תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

ישראל אהרוני מפנק במתכון מתוק במיוחד - תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול. קינוח מתוק שמתאים לסיום ארוחה קלילה
ישראל אהרוני מפנק במתכון מתוק במיוחד - תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול. קינוח מתוק שמתאים לסיום ארוחה קלילה
  • ישראל אהרוני
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    782
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 782.2 קק״ל 3128.8 קק״ל
    פחמימות 143.0 גרם 571.9 גרם
    שומן 19.5 גרם 77.9 גרם
    נתרן 310.0 מ״ג 1240.0 מ״ג
    חלבון 8.5 גרם 33.8 גרם
    סיבים תזונתיים 7.7 גרם 30.7 גרם
    שומן רווי 8.5 גרם 34.1 גרם
    כולסטרול 53.7 מ״ג 214.7 מ״ג
    סידן 190.7 מ״ג 762.8 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 3.9 מ״ג
    אשלגן 528.4 מ״ג 2113.5 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    782
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 782.2 קק״ל 3128.8 קק״ל
    פחמימות 143.0 גרם 571.9 גרם
    שומן 19.5 גרם 77.9 גרם
    נתרן 310.0 מ״ג 1240.0 מ״ג
    חלבון 8.5 גרם 33.8 גרם
    סיבים תזונתיים 7.7 גרם 30.7 גרם
    שומן רווי 8.5 גרם 34.1 גרם
    כולסטרול 53.7 מ״ג 214.7 מ״ג
    סידן 190.7 מ״ג 762.8 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 3.9 מ״ג
    אשלגן 528.4 מ״ג 2113.5 מ״ג
    אבץ 1.3 מ״ג 5.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

בלילה

קרמל

הגשה


אופן הכנה

  1. פורסים את התפוחים לטבעות בעובי 1 ס”מ (כ-4 פרוסות מתפוח אחד).
  2. מכינים את הבלילה: בקערה גדולה שמים את כל מרכיבי הבלילה מלבד המים. טורפים במטרפה ומוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בלילה במרקם טחינה (לא בטוח שיהיה צורך בכל המים).
  3. מחממים שמן לטיגון עמוק, טובלים את התפוחים בבלילה ומטגנים בשמן עומק עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג בעזרת כף מחוררת.
  4. מכינים את הקרמל: במחבת רחבה ממיסים את הסוכר והמים. מבשלים את הסירופ בבעבוע עדין עד שהוא מקבל גוון ענברי. מסירים מהאש ומוסיפים שמן.
  5. מכינים קערה גדולה עם מי קרח. טובלים את התפוחים המטוגנים בקרמל ומיד מעבירים למי קרח בכדי למנוע הידבקות.
  6. מגישים עם גלידת וניל.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    hana panet

    נשמע נפלא בהחלט מתכוננת להכין, רק שאלונת לשף, כמה זמן הקרמל נשמר ? ראלי לצפות שישאר קראנצ’י כמה שעות?

      Avatar
      מערכת Foody

      לא, יש להגיש את הקינוח מיד אחרי הטבילה בקרמל.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות