עוף צלוי מושלם עם תפוחי אדמה של רותם ליברזון

עוף צלוי מושלם עם תפוחי אדמה של רותם ליברזון

זה היה אחרי טיול משפחתי לא מוצלח והייתי חייבת להכין מהר משהו שהוא הכי בית, ומה יותר בית מעוף עם תפוחי אדמה? השריתי, קלפתי, ערבבתי טעמים ובאמת יצאה מנת עוף צלוי מושלמת שהחזירה את כולם לשולחן ועם חיוך כשהגענו הביתה.

מצרכים:
10 שוקי עוף, עם עור
10 בצלי שאלוט, עם הקליפה
1 ראש שום, מפורק לשיניים בקליפתן

 למרינדה:
3/4 כוס סויה
1/3 כוס רוטב טריאקי
5 שיני שום, קלופות
1/2 פלפל ירוק חריף
2 כפות גדושות דבש
1/2 כוס מיץ לימון
1 כפית פלפל שחור
6 תפוחי אדמה עם הקליפה
1/2 כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור

 

אופן הכנה:

  1. מכינים את המרכיבים למרינדה: כותשים את שיני השום, קוצצים דק את הפלפל הירוק החריף.
  2. חותכים את תפוחי האדמה לפלחים או לקוביות גדולות.
  3. מערבבים את כל חומרי המרינדה בתבנית ומוסיפים את העוף, השום והשאלוט. משרים לכמה שעות במקרר, עדיפות ללילה.
  4. מחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו.
  5. שמים תפוחי אדמה בתבנית נפרדת ומתבלים בשמן זית, מלח ופלפל שחור.
  6. מכניסים את שתי התבניות לתנור לשעה עד שתפוחי האדמה משחימים היטב והעוף רך, שחום ומבריק.
אופים את העוף ואת תפוחי האדמה בתנור ויש ארוחה מלאה. עוף צלוי מושלם | צילום: נמרוד סונדרס
אופים את העוף ואת תפוחי האדמה בתנור ויש ארוחה מלאה. עוף צלוי מושלם | צילום: נמרוד סונדרס

מתכון: רותם ליברזון
צילום: נמרוד סונדרס

 

אולי יעניין אתכם גם

עוגת ביסקוויטים עם קרם וניל וג'לי תות של רות אופק

עוגת ביסקוויטים עם קרם וניל וג’לי תות של רות אופק

טירמיסו עם קפה, בישקוטי וקרם מסקרפונה של אלון שבו

טירמיסו עם קפה, בישקוטי וקרם מסקרפונה של אלון שבו

בלינצ'ס במילוי גבינה ודובדבנים מקמח כוסמין של שר פיטנס

בלינצ’ס במילוי גבינה ודובדבנים מקמח כוסמין של שר פיטנס

מרק פטריות מוקרם בסגנון אסיאתי של עז תלם

מרק פטריות מוקרם בסגנון אסיאתי של עז תלם

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *