במיוחד לל”ג בעומר: שיפודי פרגיות עם תפוחי אדמה

על הגריל או במחבת: שיפודי פרגיות עם תפוחי אדמה במרינדה טעימה ופשוטה להכנה, בליווי סלט מרענן. התכוננו לביס מטורף!
על הגריל או במחבת: שיפודי פרגיות עם תפוחי אדמה במרינדה טעימה ופשוטה להכנה, בליווי סלט מרענן. התכוננו לביס מטורף!
  • עידו בטצייג
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    370
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 369.7 קק״ל 4806.2 קק״ל
    פחמימות 187.8 גרם 2441.2 גרם
    שומן 203.6 גרם 2647.3 גרם
    נתרן 1761.0 מ״ג 22893.1 מ״ג
    חלבון 184.8 גרם 2402.3 גרם
    סיבים תזונתיים 184.5 גרם 2398.9 גרם
    שומן רווי 185.8 גרם 2415.2 גרם
    כולסטרול 184.1 מ״ג 2393.9 מ״ג
    סידן 184.5 מ״ג 2397.9 מ״ג
    ברזל 184.2 מ״ג 2394.2 מ״ג
    אשלגן 189.0 מ״ג 2456.4 מ״ג
    אבץ 184.1 מ״ג 2393.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 45 דק׳
  • קלוריות
    370
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 369.7 קק״ל 4806.2 קק״ל
    פחמימות 187.8 גרם 2441.2 גרם
    שומן 203.6 גרם 2647.3 גרם
    נתרן 1761.0 מ״ג 22893.1 מ״ג
    חלבון 184.8 גרם 2402.3 גרם
    סיבים תזונתיים 184.5 גרם 2398.9 גרם
    שומן רווי 185.8 גרם 2415.2 גרם
    כולסטרול 184.1 מ״ג 2393.9 מ״ג
    סידן 184.5 מ״ג 2397.9 מ״ג
    ברזל 184.2 מ״ג 2394.2 מ״ג
    אשלגן 189.0 מ״ג 2456.4 מ״ג
    אבץ 184.1 מ״ג 2393.9 מ״ג
    סגור

 

 

 

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

שיפודים


אופן הכנה

  1. מרתיחים מים בסיר ומכניסים את תפוחי האדמה עם הקליפה למשך כרבע שעה. מוציאים את תפוחי האדמה ומניחים להם להתקרר.
  2. חותכים כל סטייק פרגית ל-3-4 חתיכות.
  3. בקערה קטנה מערבבים היטב את השמן, הפפריקה, השום הכתוש, המלח והפלפל, מוסיפים לפרגיות ומערבבים עד שהן עטופות במרינדה מכל הצדדים.
  4. חותכים את תפוחי האדמה עם הקליפה לרבעים ומכניסים אותם לתוך הקערה עם הפרגיות. מערבבים ומניחים בצד למשך כ-10 דקות.
  5. מכינים את הסלט: שוטפים את הירקות. חותכים את החסה לרצועות גדולות, חותכים את עגבניות השרי לחצאים ואת הבצל לפרוסות דקות ומניחים בקערה.
  6. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב של הסלט, שופכים על הירקות, מערבבים בעדינות ומעבירים לקערת הגשה.
  7. מכינים את השיפודים: משפדים את הפרגיות יחד עם תפוחי האדמה. תפוח אדמה אחד ושתי חתיכות פרגית ליצירת שיפודים מושלמים. מחבילה שלמה של עוף טוב תקבלו 6 שיפודי ברזל גדולים. אפשר להשתמש גם בשיפודי יקיטורי קטנים לקבלת 12-15 שיפודים.
  8. מעלים את השיפודים לצלייה על הגריל, הפלנצ׳ה או המחבת ומסובבים בכל 2 דקות פאה של השיפוד כדי שהקראסט יהיה אחיד.
  9. מוציאים את השיפודים מהצלייה ומעבירים להגשה.

    שיפודי פרגיות עם תפוחי אדמה 1. צילום: עידו בטצייג
    שיפודי פרגיות עם תפוחי אדמה. התכוננו לביס מטורף! צילום: עידו בטצייג

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
במיוחד לל”ג בעומר: שיפודי פרגיות עם תפוחי אדמה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות