פלטת סיגרים מושלמת לפסח!
- יונתן רושפלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1253.1 קק״ל 12530.6 קק״לפחמימות 27.4 גרם 273.7 גרםשומן 124.3 גרם 1243.0 גרםנתרן 216.1 מ״ג 2161.2 מ״גחלבון 11.4 גרם 114.4 גרםסיבים תזונתיים 5.8 גרם 58.1 גרםשומן רווי 14.1 גרם 140.9 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 1477.0 מ״גסידן 326.8 מ״ג 3268.3 מ״גברזל 9.9 מ״ג 99.3 מ״גאשלגן 245.0 מ״ג 2450.3 מ״גאבץ 22.9 מ״ג 229.1 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 45 דק׳כולל שעה
-
קלוריות1253
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1253.1 קק״ל 12530.6 קק״לפחמימות 27.4 גרם 273.7 גרםשומן 124.3 גרם 1243.0 גרםנתרן 216.1 מ״ג 2161.2 מ״גחלבון 11.4 גרם 114.4 גרםסיבים תזונתיים 5.8 גרם 58.1 גרםשומן רווי 14.1 גרם 140.9 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 1477.0 מ״גסידן 326.8 מ״ג 3268.3 מ״גברזל 9.9 מ״ג 99.3 מ״גאשלגן 245.0 מ״ג 2450.3 מ״גאבץ 22.9 מ״ג 229.1 מ״גסגור
הברקה: מרטיבים מצות, ממלאים אותן ומטגנים סיגרים פריכים ושחומים במילוי עסיסי. דמיינו שהשולחן ערוך, כולם יושבים ואתם מגיעים לשולחן עם צלחת עמוסה בסיגרים יפהפיים שאי אפשר לעמוד בפניהם! בטוחים שאם תכינו אותם לארוחת החג, תחשבו עליהם כל ההגדה ותחכו שכבר יגיע הרגע לטעום.
מרכיבים 21 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1253 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
סיגרים
-
10 יחידות מצות
-
1 1/2 ק"ג פרגיות טחונות
-
1 כוס בצל ירוקקצוץ
-
3 כפות ג’ינג’ר טחוןאו שלוש קוביות קפואות
-
2 פלפלי צ'ילי ירוקים בינונייםקצוצים דק עם גרעינים
-
1 כוס כוסברהקצוצה גס
-
5 ביצים Lמבושלות כמו מקושקשת ומקוררות
-
1/3 כוס רוטב סויהמזרח מערב
-
2 כפות שמן שומשוםמזרח מערב
-
2 כפות סוכר לבן
טיגון
-
1 ליטר שמן קנולה
רוטב
-
1 כוס טחינה גולמית
-
2 כוסות מים קרים
-
2 כפות שמן שומשוםמזרח מערב
-
2 כפות שורש ג’ינג’רכתוש
-
2 שיני שוםכתושות
-
0.33 כוס רוטב סויהמזרח מערב
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
3 כפות סוכר לבן
אופן הכנה
- טוחנים את הפרגיות במעבד מזון, ומערבבים עם שאר כל חומרי המילוי.
- מסדרים מצה רטובה על נייר אפייה ומניחים בשליש התחתון את המילוי, בערך 150 גרם לכל מצה (או לחלק את המסה לפי העין לעשרה כדורים).
- מגלגלים את המצה מאזור המילוי כלפי מעלה (כמו סושי).
- חוזרים על הפעולה עם כל עשר המצות.
- מערבבים יחד את המים והקורנפלור ומברישים את החלק העליון של המצות המגולגלות.
- מכניסים לקירור להתייצבות מכוסה בניילון נצמד (לפחות לחצי שעה ורצוי אפילו יום מראש).
- מחממים שמן בסיר שטוח או מחבת גדולה בגובה שלוש אצבעות ועל אש בינונית.
- מטגנים את הסיגרים עד להזהבה.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב ומגישים.
אופן הכנה
- טוחנים את הפרגיות במעבד מזון, ומערבבים עם שאר כל חומרי המילוי.
- מסדרים מצה רטובה על נייר אפייה ומניחים בשליש התחתון את המילוי, בערך 150 גרם לכל מצה (או לחלק את המסה לפי העין לעשרה כדורים).
- מגלגלים את המצה מאזור המילוי כלפי מעלה (כמו סושי).
- חוזרים על הפעולה עם כל עשר המצות.
- מערבבים יחד את המים והקורנפלור ומברישים את החלק העליון של המצות המגולגלות.
- מכניסים לקירור להתייצבות מכוסה בניילון נצמד (לפחות לחצי שעה ורצוי אפילו יום מראש).
- מחממים שמן בסיר שטוח או מחבת גדולה בגובה שלוש אצבעות ועל אש בינונית.
- מטגנים את הסיגרים עד להזהבה.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב ומגישים.
הערות
- אפשר בבוקר היום בו אתם מתכננים לארח או כמה שעות לפני הארוחה, לטגן את הסיגרים שלוש יחידות בכל פעם ולהניח על נייר סופג. ולפני הגשה לחמם תנור ל-220 מעלות, לסדר בתבנית ולחמם במשך כמה דקות לפי הטעם, עד שהמצה נהיית קריספית שוב ולהגיש מיד.
הערות
- אפשר בבוקר היום בו אתם מתכננים לארח או כמה שעות לפני הארוחה, לטגן את הסיגרים שלוש יחידות בכל פעם ולהניח על נייר סופג. ולפני הגשה לחמם תנור ל-220 מעלות, לסדר בתבנית ולחמם במשך כמה דקות לפי הטעם, עד שהמצה נהיית קריספית שוב ולהגיש מיד.
הכנתם את המתכון?
תגובות (5)
יאמי מטעמים מגוונים ריר בפה
אפשר להכין גם עם עלי סיגר? וגם, בסרטון תובלים רק בקורנפלור לפני טיגון ובמתכון רשום אחרת. מה נכון?
היי מיטל, אפשר להכין עם עלי סיגר. אפשר לעשות כמו במתכון (עם המים והקורנפלור) או כמו בסרטון (לטבול בקורנפלור)
חבל לא ראיתי את זה בפסח
תמיד יש את פסח הבא!