טארט בצלים וגבינת עיזים: בין טארט טאטן לקיש מלוח בקלות
- נעמה רן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 345.4 קק״ל 4145.3 קק״לפחמימות 36.6 גרם 439.1 גרםשומן 20.0 גרם 240.2 גרםנתרן 66.3 מ״ג 795.2 מ״גחלבון 4.9 גרם 59.3 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.5 גרםשומן רווי 9.4 גרם 112.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 7.8 מ״ג 94.2 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.2 מ״גאשלגן 48.1 מ״ג 577.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה
-
קלוריות345
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 345.4 קק״ל 4145.3 קק״לפחמימות 36.6 גרם 439.1 גרםשומן 20.0 גרם 240.2 גרםנתרן 66.3 מ״ג 795.2 מ״גחלבון 4.9 גרם 59.3 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 5.5 גרםשומן רווי 9.4 גרם 112.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 7.8 מ״ג 94.2 מ״גברזל 0.1 מ״ג 1.2 מ״גאשלגן 48.1 מ״ג 577.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
מה עוד צריך? טארט מלוח שמשלב בצק, בצלים מתוקים וחרוכים, גבינת עיזים או איזה שאוהבים, תבלינים ותנור שהופך את כולם ליצירת מופת מושלמת לחג! אם עוד לא נסגרתם על התפריט לחג, זה מתכון שחובה להוסיף
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 345 | כמות מנות 12 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 חבילה בצק עליםמרודד
-
200 גרם גבינת עיזים
-
1 כפית טימין טריאו אורגנו, טרי או יבש
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
בצלים מקורמלים
-
2 כפות שמן זית
-
3 בצלים בינונייםקלופים, חצויים ופרוסים דק
-
2 כפות חומץ בלסמי
-
2 כפות דבש
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
הברשה
אופן הכנה
- מקרמלים את הבצלים: מחממים שמן במחבת גדולה ועמוקה, מוסיפים את הבצלים ומטגנים על להבה בינונית כ 15 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם עד שהבצלים מתרככים.
- מגבירים להבה, מוסיפים מלח, פלפל וחומץ בלסמי ומטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות עד שהנוזלים מתאדים.
- מנמיכים ללהבה בינונית, מוסיפים דבש ומטגנים תוך כדי ערבוב מידי פעם, 10 דקות נוספות עד שהבצל שחום ורך והנוזלים התאדו ומצננים מעט.
- מרכיבים: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- חוצים את יריעת הבצק ומניחים את שני החצאים בתבנית על נייר האפייה, בעזרת סכין חדה חורצים (לא עד הסוף. עד אמצע עובי הבצק) מלבן פנימי במרחק 2 ס”מ משולי הבצק.
- מניחים את הבצלים המקורמלים על הריבוע הפנימי של הבצק, עליהם מניחים עיגולי גבינה, תימין ופלפל שחור. מברישים בביצה את שולי הבצק.
- אופים ומגישים: אופים במשך 25-30 דקות עד ששולי ותחתית הבצק משחימים. מפזרים עלי בייבי או ארוגולה מגישים.
אופן הכנה
- מקרמלים את הבצלים: מחממים שמן במחבת גדולה ועמוקה, מוסיפים את הבצלים ומטגנים על להבה בינונית כ 15 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם עד שהבצלים מתרככים.
- מגבירים להבה, מוסיפים מלח, פלפל וחומץ בלסמי ומטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות עד שהנוזלים מתאדים.
- מנמיכים ללהבה בינונית, מוסיפים דבש ומטגנים תוך כדי ערבוב מידי פעם, 10 דקות נוספות עד שהבצל שחום ורך והנוזלים התאדו ומצננים מעט.
- מרכיבים: מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- חוצים את יריעת הבצק ומניחים את שני החצאים בתבנית על נייר האפייה, בעזרת סכין חדה חורצים (לא עד הסוף. עד אמצע עובי הבצק) מלבן פנימי במרחק 2 ס”מ משולי הבצק.
- מניחים את הבצלים המקורמלים על הריבוע הפנימי של הבצק, עליהם מניחים עיגולי גבינה, תימין ופלפל שחור. מברישים בביצה את שולי הבצק.
- אופים ומגישים: אופים במשך 25-30 דקות עד ששולי ותחתית הבצק משחימים. מפזרים עלי בייבי או ארוגולה מגישים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (7)
האם אפשר להכין מראש, להקפיא ולטפות לפני הארוחה?
כן, אין כל בעיה 🙂 עדכני איך יצא!
נראה טעים מאד כבל מה הכוונה ב״חוצים את יריעת הבצק לשניים״? האם הכוונה להניח יריעה אחת על השנייה או זו לצד זו?
היי עדה, הכוונה היא שצריך לפרוש את הבצק על משטח ולחתוך אותו באמצע, כך שמתקבלים שני מרובעים זהים. לאחר מכן יש לשים את הריבועים אחד על השני בתוך התבנית ולחרוץ את הבצק לפי ההוראות. בהצלחה!
נראה מבטיח!!! ניתן להכין מראש,
ולמי שלא אוהב גבינות עיזים , באיזו גבינה ניתן להשתמש?
פטה בקר יכולה להתאים במקום גבינת העיזים