כל רוטב שמנת מבוסס על עקרון אחד קל ופשוט - חשוב לבשל את השמנת על לצמצום והסמכה לפני שמוסיפים אליה את הפסטה. כך שגם אם אתם מכינים רוטב עם פטריות או רוטב עם עשבי תיבול, מבשלים את הרוטב עד שהוא מסמיך. לאחר מכן מצרפים את הפסטה, מבשלים ומערבבים במשך שתי דקות, יחד עם מעט ממי הבישול של הפסטה וזהו - המנה מוכנה. מומלץ לאחר הבישול להוסיף קוביית חמאה או לזלף מעט שמן זית מעל, כדי להפוך את הרוטב למושלם.
יש אנשים שנמנעים מפסטה שמנת בגלל המחשבה שהיא כבדה, אך האמת היא שרוטב שמנת מיועד להיות קליל ולעטוף את הפסטה ברכות, בלי לשחות בתוכו. ניתן לבחור בכל שמנת לבישול - 15% שומן או 9% שומן ואפילו 38% שומן, בהתאם לצרכים שלכם.
אמנם יש אינספור סוגי פסטה בשוק, אך סוג הפסטה המומלץ ביותר לפי המסורת לפסטה שמנת הוא פסטה ארוכה ושטוחה כגון פטוצ’יני, טליאטלה ופפרדלה. אם אתם משלבים ברוטב פטריות, בטטה או כל רכיב גדול אחר, אפשר להחליף את הפסטה השטוחה בפסטה קצרה וחלולה, שתלכוד את האוכל בצורה הטובה ביותר.
עכשיו רק תעצמו עיניים ודמיינו לעצמכם צלחת פסטה מגרה, עם שמנת וגבינות וכל הטוב שבעולם. אז גם עבור חג השבועות הקרוב וגם לפינוק יומיומי, קבלו חמישה מתכוני פסטה בשמנת, שיגרמו לכם להתמכר ובעיקר לחייך מרוב עונג. בתיאבון!
לחובבי גבינה, אבל לא רק: פסטה ברוטב ארבע גבינות
הכי קלאסי - שמנת ופטריות
העתיד ורוד: פסטה עם שמנת וסלק
טעים ומהיר לכל המשפחה: פטוצ’יני זוקיני מוקרם
מוקרמת ומהממת: לינגוויני קרם בטטה עם תרד טרי
תגובות (0)