ספיחה במלית בשר וצנוברים שזוללים מיד מהתנור!

ספיחה במלית בשר טחון, צנוברים ועגבנייה, מבצק אוורירי דמוי פיתה. מכדררים, מטביעים את המילוי, אופים ומקבלים מאפה אישי שהוא ארוחה בפני עצמה!
ספיחה במלית בשר טחון, צנוברים ועגבנייה, מבצק אוורירי דמוי פיתה. מכדררים, מטביעים את המילוי, אופים ומקבלים מאפה אישי שהוא ארוחה בפני עצמה!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-20 דק׳
  • קלוריות
    455
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 454.8 קק״ל 3638.4 קק״ל
    פחמימות 44.5 גרם 356.3 גרם
    שומן 19.9 גרם 159.3 גרם
    נתרן 1207.8 מ״ג 9662.6 מ״ג
    חלבון 21.8 גרם 174.7 גרם
    סיבים תזונתיים 2.8 גרם 22.1 גרם
    שומן רווי 4.8 גרם 38.4 גרם
    כולסטרול 56.9 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 36.4 מ״ג 291.5 מ״ג
    ברזל 2.6 מ״ג 21.0 מ״ג
    אשלגן 373.3 מ״ג 2986.2 מ״ג
    אבץ 4.5 מ״ג 36.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים ו-20 דק׳
  • קלוריות
    455
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 454.8 קק״ל 3638.4 קק״ל
    פחמימות 44.5 גרם 356.3 גרם
    שומן 19.9 גרם 159.3 גרם
    נתרן 1207.8 מ״ג 9662.6 מ״ג
    חלבון 21.8 גרם 174.7 גרם
    סיבים תזונתיים 2.8 גרם 22.1 גרם
    שומן רווי 4.8 גרם 38.4 גרם
    כולסטרול 56.9 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 36.4 מ״ג 291.5 מ״ג
    ברזל 2.6 מ״ג 21.0 מ״ג
    אשלגן 373.3 מ״ג 2986.2 מ״ג
    אבץ 4.5 מ״ג 36.2 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מאפים מלוחים
מערכת Foody
X

6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

מלית בשר


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, למעט המלח, ומעבדים במהירות נמוכה במשך 8 דקות.
  2. מוסיפים את המלח וממשיכים לערבל עוד כדקה, עד שמתקבל בצק אחיד ורך שמתנתק מהדפנות.
  3. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך כ-60 דקות, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  4. מכינים את המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל תוך כדי ערבוב עד להזהבה.
  5. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב ושבירת הגושים, עד שהוא מחליף את צבעו ומתחיל להזהיב.
  6. מתבלים, מוסיפים את העגבנייה המגורדת והצנוברים, מערבבים וממשיכים לטגן במשך 3 דקות נוספות. שומרים בצד.
  7. מחממים את התנור לחום של 250 מעלות.

    ספיחה במלית בשר 2
    מטגנים את הבשר ומוסיפים את העגבנייה המגורדת

  8. ומרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
  9. מעבירים את הבצק על משטח עבודה מקומח ומחלקים אותו ל-8 חלקים שווים (או ל-10 למאפה קטן יותר).
  10. מכדררים כל חלק לכדור ומרדדים כל כדור לעיגול בעובי כחצי סנטימטר.
  11. מברישים את עיגולי הבצק בשמן זית.
  12. מניחים במרכז כל עיגול כמות נדיבה של מלית ו”מטביעים” אותה בתוך הבצק.

    ספיחה במלית בשר 3
    מניחים במרכז כל עיגול כמות נדיבה של מלית

  13. משאירים מסביב שוליים נקיים של כסנטימטר וחצי.
  14. מסדרים את המאפים בתבנית, מכסים ומשאירים למשך 15 דקות.
  15. אופים במשך כ-9 דקות עד להזהבה יפה.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      לכי על זה 🙂

    Avatar
    ורד גבריאל

    כמה עגבניות זה לא כתוב במתכון

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה ורד, תוקן, יש צורך בעגבנייה אחת מגוררת

קטגוריות

אביזרים

טכניקות