ארטישוק ירושלמי, שורש שאוהב את הסתיו ואפשר כעת למצוא על המדפים. כל קשר בינו לבין ירושלים הוא מקרי בלבד אבל זה בכלל לא משנה. זה רק מוסיף לנו כבוד.
הטעם העמוק המזכיר טעמו של ארטישוק כל כך עשיר שהוא מוסיף ארומה מופלאה לתבשילי בשר, ירקות ומרקים. הוא אמנם לא מלך היופי, ועבודת הקילוף קצת מייגעת, אבל זה בהחלט שווה את המאמץ.
אז לכבוד השורש הכל כך טעים ומופלא שחוגג עכשיו את שיר עונתו, קבלו מבחר מתכונים טעימים וטובים:
מרק קטיפתי וטעים שמתאים מאד גם לארוח:
מרק ארטישוק ירושלמי עם לימון ושקדים מתובלים
משה שגב מכין את המרק החורפי האולטימטיבי - מרק ארטישוק ירושלמי עם ארומה לימונית ותוספת של שקדים מתובלים לאקסטרה קראנץ'
הצג מתכון
תבשיל עשיר וטעים לצלי בקר שממלא את הבית בניחוחות ביתיים של אמא:
צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי וטחינה
אבי לוי מכין מנה חגיגית של צלי בקר עם ארטישוק ירושלמי. אופים את הצלי בתנור עם טחינה ירוקה ומקבלים מנה עיקרית לארוחה משפחתית
הצג מתכון
ומסתבר שזה גם עובד מצוין עם פסטה. קבלו מתכון משגע:
פסטה עם שומר, ארטישוק ירושלמי ואגסים בחמאה
איילת לטוביץ מכינה ארוחת צהריים קלילה ב-20 דקות עבודה - פסטה עם שומר, ארטישוק ירושלמי ואגסים בחמאה שהכי כיף לאכול עם המון גבינת פרמזן
הצג מתכון
גם עם דגים הנסיך הזה עובד מעולה:
דג שלם צלוי עם תבשיל ארטישוק ירושלמי
השפית מיכל לוי ממסעדת "בראון" שיתפה אותנו במתכון משגע של דג שלם צלוי עם תבשיל ארטישוק ירושלמי. מנה חגיגית וטעימה לחגי תשרי וגם לארוחה משפחתית
הצג מתכון
פרוסות של בשר אנטריקוט שמשתדכות נהדר עם טעם הארטישוק העמוק:
פרוסות אנטריקוט עם ארטישוק ירושלמי וזיתים
משה שגב מכין מנה מיוחדת של פרוסות אנטריקוט צרוב בליווי תבשיל ארטישוק ירושלמי, זיתים, אריסה ולימון כבוש. מנה משגעת וטעימה במיוחד
הצג מתכון
תגובות (0)