פסטה מוקרמת טבעונית עם פטריות יער – מי צריך יותר מזה?
מנת פסטה מוקרמת קלאסית בשמנת ופטריות - הפעם בגרסה הטבעונית פרווה! פסטה טבעונית עם פטריות יער ואורגנו, עם סויה לבישול שמייצרת את הקסם
מנת פסטה מוקרמת קלאסית בשמנת ופטריות - הפעם בגרסה הטבעונית פרווה! פסטה טבעונית עם פטריות יער ואורגנו, עם סויה לבישול שמייצרת את הקסם
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 736.8 קק״ל 1473.7 קק״לפחמימות 59.5 גרם 118.9 גרםשומן 46.8 גרם 93.6 גרםנתרן 1058.3 מ״ג 2116.7 מ״גחלבון 12.2 גרם 24.4 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 9.7 גרםשומן רווי 1.7 גרם 3.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 146.0 מ״ג 292.1 מ״גברזל 4.0 מ״ג 8.0 מ״גאשלגן 486.6 מ״ג 973.2 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 1.8 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות737
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 736.8 קק״ל 1473.7 קק״לפחמימות 59.5 גרם 118.9 גרםשומן 46.8 גרם 93.6 גרםנתרן 1058.3 מ״ג 2116.7 מ״גחלבון 12.2 גרם 24.4 גרםסיבים תזונתיים 4.8 גרם 9.7 גרםשומן רווי 1.7 גרם 3.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 146.0 מ״ג 292.1 מ״גברזל 4.0 מ״ג 8.0 מ״גאשלגן 486.6 מ״ג 973.2 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 1.8 מ״גסגור
פסטה מוקרמת זה חלום. אבל מה עושים כשרוצים מנה פרווה? משתמשים בטריק קטן שעושה את כל ההבדל ומקבלים את הפסטה המוקרמת רק בגרסת פסטה טבעונית ויותר מוצלחת.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 737 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
250גרם או 1/2 חבילה פסטה ספגטיאו איזו שאוהבים, מבושלת לפי הוראות היצרן
רוטב
-
2 כפות שמן זית
-
2 סלסילות פטריות יערחתוכות גס (אם הן קטנות, אפשר להשאיר שלמות)
-
2 שיני שוםכתושות
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבשאו לפי הטעם (לא חובה)
-
1כפית או 500 מ"ל אורגנו יבש
-
2 מיכלים מוצר סויה לבישול 14% שומן אלפרו
-
1 1/2 כפות קמח לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 קורט אגוז מוסקט
-
1 חבילה עלי תרד
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר גדול ורחב.
- מטגנים את הפטריות תוך כדי ערבוב במשך כ-8 דקות להזהבה קלה.
- מוסיפים את השום, הצ’ילי והאורגנו, מערבבים ומקפיצים עוד דקה.
- מערבבים בקערה את הסויה לבישול, הקמח והתבלינים לתערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת ואת עלי התרד לסיר עם הפטריות.
- מערבבים ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-4 דקות עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
- מסננים את הפסטה המבושלת.
- מוסיפים גם את הפסטה לרוטב ומערבבים היטב לכיסוי מלא.
- מפזרים מעל שמרי בירה או שקדים טחונים, מוסיפים כמה עלי טימין או בזיליקום טרי, ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר גדול ורחב.
- מטגנים את הפטריות תוך כדי ערבוב במשך כ-8 דקות להזהבה קלה.
- מוסיפים את השום, הצ’ילי והאורגנו, מערבבים ומקפיצים עוד דקה.
- מערבבים בקערה את הסויה לבישול, הקמח והתבלינים לתערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת ואת עלי התרד לסיר עם הפטריות.
- מערבבים ומבשלים תוך כדי ערבוב במשך כ-4 דקות עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
- מסננים את הפסטה המבושלת.
- מוסיפים גם את הפסטה לרוטב ומערבבים היטב לכיסוי מלא.
- מפזרים מעל שמרי בירה או שקדים טחונים, מוסיפים כמה עלי טימין או בזיליקום טרי, ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
בשביל מה השמרי בירה ? מה זה נותן למנה ?
שמרי בירה הם בעלי טעם דומה לפרמז’ן ונותנים טאץ’ מיוחד למנה.
במה להשתמש למתכון חלבי, בבקשה?
ניתן להחליף את הסויה בשמנת לבישול.
אפשר פטריות משימורים?
אפשר