תענוג איטלקי במטבח הביתי: קנלוני גבינות ובטטה
קנלוני גבינות ובטטה אפויים בתנור עם רוטב בשמל עשיר שמוגשים עם בזיליקום טרי להעצמת הטעם והריח. תענוג איטלקי טעים ומרשים
קנלוני גבינות ובטטה אפויים בתנור עם רוטב בשמל עשיר שמוגשים עם בזיליקום טרי להעצמת הטעם והריח. תענוג איטלקי טעים ומרשים
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3699.9 קק״ל 3699.9 קק״לפחמימות 374.6 גרם 374.6 גרםשומן 154.9 גרם 154.9 גרםנתרן 6593.3 מ״ג 6593.3 מ״גחלבון 186.9 גרם 186.9 גרםסיבים תזונתיים 20.8 גרם 20.8 גרםשומן רווי 86.9 גרם 86.9 גרםכולסטרול 365.5 מ״ג 365.5 מ״גסידן 4453.4 מ״ג 4453.4 מ״גברזל 7.6 מ״ג 7.6 מ״גאשלגן 3074.0 מ״ג 3074.0 מ״גאבץ 11.1 מ״ג 11.1 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות3700
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3699.9 קק״ל 3699.9 קק״לפחמימות 374.6 גרם 374.6 גרםשומן 154.9 גרם 154.9 גרםנתרן 6593.3 מ״ג 6593.3 מ״גחלבון 186.9 גרם 186.9 גרםסיבים תזונתיים 20.8 גרם 20.8 גרםשומן רווי 86.9 גרם 86.9 גרםכולסטרול 365.5 מ״ג 365.5 מ״גסידן 4453.4 מ״ג 4453.4 מ״גברזל 7.6 מ״ג 7.6 מ״גאשלגן 3074.0 מ״ג 3074.0 מ״גאבץ 11.1 מ״ג 11.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 3700 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
קנלוני
-
250גרם או 1 חבילה קנלוני
-
800 גרם בטטותקלופות וחתוכות לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ
-
2 כפות שמן זית
-
250גרם או 1 מיכל גבינת ריקוטה מלוחה
-
150 גרם גבינת פרמזןמגוררת
-
2 שיני שוםכתושות
-
חופן בזיליקוםעלים קצוצים
-
200 גרם גבינת מוצרלהמגוררת
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
הגשה (אופציונלי)
-
חופן בזיליקוםעלים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- מרפדים תבנית תנור בסנו סושי - נייר אפייה טבעי.
- מכינים את המילוי: מסדרים את פרוסות הבטטה בשכבה אחת על גבי תבנית התנור. יוצקים מעליהן קצת שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ואופים כ-25 דקות, עד שהבטטה מתרככת. מוציאים, מעבירים לקערה ומועכים לפירה. מצננים.
- מוסיפים לקערת הבטטות את הריקוטה, חצי מכמות הפרמז’ן (שומרים את היתר להמשך), השום והבזיליקום ומערבבים היטב. מעבירים את המסה לשקית ניילון עם זיפר.
- ממלאים את הקנלוני במלית הבטטות בעזרת סנו סושי - שקיות זיפר M.
- מכינים את הבשמל: מחממים את החמאה במחבת, מוסיפים את השום ומערבבים.
- מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב עד שנוצרים גושים יבשים. מורידים מהאש, מוסיפים חצי מכמות החלב וטורפים עד שכל הגושים נמסים. מוסיפים את יתר החלב, מדליקים אש בינונית ומבשלים את הבשמל, תוך כדי ערבוב, במשך כ-3-4 דקות, עד שהוא מתחיל להסמיך.
- מרכיבים את המנה: יוצקים 3/4 מכמות הבשמל לתוך סנו סושי - תבניות אפייה מנייר מלבניות. מסדרים את הקנלוני בשכבה אחת. יוצקים מעל את יתר הבשמל ומכסים את התבנית בסנו סושי - רדיד אלומיניום.
- אופים את הקנלוני במשך כ-20 דקות, מורידים את נייר האלומיניום, מפזרים את המוצרלה ואת יתר הפרמז’ן ואופים ללא כיסוי במשך 20 דקות נוספות או עד שהגבינות נמסות ומזהיבות.
- מפזרים מעל עלי בזיליקום ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות.
- מרפדים תבנית תנור בסנו סושי - נייר אפייה טבעי.
- מכינים את המילוי: מסדרים את פרוסות הבטטה בשכבה אחת על גבי תבנית התנור. יוצקים מעליהן קצת שמן זית, מתבלים במלח ופלפל ואופים כ-25 דקות, עד שהבטטה מתרככת. מוציאים, מעבירים לקערה ומועכים לפירה. מצננים.
- מוסיפים לקערת הבטטות את הריקוטה, חצי מכמות הפרמז’ן (שומרים את היתר להמשך), השום והבזיליקום ומערבבים היטב. מעבירים את המסה לשקית ניילון עם זיפר.
- ממלאים את הקנלוני במלית הבטטות בעזרת סנו סושי - שקיות זיפר M.
- מכינים את הבשמל: מחממים את החמאה במחבת, מוסיפים את השום ומערבבים.
- מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב עד שנוצרים גושים יבשים. מורידים מהאש, מוסיפים חצי מכמות החלב וטורפים עד שכל הגושים נמסים. מוסיפים את יתר החלב, מדליקים אש בינונית ומבשלים את הבשמל, תוך כדי ערבוב, במשך כ-3-4 דקות, עד שהוא מתחיל להסמיך.
- מרכיבים את המנה: יוצקים 3/4 מכמות הבשמל לתוך סנו סושי - תבניות אפייה מנייר מלבניות. מסדרים את הקנלוני בשכבה אחת. יוצקים מעל את יתר הבשמל ומכסים את התבנית בסנו סושי - רדיד אלומיניום.
- אופים את הקנלוני במשך כ-20 דקות, מורידים את נייר האלומיניום, מפזרים את המוצרלה ואת יתר הפרמז’ן ואופים ללא כיסוי במשך 20 דקות נוספות או עד שהגבינות נמסות ומזהיבות.
- מפזרים מעל עלי בזיליקום ומגישים.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (5)
אפשר להחליף את הבטטות במשהו אחר?
אפשר לוותר על הבטטות.
יצא טעים מאוד ועשיר!!!
הפסטה לא התבשלה טוב, אולי עשיתי את הרוטב בשמל סמיך מדי?
כנראה שכן. הרוטב בשמל צריך להסמיך רק מעט, שיהיה עדיין נוזלי. ובכל אופן, ניתן להוסיף קצת מים רותחים בצידי התבנית, לכסות עם נייר כסף ולהמשיך לאפות בתנור. האדים שנוצרים מהמים, מרככים את הקנלוני.