בקלאווה מטורפת של קרין גורן, מי מרתיח מים לתה?
תרתיחו מים לתה! קרין גורן סידרה לכם מתכון לבקלאווה מטורפת, מאפה מושלם, בעל שכבות, מתוק וכל כך טעים מדפי פילו ובמילוי אגוזים שאפשר להכין בבית
תרתיחו מים לתה! קרין גורן סידרה לכם מתכון לבקלאווה מטורפת, מאפה מושלם, בעל שכבות, מתוק וכל כך טעים מדפי פילו ובמילוי אגוזים שאפשר להכין בבית
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8856.2 קק״ל 8856.2 קק״לפחמימות 932.8 גרם 932.8 גרםשומן 550.5 גרם 550.5 גרםנתרן 2791.7 מ״ג 2791.7 מ״גחלבון 60.3 גרם 60.3 גרםסיבים תזונתיים 19.1 גרם 19.1 גרםשומן רווי 175.6 גרם 175.6 גרםכולסטרול 215.0 מ״ג 215.0 מ״גסידן 218.7 מ״ג 218.7 מ״גברזל 9.1 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 990.6 מ״ג 990.6 מ״גאבץ 2773.8 מ״ג 2773.8 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה שעהכולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות8856
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8856.2 קק״ל 8856.2 קק״לפחמימות 932.8 גרם 932.8 גרםשומן 550.5 גרם 550.5 גרםנתרן 2791.7 מ״ג 2791.7 מ״גחלבון 60.3 גרם 60.3 גרםסיבים תזונתיים 19.1 גרם 19.1 גרםשומן רווי 175.6 גרם 175.6 גרםכולסטרול 215.0 מ״ג 215.0 מ״גסידן 218.7 מ״ג 218.7 מ״גברזל 9.1 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 990.6 מ״ג 990.6 מ״גאבץ 2773.8 מ״ג 2773.8 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 8856 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר את המים והסוכר 20 דקות ברתיחה עדינה עד הסמכה. מוסיפים את הלימון ומי הזהר. מסירים מהאש ומקררים לגמרי.
- מכינים את המלית: טוחנים את האגוזים במעבד המזון את הקינמון וטוחנים קצרות.
- מרכיבים את הבקלאווה: מניחים עלה פילו על משטח העבודה ומברישים בחמאה מעורבבת עם שמן (או בסמנה). מכסים בעלה פילו נוסף ומשמנים.
- מניחים פס מהמלית בשליש התחתון של הבצק, במרחק 3 אצבעות מהקצה.
- מגלגלים על שיפוד עבה (לא מהודק מדי). מק’ווצ’צ’ים, לוחצים את הקצוות כלפי המרכז, לקבלת גליל מקומט (ראו סרטון).
- חוזרים על הפעולה, מניחים את הגלילים צמודים על גבי תבנית משומנת, מסודרים בצורה של ספירלה.
- מברישים ביתרת החמאה מלמעלה.
- מחממים תנור לטמפ’ של 180 מעלות.
- מסירים את שולי התבנית הקפיצית, חותכים את הרולדה בסכין חדה למנות, כמו שחותכים פיצה (לפני האפייה! אחריה הכל יהיה קריספי ויתפורר) ומחזירים את שולי התבנית הקפיצית מסביב לרולדה.
- מכניסים לתנור לכ-30 דקות עד הזהבה.
- מוציאים את הבקלאווה מהתנור ומיד מוזגים סירופ קר על הבקלאווה החמה. הסירופ ייספג בתוך זמן קצר מאד.
- מקשטים: מפזרים פיסטוקים טחונים, מצננים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הסירופ: מבשלים בסיר את המים והסוכר 20 דקות ברתיחה עדינה עד הסמכה. מוסיפים את הלימון ומי הזהר. מסירים מהאש ומקררים לגמרי.
- מכינים את המלית: טוחנים את האגוזים במעבד המזון את הקינמון וטוחנים קצרות.
- מרכיבים את הבקלאווה: מניחים עלה פילו על משטח העבודה ומברישים בחמאה מעורבבת עם שמן (או בסמנה). מכסים בעלה פילו נוסף ומשמנים.
- מניחים פס מהמלית בשליש התחתון של הבצק, במרחק 3 אצבעות מהקצה.
- מגלגלים על שיפוד עבה (לא מהודק מדי). מק’ווצ’צ’ים, לוחצים את הקצוות כלפי המרכז, לקבלת גליל מקומט (ראו סרטון).
- חוזרים על הפעולה, מניחים את הגלילים צמודים על גבי תבנית משומנת, מסודרים בצורה של ספירלה.
- מברישים ביתרת החמאה מלמעלה.
- מחממים תנור לטמפ’ של 180 מעלות.
- מסירים את שולי התבנית הקפיצית, חותכים את הרולדה בסכין חדה למנות, כמו שחותכים פיצה (לפני האפייה! אחריה הכל יהיה קריספי ויתפורר) ומחזירים את שולי התבנית הקפיצית מסביב לרולדה.
- מכניסים לתנור לכ-30 דקות עד הזהבה.
- מוציאים את הבקלאווה מהתנור ומיד מוזגים סירופ קר על הבקלאווה החמה. הסירופ ייספג בתוך זמן קצר מאד.
- מקשטים: מפזרים פיסטוקים טחונים, מצננים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (20)
מה גודל התבנית?
תבנית עגולה קפיצית 26 ס”מ.
תודה רבה על המתכון:) מה את מציעה כתחליף לחמאה (אני מניחה שאם מרגרינה – אז ללא שמן)? ולגבי אחסון וכמה זמן נשמר? תודה רבה רבה!!
מרגרינה או מחמאה. נשמר עד שבוע בכלי אטום במקום קריר, יבש ומוצל.
תודה רבה על המתכון:)
תודה על מתכון בהיר וטעים