שבועות הודי: גלידת לאסי על בסיס יוגורט, דבש מנגו והל
קינוח גלידה מרענן במיוחד בהשראה הודית. הדבש ושמן הזית מעניקים לגלידה הזו טעם מיוחד, והופכים אותה לקינוח מהמם ונפלא לארוחת חג הביכורים
קינוח גלידה מרענן במיוחד בהשראה הודית. הדבש ושמן הזית מעניקים לגלידה הזו טעם מיוחד, והופכים אותה לקינוח מהמם ונפלא לארוחת חג הביכורים
- נעמה רן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 104.9 קק״ל 629.2 קק״לפחמימות 16.0 גרם 96.3 גרםשומן 2.3 גרם 14.0 גרםנתרן 21.5 מ״ג 128.9 מ״גחלבון 2.9 גרם 17.2 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 6.2 גרםשומן רווי 1.4 גרם 8.6 גרםכולסטרול 6.3 מ״ג 37.5 מ״גסידן 83.0 מ״ג 498.2 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.3 מ״גאשלגן 186.9 מ״ג 1121.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.5 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 30 דק׳כולל 8 שעות ו-20 דק׳
-
קלוריות105
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 104.9 קק״ל 629.2 קק״לפחמימות 16.0 גרם 96.3 גרםשומן 2.3 גרם 14.0 גרםנתרן 21.5 מ״ג 128.9 מ״גחלבון 2.9 גרם 17.2 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 6.2 גרםשומן רווי 1.4 גרם 8.6 גרםכולסטרול 6.3 מ״ג 37.5 מ״גסידן 83.0 מ״ג 498.2 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.3 מ״גאשלגן 186.9 מ״ג 1121.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 5 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 8 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 105 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
גלידה
-
250 גרם יוגורט כבשיםאו בקר, סמיך מומלץ 4% שומן לפחות
-
2 כפות דבש
-
1 כף אבקת סוכר
-
3 קורט הל טחון
-
2 כוסות מנגוקפוא, קוביות
אופן הכנה
- טורפים בקערה יוגורט, דבש, אבקת סוכר והל.
- יוצקים לתבניות קרח או לכלי פלסטיק קטנים את התערובת ומאחסנים במקפיא למשך 8 שעות לפחות.
- מחלצים את קוביות היוגורט הקפוא ומעבירים למעבד מזון.
- מוסיפים את המנגו הקפוא וטוחנים למרקם של גלידה. אם לא מגיעים למרקם של גלידה, מחכים 5-10 דקות שהמרכיבים יהיו פחות קפואים וטוחנים שוב.
- מעבירים לכלי הגשה אישיים, בוזקים פיסטוק, מזלפים דבש ושמן זית ומגישים מיד.
אופן הכנה
- טורפים בקערה יוגורט, דבש, אבקת סוכר והל.
- יוצקים לתבניות קרח או לכלי פלסטיק קטנים את התערובת ומאחסנים במקפיא למשך 8 שעות לפחות.
- מחלצים את קוביות היוגורט הקפוא ומעבירים למעבד מזון.
- מוסיפים את המנגו הקפוא וטוחנים למרקם של גלידה. אם לא מגיעים למרקם של גלידה, מחכים 5-10 דקות שהמרכיבים יהיו פחות קפואים וטוחנים שוב.
- מעבירים לכלי הגשה אישיים, בוזקים פיסטוק, מזלפים דבש ושמן זית ומגישים מיד.
הערות
- ניתן להגיש פיסטוק קצוץ, דבש, שמן זית
הערות
- ניתן להגיש פיסטוק קצוץ, דבש, שמן זית
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אפשר להקפיא את הגלידה ?
לא ניתן להקפיא את הגלידה (שכן יש שימוש במרכיבים שעברו כבר הקפאה והפשרה מועטה בעת ההכנה).