פאי עוף בבצק פילו: אותו הטעם רק בלי כל הבלאגן
- רון יוחננוב
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 387.5 קק״ל 2324.9 קק״לפחמימות 23.3 גרם 139.5 גרםסוכר 1.9 גרם 11.6 גרםשומן 19.8 גרם 118.8 גרםנתרן 275.4 מ״ג 1652.1 מ״גחלבון 26.5 גרם 158.8 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 6.5 גרםשומן רווי 6.2 גרם 37.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 29.0 מ״ג 173.9 מ״גברזל 1.2 מ״ג 6.9 מ״גאשלגן 136.0 מ״ג 815.9 מ״גאבץ 116.4 מ״ג 698.1 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות388
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 387.5 קק״ל 2324.9 קק״לפחמימות 23.3 גרם 139.5 גרםסוכר 1.9 גרם 11.6 גרםשומן 19.8 גרם 118.8 גרםנתרן 275.4 מ״ג 1652.1 מ״גחלבון 26.5 גרם 158.8 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 6.5 גרםשומן רווי 6.2 גרם 37.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 29.0 מ״ג 173.9 מ״גברזל 1.2 מ״ג 6.9 מ״גאשלגן 136.0 מ״ג 815.9 מ״גאבץ 116.4 מ״ג 698.1 מ״גסגור
אם חשקה נפשכם במתכון פאי עוף עסיסי (ולמה שלא תחשוק?), אבל רק המחשבה על הכנת הבצק כבר עייפה אתכם – לרון יוחננוב יש רעיון בשבילכם: השתמשו בדפי פילו שכבר מגיעים מוכנים לשימוש! כך תקבלו פאי במלית עשירה של רצועות עוף, פטריות ובצל, ובציפוי מתפצפץ של בצק פילו זהוב. תודו שזה מושלם.
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 388 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלית
-
3 כפות שמן זית
-
500 גרם חזה עוף שלםאו פרגיות, חתוכות לרצועות
-
1 בצל גדולחתוך לרצועות
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןנקיות וחצויות
-
1 כף גדושה קורנפלור
-
2 כפות סילאן
-
1 כוס מים
-
1 קורט אגוז מוסקט
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוסאפשר יותר, לפי הטעם
-
1 כפית אבקת מרק פטריות
-
1 חופן טימין טרי
פאי
-
6 עלי בצק פילו
אופן הכנה
- מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת ומוסיפים את הבצל, מזהיבים אותו היטב.
- מוסיפים למחבת את העוף והפטריות.
- מקפיצים במשך 5 דקות על להבה חזקה.
- בקערה מערבבים את הקורנפלור עם המים, סילאן ותבלינים.
- שופכים מעל העוף המוקפץ עם הבצל והפטריות את בלילת הקורנפלור.
- מערבבים ומבשלים במשך 15 דקות על להבה בינונית.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מעבירים את תערובת העוף והפטריות לתבנית.
- מכינים את הפאי: מרססים דפי פילו בתרסיס השמן, מקמטים כל דף באופן חופשי ומניחים מעל לתערובת העוף.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 25 דקות או עד להזהבה. מגישים חם.
אופן הכנה
- מכינים את המלית: מחממים שמן במחבת ומוסיפים את הבצל, מזהיבים אותו היטב.
- מוסיפים למחבת את העוף והפטריות.
- מקפיצים במשך 5 דקות על להבה חזקה.
- בקערה מערבבים את הקורנפלור עם המים, סילאן ותבלינים.
- שופכים מעל העוף המוקפץ עם הבצל והפטריות את בלילת הקורנפלור.
- מערבבים ומבשלים במשך 15 דקות על להבה בינונית.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מעבירים את תערובת העוף והפטריות לתבנית.
- מכינים את הפאי: מרססים דפי פילו בתרסיס השמן, מקמטים כל דף באופן חופשי ומניחים מעל לתערובת העוף.
- מכניסים לתנור ואופים במשך 25 דקות או עד להזהבה. מגישים חם.
תגובות (12)
לוקח יותר מ 25 דקות אפיה
תלוי בסוג התנור, זה יכול באמת להשתנות. כמובן שיש להמשיך לאפות עד שהמאפה מוכן וזהוב.
יצא מדהים! הוספתי אבקת מרק פטריות והמון פלפל גרוס….. חלומי!
נראה סוף… מה אפשר במקום פטריות?
לא ממליצים לוותר על הפטריות, כי זה שילוב מעולה ביחד עם החזה עוף. אבל אם אין אז אפשר לוותר.
אליפות!
נראה נהדר!
אפשר צמחוני? רק פטריות?
היי אפרת, אפשרי לגמרי. להכפיל את כמות הפטריות ולהחסיר את העוף. שתפי אותנו איך יצא!
עשיתי הכל אותו דבר רק עם שערות קדאיף יצא מדהים
היי האם אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח? אם כן מה הכמות? תודה רבה
היי, באותו יחס כמו במתכון