוזו: רולדות זיתים מפנקות שמזכירות את יוון
- סיגל דרעי כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2269.9 קק״ל 4539.8 קק״לפחמימות 2518.0 גרם 5036.1 גרםשומן 183.9 גרם 367.7 גרםנתרן 4091.4 מ״ג 8182.7 מ״גחלבון 37.1 גרם 74.2 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 5.7 גרםשומן רווי 27.7 גרם 55.5 גרםכולסטרול 193.9 מ״ג 387.8 מ״גסידן 483.7 מ״ג 967.5 מ״גברזל 4.7 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 437.1 מ״ג 874.1 מ״גאבץ 4.2 מ״ג 8.4 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות2270
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2269.9 קק״ל 4539.8 קק״לפחמימות 2518.0 גרם 5036.1 גרםשומן 183.9 גרם 367.7 גרםנתרן 4091.4 מ״ג 8182.7 מ״גחלבון 37.1 גרם 74.2 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 5.7 גרםשומן רווי 27.7 גרם 55.5 גרםכולסטרול 193.9 מ״ג 387.8 מ״גסידן 483.7 מ״ג 967.5 מ״גברזל 4.7 מ״ג 9.3 מ״גאשלגן 437.1 מ״ג 874.1 מ״גאבץ 4.2 מ״ג 8.4 מ״גסגור
נעים מאוד אני סיגל דרעי כשר. מפיקה, יוצרת תוכן וחובבת אוכל! ועוד אוכל ועוד אוכל, למשפחה, לחברים, לשכנים ולכל מי שעובר בסביבה גם אם הוא לא ממש תכנן ארוחה או רצה בה.
בכל אחד מתחומי העיסוק שלי אני מחפשת בתוך הצללים, מאחורי הקלעים, בין המדפים, את הסיפורים, את האנשים. הם אלה שמעוררים בי את המיצים.
כאן, אני אשתף אתכם במנות שמתכתבות עם ארומה של בריאות. מנות עם רוטב שחיתות. מנות טבעוניות, צמחוניות וקרנבוריות. אני מבטיחה שהן יהיו טעימות, מוקפדות ויפות מאוד. חשוב שיהיו יפות.
אם תרצו, לחצו כאן לאתר שלי ,בקרו בו הוא פשוט נפלא. מלא במילים, מארזים רעיונות וסיפורים. ועכשיו, למתכון הראשון שלי:
אם במתכון יש בצק אני כבר שמחה, אם יש שם גם זיתים אז מבחינתי זו חגיגה אחת גדולה!
בגלגול קודם בטוח הייתי איזו אישה יוונייה, נחה לי באיזו טברנה אחרי כוסית אוזו ומאפה חם לצד יוגורט קר. המנה הזו, שאני חולקת אתכם בהרבה אהבה, היא מנה כל כך מפנקת.
היא כל כך טעימה והיא מספיק גדולה בשביל לפתוח איזה שולחן טברנה משפחתי בבית.
את תערובת הזיתים עוטף בצק שהוא פשוט מתנה, תשמרו אותו הוא יהיה לכם גם לחבר. נוח, מתמסר וכזה שמקבל בברכה כמעט כל מה שתשימו בתוכו. תצרפו לצד המנה יוגורט קר עם פלפל שחור וגרידת לימון, קנקנו אוזו עם קרח ונענע ואתם מסודרים.
קדימה, בואו נתחיל זה לא הולך להיות קשה! אבל איך שלא יהיה אני אשתדל בכל פעם שאפשר לפנק בסוף המתכון באופציה של קיצור דרך שלא תפגע בתוצאה.
מרכיבים 14 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 2270 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 כוס שמן זיתאני אוהבת לשלב 1/2 כוס שמן זית ו-1/2 כוס שמן צמחי לבחירתכם
-
1 כוס מיץ תפוזים
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
2 כוסות קמח תופחאו 2 כוסות קמח רגיל עם 2 כפיות אבקת אפייה
מילוי זיתים
-
2 כוסות זיתי קלמטהמגולענים, מושרים כמה שעות טובות במים קרים או שעתיים במים רותחים. אני אוהבת לערבב זיתי קלמטה וזיתי טאסוס יחד
-
1 בצל סגול בינוניקצוץ דק
-
1/2 כוס שמנת חמוצה יטבתה 27%של פעם
-
1/2 כוס שמנת להקצפה יטבתה 38%
-
1 כוס גבינת קשקבלמגורדת
-
1 כפית נענע יבשה
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מניחים את הקמח, השמן והתבלינים במעבד מזון ומעבדים לפירורים.
- מוסיפים בהדרגה מיץ תפוזים רק עד לאיחוד הבצק. אל תעבדו יותר מידי.
- מעבירים את הבצק מיד לרידוד ומרדדים שני מלבני בצק דקים.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את מילוי הזיתים: מסננים טוב את הזיתים מהמים. קוצצים וטועמים שטעים ועדין. אם לא, חוזרים ושוטפים שוב ממליחות יתר.
- מוסיפים את יתרת מצרכי המילוי ומערבבים יחד לתערובת סמיכה ואחידה (שימו לב שהזיתים מלוחים ולכן אין צורך להוסיף עוד מלח).
- מורחים את מלבני הבצק המרודדים בתערובת הזיתים, מגלגלים ברכות שלושה גלגולים לגליל ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מורחים כל גליל בביצה ומפזרים שומשום או קצח.
- מעבירים לתנור שחומם מראש למשך כ-50 דקות. בעזרת מזלג או כף מרימים את הגליל ומוודאים שהמאפה נאפה והשחים גם בתחתית.
- אם אתם ממהרים או סתם מעט מתעצלים, אפשר להמיר את תערובת הזיתים בשתי צנצנות טפנד זיתים קנוי. רק שימו לב שיהיה באיכות טובה ממאה אחוז זיתים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מניחים את הקמח, השמן והתבלינים במעבד מזון ומעבדים לפירורים.
- מוסיפים בהדרגה מיץ תפוזים רק עד לאיחוד הבצק. אל תעבדו יותר מידי.
- מעבירים את הבצק מיד לרידוד ומרדדים שני מלבני בצק דקים.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את מילוי הזיתים: מסננים טוב את הזיתים מהמים. קוצצים וטועמים שטעים ועדין. אם לא, חוזרים ושוטפים שוב ממליחות יתר.
- מוסיפים את יתרת מצרכי המילוי ומערבבים יחד לתערובת סמיכה ואחידה (שימו לב שהזיתים מלוחים ולכן אין צורך להוסיף עוד מלח).
- מורחים את מלבני הבצק המרודדים בתערובת הזיתים, מגלגלים ברכות שלושה גלגולים לגליל ומעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מורחים כל גליל בביצה ומפזרים שומשום או קצח.
- מעבירים לתנור שחומם מראש למשך כ-50 דקות. בעזרת מזלג או כף מרימים את הגליל ומוודאים שהמאפה נאפה והשחים גם בתחתית.
- אם אתם ממהרים או סתם מעט מתעצלים, אפשר להמיר את תערובת הזיתים בשתי צנצנות טפנד זיתים קנוי. רק שימו לב שיהיה באיכות טובה ממאה אחוז זיתים.
הכנתם את המתכון?
תגובה (1)
קדימה יווןןןןן… הרולדות נראות מגרות מאוד