עוגיות רולדה תמרים של מיקי שמו
מיקי שמו אופה בקלי קלות עוגיות רולדה תמרים שמתאימות לאירוח קליל עם כוס קפה או למשלוח מנות בפורים. משתמשים במלית תמרים מוכנה ונהנים מהכנה קלה ומהירה
מיקי שמו אופה בקלי קלות עוגיות רולדה תמרים שמתאימות לאירוח קליל עם כוס קפה או למשלוח מנות בפורים. משתמשים במלית תמרים מוכנה ונהנים מהכנה קלה ומהירה
- מיקי שמו
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 181.8 קק״ל 5454.7 קק״לפחמימות 25.4 גרם 762.0 גרםשומן 10.5 גרם 314.3 גרםנתרן 5.8 מ״ג 175.4 מ״גחלבון 5.1 גרם 154.5 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 119.3 גרםשומן רווי 6.8 גרם 203.9 גרםכולסטרול 37.6 מ״ג 1127.7 מ״גסידן 16.9 מ״ג 507.6 מ״גברזל 3.0 מ״ג 89.7 מ״גאשלגן 100.6 מ״ג 3018.1 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 87.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות182
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 181.8 קק״ל 5454.7 קק״לפחמימות 25.4 גרם 762.0 גרםשומן 10.5 גרם 314.3 גרםנתרן 5.8 מ״ג 175.4 מ״גחלבון 5.1 גרם 154.5 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 119.3 גרםשומן רווי 6.8 גרם 203.9 גרםכולסטרול 37.6 מ״ג 1127.7 מ״גסידן 16.9 מ״ג 507.6 מ״גברזל 3.0 מ״ג 89.7 מ״גאשלגן 100.6 מ״ג 3018.1 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 87.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 182 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
420גרם או 3 כוסות קמח לבן
-
200 גרם חמאה
-
50גרם או 1/4 כוס סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
-
3 חלמונים L
-
150גרם או 3/4 גביע שמנת חמוצה יטבתה 15%
מלית תמרים
-
1 קופסה ממרח תמרים
-
1 כוס אגוזי מלך
שימון תבנית
קישוט
-
4 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל חומרי הבצק עד שמתקבל כדור בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 35X25 ס”מ בעובי 5 מ”מ.
- קוצצים דק את אגוזי המלך.
- מורחים עם מרית שכבה דקה של ממרח תמרים על כל הבצק, מפזרים את אגוזי המלך הקצוצים ומגלגלים לרולדה דקה. חוזרים על הפעולה עם חלקו השני של הבצק.
- משמנים תבנית אפייה בתרסיס שמן ומרפדים בנייר אפייה או משטח אפייה סיליקוני רב שימושי.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי 2 ס”מ בעזרת גלגלת או סכין, מניחים על תבנית האפייה ואופים 18 דקות. מצננים.
- לפני ההגשה מפזרים על העוגיות אבקת סוכר, הכי נוח עם שייקר כזה.
אופן הכנה
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל חומרי הבצק עד שמתקבל כדור בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר כשעה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים ל-2 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בגודל 35X25 ס”מ בעובי 5 מ”מ.
- קוצצים דק את אגוזי המלך.
- מורחים עם מרית שכבה דקה של ממרח תמרים על כל הבצק, מפזרים את אגוזי המלך הקצוצים ומגלגלים לרולדה דקה. חוזרים על הפעולה עם חלקו השני של הבצק.
- משמנים תבנית אפייה בתרסיס שמן ומרפדים בנייר אפייה או משטח אפייה סיליקוני רב שימושי.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי 2 ס”מ בעזרת גלגלת או סכין, מניחים על תבנית האפייה ואופים 18 דקות. מצננים.
- לפני ההגשה מפזרים על העוגיות אבקת סוכר, הכי נוח עם שייקר כזה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (13)
בצק מעולה תודה שאלה מה עושים עם החלבונים?
אפשר להכין מרנג, הנה כמה רעיונות:
https://foody.co.il/?s=%D7%9E%D7%A8%D7%A0%D7%92
תודה רבה רונית. אפשר להכין עם החלבונים מרנג, הנה כמה רעיונות:
https://foody.co.il/?s=%D7%9E%D7%A8%D7%A0%D7%92
האם אפשר משהו אחר במקום שמנת
יוגורט סויה
האם אפשר לאפות ללא חיתוך מקדים. רק לחרוץ עם סכין
כן