האדר דסקטופ
האדר מובייל
עוף צלוי מושלם עם תפוחי אדמה של רותם ליברזון

עוף צלוי מושלם עם תפוחי אדמה של רותם ליברזון

זה היה אחרי טיול משפחתי לא מוצלח והייתי חייבת להכין מהר משהו שהוא הכי בית, ומה יותר בית מעוף עם תפוחי אדמה? השריתי, קלפתי, ערבבתי טעמים ובאמת יצאה מנת עוף צלוי מושלמת שהחזירה את כולם לשולחן ועם חיוך כשהגענו הביתה.

מצרכים:
10 שוקי עוף, עם עור
10 בצלי שאלוט, עם הקליפה
1 ראש שום, מפורק לשיניים בקליפתן

 למרינדה:
3/4 כוס סויה
1/3 כוס רוטב טריאקי
5 שיני שום, קלופות
1/2 פלפל ירוק חריף
2 כפות גדושות דבש
1/2 כוס מיץ לימון
1 כפית פלפל שחור
6 תפוחי אדמה עם הקליפה
1/2 כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את המרכיבים למרינדה: כותשים את שיני השום, קוצצים דק את הפלפל הירוק החריף.
  2. חותכים את תפוחי האדמה לפלחים או לקוביות גדולות.
  3. מערבבים את כל חומרי המרינדה בתבנית ומוסיפים את העוף, השום והשאלוט. משרים לכמה שעות במקרר, עדיפות ללילה.
  4. מחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו.
  5. שמים תפוחי אדמה בתבנית נפרדת ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור.
  6. מכניסים את שתי התבניות לתנור לשעה עד שתפוחי האדמה משחימים היטב והעוף רך, שחום ומבריק.
אופים את העוף ואת תפוחי האדמה בתנור ויש ארוחה מלאה. עוף צלוי מושלם | צילום: נמרוד סונדרס
אופים את העוף ואת תפוחי האדמה בתנור ויש ארוחה מלאה. עוף צלוי מושלם | צילום: נמרוד סונדרס

מתכון: רותם ליברזון
צילום: נמרוד סונדרס

 

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

אולי יעניין אתכם גם

עוגת שוקולד קוביות בציפוי שוקולד וסוכריות של רחלי קרוט

עוגת שוקולד קוביות בציפוי שוקולד וסוכריות של רחלי קרוט

שניצל תירס אפוי של רחלי קרוט

שניצלוני תירס ביתיים (אפויים בתנור) של רחלי קרוט

מגש בורקס גבינות של אימא של רחלי קרוט | צילום: נמרוד סונדרס

מגש בורקס גבינות של אמא של רחלי קרוט

בצקניות ברוטב עגבניות של רחלי קרוט

בצקניות (נוקדלי) ברוטב עגבניות של רחלי קרוט

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *