סנו רקע

מוגזם כמה שזה טעים: פאי אגוזים וקרמל מושלם!

פאי אגוזים וקרמל שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו. כשכל הבית יתמלא בריחות קרמל מפתים, והמשפחה תמצא את עצמה "במקרה" במטבח- תדעו שהפעם באמת הפגזתם!
פאי אגוזים וקרמל שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו. כשכל הבית יתמלא בריחות קרמל מפתים, והמשפחה תמצא את עצמה "במקרה" במטבח- תדעו שהפעם באמת הפגזתם!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
11 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    7485
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 7485.4 קק״ל 7485.4 קק״ל
    פחמימות 446.6 גרם 446.6 גרם
    שומן 556.5 גרם 556.5 גרם
    נתרן 866.6 מ״ג 866.6 מ״ג
    חלבון 85.0 גרם 85.0 גרם
    סיבים תזונתיים 31.4 גרם 31.4 גרם
    שומן רווי 237.1 גרם 237.1 גרם
    כולסטרול 985.6 מ״ג 985.6 מ״ג
    סידן 445.2 מ״ג 445.2 מ״ג
    ברזל 13.0 מ״ג 13.0 מ״ג
    אשלגן 1854.3 מ״ג 1854.3 מ״ג
    אבץ 11.7 מ״ג 11.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    7485
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 7485.4 קק״ל 7485.4 קק״ל
    פחמימות 446.6 גרם 446.6 גרם
    שומן 556.5 גרם 556.5 גרם
    נתרן 866.6 מ״ג 866.6 מ״ג
    חלבון 85.0 גרם 85.0 גרם
    סיבים תזונתיים 31.4 גרם 31.4 גרם
    שומן רווי 237.1 גרם 237.1 גרם
    כולסטרול 985.6 מ״ג 985.6 מ״ג
    סידן 445.2 מ״ג 445.2 מ״ג
    ברזל 13.0 מ״ג 13.0 מ״ג
    אשלגן 1854.3 מ״ג 1854.3 מ״ג
    אבץ 11.7 מ״ג 11.7 מ״ג
    סגור

חיפוש מתמיד אחרי פאי האגוזים המושלם, כזה שהבצק שלו הכי פריך והאגוזים שלו מתפצפצים ופציחים, הביאו אותנו להרבה ניסיונות עד למתכון המושלם הזה! מומלץ להשתמש באגוזים הכי טריים שאתם מוצאים. טיפ קטן לאחסון אגוזים וגרעינים – אחסנו בשקיות זיפר במקפיא.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
פאי וטארט (מתוקים)
מערכת Foody
X

11 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


מלית


אופן הכנה

  1. מכינים את תחתית הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הקמח, הסוכר, המלח והחמאה עד שנוצרים פירורים.
  2. מוסיפים את הנוזלים. ברגע שנוצר בצק אחיד, מיד מכבים את המיקסר.
  3. עוטפים את הבצק בסנו סושי - ניילון נצמד רחב ומקררים במשך 15 דקות.
  4. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  5. מוציאים מהמקרר את הבצק, מרדדים ומניחים בתבנית פאי.
  6. מקפיאים את הבצק במשך 10 דקות.
  7. מניחים על הבצק סנו סושי - נייר אפייה טבעי ומשקולת (חומוס יבש למשל) ואופים במשך 20 דקות.
  8. מוציאים את “המשקולת” ואופים במשך 10 דקות נוספות עד שהבצק אפוי לגמרי וזהוב. מצננים מעט.
  9. מכינים את המילוי: קולים אגוזים על המחבת במשך כמה דקות על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב.
  10. מחממים את את שאר החומרים: שמנת, סוכר, מלח, דבש וחמאה, בסיר קטן על אש גבוהה.
  11. מערבבים במשך 3-4 דקות עד שהתערובת מתחילה להזהיב בצדדים. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-2 דקות.
  12. מוסיפים את האגוזים לתערובת ומערבבים.
  13. ממלאים התחתית האפויה בתערובת הטופי והאגוזים.
  14. מצננים את הפאי לטמפרטורת החדר במשך 30 דקות.

    פאי אגוזים וקרמל 3
    פאי אגוזים וקרמל כמו בקונדיטוריה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: מיכל לוי אלחלל


tip

טיפ סנו סושי

1. אל תסתבכו יותר מדי! הניילון הנצמד של סנו סושי מגיע באריזה נוחה, עם חיתוך פשוט - אין צורך במספריים או סכין, רק עטפו את הבצק וחתכו בסוף השימוש.
2. לא צריך לדאוג יותר שיישרף לכם נייר האפייה בתנור! נייר האפייה הטבעי של סנו סושי לא נוטה להישרף כלל - הנייר עבה, עשוי מחומרים איכותיים ביותר ומתאים לשימוש רב פעמי!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מוגזם כמה שזה טעים: פאי אגוזים וקרמל מושלם!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    נעמה ק

    הקרמל יצא לי נוזלי לגמרי. למה ואיך מתקנים?

      Avatar
      מערכת Foody

      הי נעמה. כנראה צריך לבשל אותו עוד עד שהוא יסמיך.

    Avatar
    מיכל מגנר

    יכול להיות שיש פה טעות וצריך לאפות את הפאי אחרי שמוסיפים את התערובת כי לא כתוב….

      Avatar
      מערכת Foody

      אין טעות, את הבצק אופים לפני מילוי התערובת, התערובת רק צריכה קירור ולא אפייה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי ויוי, הכוונה היא לחומוס היבש (למשל) ששמים על נייר האפייה שעל הפאי לצורך אפייה ראשונית (אפייה עיוורת), ראי את סעיף 7.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות