-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8279.1 קק״ל 8279.1 קק״לפחמימות 826.4 גרם 826.4 גרםשומן 429.3 גרם 429.3 גרםנתרן 1599.2 מ״ג 1599.2 מ״גחלבון 112.4 גרם 112.4 גרםסיבים תזונתיים 26.2 גרם 26.2 גרםשומן רווי 65.3 גרם 65.3 גרםכולסטרול 1133.6 מ״ג 1133.6 מ״גסידן 712.3 מ״ג 712.3 מ״גברזל 11.5 מ״ג 11.5 מ״גאשלגן 2326.4 מ״ג 2326.4 מ״גאבץ 9.8 מ״ג 9.8 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות8279
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 8279.1 קק״ל 8279.1 קק״לפחמימות 826.4 גרם 826.4 גרםשומן 429.3 גרם 429.3 גרםנתרן 1599.2 מ״ג 1599.2 מ״גחלבון 112.4 גרם 112.4 גרםסיבים תזונתיים 26.2 גרם 26.2 גרםשומן רווי 65.3 גרם 65.3 גרםכולסטרול 1133.6 מ״ג 1133.6 מ״גסידן 712.3 מ״ג 712.3 מ״גברזל 11.5 מ״ג 11.5 מ״גאשלגן 2326.4 מ״ג 2326.4 מ״גאבץ 9.8 מ״ג 9.8 מ״גסגור
הידעתם שיש מעל 120 זנים של צמח הפרג? כמה טוב שיש זן אחד שאפשר להכין ממנו פאי פרג משגע. למכורים לפרג בלבד.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 8279 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
מילוי
-
1 1/2כוסות או 360 מ"ל חלב 3%
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
-
4כוסות או 400 גרם פרג טחון
-
1/2כוס או 100 גרם דבש
-
100 גרם חמאה
-
1 כפית קליפת לימון
-
1/2כוס או 75 גרם צימוקים בהירים
-
5כפות או 50 גרם שקדים טחונים
-
1 תפוח עץ גרני סמיט (ירוק) בינונימגורר
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומשטחים ל”פיתות”. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
- בינתיים מכינים את מלית הפרג: מחממים חלב וסוכר עד לסף רתיחה. מוסיפים פרג ומבשלים 5 דקות תוך ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש, מוסיפים דבש וחמאה ומערבבים עד להמסה.
- מצננים לטמפרטורת החדר, מוסיפים קליפת לימון, צימוקים, שקדים טחונים ותפוח מגורר, ומערבבים היטב. שומרים במקרר עד השימוש.
- מכינים את רשת הבצק ואת הקלתית: מרדדים קצת יותר מחצי מהבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס”מ, חותכים לרצועות ברוחב 2 ס”מ (שישמשו להכנת הרשת) ושומרים במקרר. אם יש לכם שבלונה ליצירת רשת - מקמחים אותה מניחים עליה את הבצק, מרדדים מלמעלה ליצירת הדוגמא, ומעבירים את רשת הבצק (על רשת השבלונה) למקפיא.
- מרדדים את יתרת הבצק (כולל השאריות מיצירת הרשת) לעיגול בעובי חצי ס”מ ומרפדים את התבנית. דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות .
- אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב
- משטחים את מלית הפרג על הקלתית. מברישים את שולי הקלתית בביצה טרופה וגם את רשת הבצק הקפואה בביצה. אם הבצק נוקשה מדי ממתינים דקה-שתיים, שהבצק יפשיר ויתרכך מעט. מהדקים בידיים את הרשת לשולי הקלתית, ונפטרים מעודפי הבצק בשוליים.
- אופים כ-25 דקות, עד שרשת הבצק זהובה. מצננים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומשטחים ל”פיתות”. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
- בינתיים מכינים את מלית הפרג: מחממים חלב וסוכר עד לסף רתיחה. מוסיפים פרג ומבשלים 5 דקות תוך ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש, מוסיפים דבש וחמאה ומערבבים עד להמסה.
- מצננים לטמפרטורת החדר, מוסיפים קליפת לימון, צימוקים, שקדים טחונים ותפוח מגורר, ומערבבים היטב. שומרים במקרר עד השימוש.
- מכינים את רשת הבצק ואת הקלתית: מרדדים קצת יותר מחצי מהבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס”מ, חותכים לרצועות ברוחב 2 ס”מ (שישמשו להכנת הרשת) ושומרים במקרר. אם יש לכם שבלונה ליצירת רשת - מקמחים אותה מניחים עליה את הבצק, מרדדים מלמעלה ליצירת הדוגמא, ומעבירים את רשת הבצק (על רשת השבלונה) למקפיא.
- מרדדים את יתרת הבצק (כולל השאריות מיצירת הרשת) לעיגול בעובי חצי ס”מ ומרפדים את התבנית. דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
- מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל-180 מעלות .
- אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב
- משטחים את מלית הפרג על הקלתית. מברישים את שולי הקלתית בביצה טרופה וגם את רשת הבצק הקפואה בביצה. אם הבצק נוקשה מדי ממתינים דקה-שתיים, שהבצק יפשיר ויתרכך מעט. מהדקים בידיים את הרשת לשולי הקלתית, ונפטרים מעודפי הבצק בשוליים.
- אופים כ-25 דקות, עד שרשת הבצק זהובה. מצננים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן