הילדים מתים על שיפודים, אבל אין לכם כוח למנגל בחיק הטבע? אין בעיה, אפשר להכין שיפודים בבית! הנה כמה טיפים לשיפודים ביתיים, עסיסיים וטעימים:
1. הקפידו לבחור עוף מגידול ללא אנטיביוטיקה ובעל סימון ירוק. למה זה חשוב? העופות האלו גדלו בישראל, תוך בקרה על איכות התזונה שלהם ותנאי הגידול. מוצרי העוף מסומנים בתו ירוק על ידי משרד הבריאות, בזכות תכולת הנתרן הנמוכה שלהם. או במילים פשוטות: העוף הזה בריא יותר וטעים יותר.
2. השתמשו בפרגית ולא בחזה עוף - חשוב להשתמש בנתח שומני ולא בנתח רזה, כדי שהתוצאה תהיה עסיסית. מנקים היטב את הפרגית וחותכים לקוביות שוות שניתן יהיה לשפד.
3. מומלץ מאוד להשרות את העוף במרינדה, כשעה במקרר, לפני ההכנסה לתנור או למחבת. אנו אוהבים מרינדה אסיאתית: רבע כוס רוטב טריאקי, רבע כוס רוטב צ’ילי מתוק, רבע כוס שמן זית ושן שום אחת כתושה.
4. משפדים את קוביות העוף על שיפודי עץ ומחממים מחבת גדולה (עדיף מחבת רגילה ולא מחבת פסים, כדי ששטח הצריבה של העוף יהיה גדול יותר). כשהמחבת חמה, צורבים עליה את השיפודים במשך כ-4-5 דקות מכל צד.
5. מוסיפים למחבת עוד כמה כפות מתערובת ההשריה, מזגגים בה את השיפודים וצורבים במשך כ-2 דקות נוספות.
תגובות (0)