מיקי שמו מגיש: סופגנייה במילוי גנאש שוקולד לוז
הקונדיטור מיקי שמו מציע מתכון לסופגנייה הכי מפונפנת ויוקרתית שיש! והפעם סופגנייה במילוי גנאש שוקולד לוז בעיטור פניני שוקולד
הקונדיטור מיקי שמו מציע מתכון לסופגנייה הכי מפונפנת ויוקרתית שיש! והפעם סופגנייה במילוי גנאש שוקולד לוז בעיטור פניני שוקולד
- מיקי שמו
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 300.5 קק״ל 7513.4 קק״לפחמימות 43.6 גרם 1089.9 גרםשומן 10.8 גרם 270.8 גרםנתרן 154.2 מ״ג 3853.9 מ״גחלבון 7.0 גרם 175.9 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 27.5 גרםשומן רווי 5.4 גרם 135.6 גרםכולסטרול 48.1 מ״ג 1202.3 מ״גסידן 17.0 מ״ג 424.3 מ״גברזל 1.0 מ״ג 23.8 מ״גאשלגן 103.6 מ״ג 2588.8 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 10.0 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות301
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 300.5 קק״ל 7513.4 קק״לפחמימות 43.6 גרם 1089.9 גרםשומן 10.8 גרם 270.8 גרםנתרן 154.2 מ״ג 3853.9 מ״גחלבון 7.0 גרם 175.9 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 27.5 גרםשומן רווי 5.4 גרם 135.6 גרםכולסטרול 48.1 מ״ג 1202.3 מ״גסידן 17.0 מ״ג 424.3 מ״גברזל 1.0 מ״ג 23.8 מ״גאשלגן 103.6 מ״ג 2588.8 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 10.0 מ״גסגור
מדובר במתכון קלאסי לסופגניות, אך המילוי לסופגנייה הוא מה שנותן את הטוויסט. בחרתי במילוי גנאש שוקולד לוז במרקם אגוזי עדין, וניתן גם לצפות את הסופגנייה בשכבה דקה של אותו גנאש ולהוסיף פניני קראנץ’ או רק לבזוק אבקת סוכר מעל.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 301 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
60 גרם שמרים טרייםאו 1.5 כפות שמרים יבשים
-
100גרם או 1/2 כוס סוכר חום
-
360מ"ל או 1 1/3 כוסות מים
-
1 ק"ג קמח לחם
-
3 ביצים XL
-
75 גרם חמאה רכה
-
1/2 כפית קליפת לימוןאו גרידת תפוז. לא חובה
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 כף ליקר אמרטו
-
1 כפית מלח דק
טיגון
-
1/2 בקבוק שמן קנולה
גנאש שוקולד לוז
-
250מ"ל או 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
250 גרם שוקולד מריראו שוקולד חלב
-
50 גרם ממרח אגוזי לוז
קישוט
-
חופן פניני שוקולדפניני קראנץ'
-
חופן אגוזי לוזקלויים ושבורים
-
טיפה אבקת סוכר
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר את השמרים והסוכר וממיסים אותם במים.
- מוסיפים את הקמח, הביצים, החמאה, קליפת הלימון ותמצית הווניל.
- מפעילים מיקסר עם וו לישה במשך כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
- מוסיפים את הליקר והמלח וממשיכים ללוש במשך 2 דקות נוספות רק עד לקבלת בצק חלק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך כ-45 דקות או עד להכפלת הנפח.
- מקמחים מעט את משטח העבודה ומחלקים את הבצק ל-25 חלקים במשקל של כ-70 גרם כל אחד.
- מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור ומניחים על גבי מגש משומן מעט.
- מכסים במגבת לחה ומתפיחים שוב במשך 45 דקות להכפלת הנפח.
- מטגנים את הסופגניות: מחממים שמן עמוק בסיר ומטגנים בכל פעם 4-5 סופגניות במשך כ- 3 דקות מכל צד עד להזהבה.
- מעבירים את הסופגניות לנייר סופג ומצננים למשך מספר דקות.
- מכינים את מילוי הגנאש: מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה, ויוצקים אותה על גבי השוקולד בקערה.
- מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
- מוסיפים לבלילת השוקולד את מחית אגוזי הלוז ומערבבים לאחידות, ניתן להשתמש בבלנדר- מוט.
- מכסים בניילון נצמד ומצננים מחוץ למקרר עד שהציפוי מגיע למרקם נוח לזילוף.
- מעבירים את המלית לשק זילוף עם צנתר או פיית זילוף חלקה.
- חוצים את הסופגנייה לשניים, ומזלפים עיגולים עיגולים בסופגנייה.
- סוגרים עם החלק העליון של הסופגנייה.
- מקשטים את הסופגניות: את חלקה העליון של הסופגנייה מצפים בשכבה דקה מהמלית, מפזרים פניני קרנאץ’ ומקשטים ב-3 חצאי אגוזי לוז.
- אופציה נוספת היא לפזר אבקת סוכר ללא ציפוי.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר את השמרים והסוכר וממיסים אותם במים.
- מוסיפים את הקמח, הביצים, החמאה, קליפת הלימון ותמצית הווניל.
- מפעילים מיקסר עם וו לישה במשך כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
- מוסיפים את הליקר והמלח וממשיכים ללוש במשך 2 דקות נוספות רק עד לקבלת בצק חלק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך כ-45 דקות או עד להכפלת הנפח.
- מקמחים מעט את משטח העבודה ומחלקים את הבצק ל-25 חלקים במשקל של כ-70 גרם כל אחד.
- מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור ומניחים על גבי מגש משומן מעט.
- מכסים במגבת לחה ומתפיחים שוב במשך 45 דקות להכפלת הנפח.
- מטגנים את הסופגניות: מחממים שמן עמוק בסיר ומטגנים בכל פעם 4-5 סופגניות במשך כ- 3 דקות מכל צד עד להזהבה.
- מעבירים את הסופגניות לנייר סופג ומצננים למשך מספר דקות.
- מכינים את מילוי הגנאש: מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה, ויוצקים אותה על גבי השוקולד בקערה.
- מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
- מוסיפים לבלילת השוקולד את מחית אגוזי הלוז ומערבבים לאחידות, ניתן להשתמש בבלנדר- מוט.
- מכסים בניילון נצמד ומצננים מחוץ למקרר עד שהציפוי מגיע למרקם נוח לזילוף.
- מעבירים את המלית לשק זילוף עם צנתר או פיית זילוף חלקה.
- חוצים את הסופגנייה לשניים, ומזלפים עיגולים עיגולים בסופגנייה.
- סוגרים עם החלק העליון של הסופגנייה.
- מקשטים את הסופגניות: את חלקה העליון של הסופגנייה מצפים בשכבה דקה מהמלית, מפזרים פניני קרנאץ’ ומקשטים ב-3 חצאי אגוזי לוז.
- אופציה נוספת היא לפזר אבקת סוכר ללא ציפוי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן