עראייס מצה – קבלו את הטרנד הלוהט בגרסה כשרה לפסח!
- יונתן רושפלד
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 191.2 קק״ל 1912.5 קק״לפחמימות 12.7 גרם 126.6 גרםשומן 15.3 גרם 153.3 גרםנתרן 313.3 מ״ג 3132.7 מ״גחלבון 2.1 גרם 21.2 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 29.3 גרםשומן רווי 3.8 גרם 37.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 151.6 מ״ג 1515.7 מ״גברזל 4.7 מ״ג 46.9 מ״גאשלגן 70.9 מ״ג 709.1 מ״גאבץ 10.9 מ״ג 109.4 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות191
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 191.2 קק״ל 1912.5 קק״לפחמימות 12.7 גרם 126.6 גרםשומן 15.3 גרם 153.3 גרםנתרן 313.3 מ״ג 3132.7 מ״גחלבון 2.1 גרם 21.2 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 29.3 גרםשומן רווי 3.8 גרם 37.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 151.6 מ״ג 1515.7 מ״גברזל 4.7 מ״ג 46.9 מ״גאשלגן 70.9 מ״ג 709.1 מ״גאבץ 10.9 מ״ג 109.4 מ״גסגור
אז מאיפה הגיע אלינו העראייס? המנה נפוצה באזור המזרח התיכון, בעיקר סוריה, ירדן, ולבנון. אחרי שעשינו לה עליה, מתבקש לעשות לה גם שינוי שיתאים אותה לחג הפסח! אז יונתן רושפלד רקח לכם מתכון לעראייס מצה במילוי עוף שיוצא עסיסי וריחני וישדרג לכם את שולחן החג.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 191 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
עראייס
-
5 יחידות מצותמושרות במים
-
1 ק"ג פרגיות טחונות
-
2 בצלים בינונייםפרוסים דק
-
1/2 כוס שמן זית
תיבול
-
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
-
1 כף כמון טחון
-
1 כף גדושה כורכום
-
1 כפית אגוז מוסקטטחון
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
אופן הכנה
- מטגנים היטב על כיריים את הבצלים בשמן זית עד שהם שחומים והתרככו מעט.
- מוסיפים את כל התבלינים למחבת ומערבבים לחצי דקה שיפתחו.
- מורידים מהאש ומקררים.
- קוצצים את הפרגיות בסכין.
- בקערה, מערבבים את העוף הקצוץ עם תערובת הבצל והתבלינים.
- לשים, מטגנים כף אחת מהתערובת, ומתקנים תיבול לפי הטעם.
- לוקחים חצי מצה רטובה ומניחים על גבי נייר אפייה משומן בשמן זית.
- מורחים על חצי ממנה את המילוי בשכבה נדיבה וסוגרים כמו מעטפה את המצה יחד עם הנייר.
- עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור בקירור עד ההכנה.
- מחממים טוסטר לחיץ ומכניסים עם הנייר את ה’עראייס’ עד שהוא שחום וריחני.
אופן הכנה
- מטגנים היטב על כיריים את הבצלים בשמן זית עד שהם שחומים והתרככו מעט.
- מוסיפים את כל התבלינים למחבת ומערבבים לחצי דקה שיפתחו.
- מורידים מהאש ומקררים.
- קוצצים את הפרגיות בסכין.
- בקערה, מערבבים את העוף הקצוץ עם תערובת הבצל והתבלינים.
- לשים, מטגנים כף אחת מהתערובת, ומתקנים תיבול לפי הטעם.
- לוקחים חצי מצה רטובה ומניחים על גבי נייר אפייה משומן בשמן זית.
- מורחים על חצי ממנה את המילוי בשכבה נדיבה וסוגרים כמו מעטפה את המצה יחד עם הנייר.
- עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור בקירור עד ההכנה.
- מחממים טוסטר לחיץ ומכניסים עם הנייר את ה’עראייס’ עד שהוא שחום וריחני.
הערות
- אם רוצים אפשר להכין באופן אחר, בתנור מחומם ל-220 מעלות, על גבי נייר אפייה משומן ולצלות ארבע דקות בכל צד (8-10 דקות סך הכול ולהפוך באמצע כדי ששני הצדדים ישחימו)
הערות
- אם רוצים אפשר להכין באופן אחר, בתנור מחומם ל-220 מעלות, על גבי נייר אפייה משומן ולצלות ארבע דקות בכל צד (8-10 דקות סך הכול ולהפוך באמצע כדי ששני הצדדים ישחימו)
הכנתם את המתכון?
תגובות (7)
.כמה זמן להשרות את המצה במים
הי ריקי. כמה דקות במים פושרים.
במתכון כתוב פרגיות טחונות ואילו באופן ההכנה כתוב לקצוץ את הפרגיות בסכין.
אפשר גם וגם
מתאים לי לפסח
לא הבנתי את סעיף 6. למה לטגן כף של התערובת? מה לעשות עם זה אחרי?
היי אן, כדי לטעום את הבשר כשהוא מוכן ולראות מה צריך לשפר (במקום להכין את כל המנות ולגלות בסוף שחסר מלח 🙂 ). אפשר כמובן לוותר על השלב הזה