תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל

ישראל אהרוני מפנק במתכון מתוק במיוחד - תפוחים מטוגנים ברוטב קרמל שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול. קינוח מתוק שמתאים לסיום ארוחה קלילה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    12

מצרכים

בלילה

קרמל

הגשה

אופן הכנה

  1. פורסים את התפוחים לטבעות בעובי 1 ס”מ (כ-4 פרוסות מתפוח אחד).
  2. מכינים את הבלילה: בקערה גדולה שמים את כל מרכיבי הבלילה מלבד המים. טורפים במטרפה ומוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בלילה במרקם טחינה (לא בטוח שיהיה צורך בכל המים).
  3. מחממים שמן לטיגון עמוק, טובלים את התפוחים בבלילה ומטגנים בשמן עומק עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג בעזרת כף מחוררת.
  4. מכינים את הקרמל: במחבת רחבה ממיסים את הסוכר והמים. מבשלים את הסירופ בבעבוע עדין עד שהוא מקבל גוון ענברי. מסירים מהאש ומוסיפים שמן.
  5. מכינים קערה גדולה עם מי קרח. טובלים את התפוחים המטוגנים בקרמל ומיד מעבירים למי קרח בכדי למנוע הידבקות.
  6. מגישים עם גלידת וניל.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 748.2 קק״ל 2993.0 קק״ל
פחמימות 134.3 גרם 537.1 גרם
שומן 19.2 גרם 76.6 גרם
נתרן 445.6 מ״ג 1782.3 מ״ג
חלבון 7.8 גרם 31.4 גרם
סיבים תזונתיים 7.6 גרם 30.3 גרם
שומן רווי 8.8 גרם 35.0 גרם
כולסטרול 53.7 מ״ג 214.7 מ״ג
סידן 190.1 מ״ג 760.3 מ״ג
ברזל 0.9 מ״ג 3.7 מ״ג
אשלגן 524.3 מ״ג 2097.0 מ״ג
אבץ 1.2 מ״ג 4.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody