הקינואה כבר כמה שנים טובות היא אזרחית של כבוד במטבח הביתי. כאמור, הקינואה היא גרגיר ולא דגן ומקורה בהרי האנדים. הקינואה מתאימה להכנת תבשילים, סלטים, לחמים, ממולאים, קציצות ולביבות.
מדובר בפצצת בריאות שקוראים לה גם “דגן על” וגם “אם הדגנים”. עשירה בחלבון, בחומצות אמינו, בויטמיני B ו-E, באשלגן, מגנזיום, אבץ, סידן וברזל. בקינואה אין גלוטן והיא מומלצת מאד לחולי צליאק.
אספנו עבורכם כמה מתכונים ממש שווים לגרגירי הקינואה המתפוצצים מבריאות וטעם. תיהנו!
שניצלונים אפויים בציפוי קינואה
הילה סער משדרגת את השניצל שכולנו מכירים ומכינה שניצלונים אפויים בציפוי קינואה. שניצלונים עם ציפוי אקסטרה פריך ועם מינימום שמן
הצג מתכון
להיט מהתנור של אסי רוז – לחם קינואה ללא התפחה וללא גלוטן
חיכיתם בציפייה לעונת האבוקדו שתתחיל? לכבוד הגעתו של האבוקדו לשווקים אסי רוז מכינה לחם משגע שילווה אותו: לחם קינואה ללא התפחה זריז וקל הכנה
הצג מתכון
“סלט רחלי” – סלט קינואה בצבעי הקשת
סלט עשיר, צבעוני ובעיקר טעים, עם המון ירקות,קינואה ואגוזים שמוסיפים פריכות כיפית. מכינים קערה גדולה שלו ויש לכם ארוחה שלמה
הצג מתכון
ארוחת ערב מושלמת – לביבות קינואה וירקות בקלי קלות
לא רק לחנוכה - זהר לוסטיגר-בשן מכינה לביבות קינואה וירקות שנחטפות ישר מהמחבת. מטגנים עם תרסיס שמן ונהנים ממנה צמחונית במינימום רגשות אשם
הצג מתכון
טורטיה קינואה ואורז
טורטיה מיוחדת כזאת עדיין לא אכלתם! טורטיה קינואה ואורז, טעימה ובריאה, ללא גלוטן וללא חומרים משמרים שמכינים בקלילות במחבת ללא שמן
הצג מתכון
נהניתם? אל תשכחו לחזור ולספר לנו איזה מתכון הכנתם ואיך הוא יצא. פירגון זה בחינם!
תגובות (0)