פנקוטה רכה ומתוקה מיוגורט עיזים, דבש ופיצוחים
פנקוטה היא ללא ספק הקינוח המושלם! שילוב של יוגורט עיזים, דבש איכותי ותערובת פיצוחים קלויים שיוצרים ניגוד קראנצ'י לפנקוטה
פנקוטה היא ללא ספק הקינוח המושלם! שילוב של יוגורט עיזים, דבש איכותי ותערובת פיצוחים קלויים שיוצרים ניגוד קראנצ'י לפנקוטה
- ניצן סוסיד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 368.9 קק״ל 2951.1 קק״לפחמימות 21.2 גרם 169.3 גרםשומן 27.9 גרם 223.0 גרםנתרן 0.9 מ״ג 7.6 מ״גחלבון 4.6 גרם 36.5 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.5 גרםשומן רווי 11.7 גרם 93.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.6 מ״ג 20.7 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.6 מ״גאשלגן 11.3 מ״ג 90.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל 4 שעות
-
קלוריות369
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 368.9 קק״ל 2951.1 קק״לפחמימות 21.2 גרם 169.3 גרםשומן 27.9 גרם 223.0 גרםנתרן 0.9 מ״ג 7.6 מ״גחלבון 4.6 גרם 36.5 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 1.5 גרםשומן רווי 11.7 גרם 93.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 2.6 מ״ג 20.7 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.6 מ״גאשלגן 11.3 מ״ג 90.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.6 מ״גסגור
פנקוטה בסגנון ישראלי ומרענן לחג: קינוח קלאסי עם תוספת מפתיעה – יוגורט עיזים. כל המרכיבים משתלבים בהרמוניה מהממת עם הדבש המתקתק ושמן הזית האיכותי, מנה אחרונה שהיא חובה בשולחן הקינוחים שלכם בחג ובכלל!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 4 שעות | קלוריות 369 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
פנקוטה
-
2כפיות או 8 גרם ג’לטין טהור
-
2 כוסות שמנת מתוקה להקצפה יטבתה 32%
-
1/4כוס או 50 גרם סוכר לבן
-
1/2 יחידה מקל וניל
-
3/4 כוס יוגורט עיזים 3.9%
תערובת פיצוחים
-
4 כפות תרסיס שמן זית
-
1 כוס שקדים פרוסים
-
1/2 כוס אגוזי מלך
אופן הכנה
- מכינים את הפנקוטה: מערבבים את הג’לטין עם 40 גרם מים ומניחים בצד להתייצבות.
- מרתיחים בסיר קטן את השמנת המתוקה, הסוכר ומקל הווניל עד לסף רתיחה ומכבים את האש.
- מוסיפים מיד את הג’לטין שעורבב עם המים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את היוגורט ומערבבים. מוזגים לכוסות הגשה ומקררים עד להתייצבות.
- מכינים את תערובת הפיצוחים: במחבת גדולה, קולים את השקדים והאגוזים עם שמן הזית במשך 5 דקות.
- כשהפנקוטה קרה ויציבה, מזלפים מעט דבש מעליה, מפזרים את תערובת הפיצוחים הקלויים ומעט אבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הפנקוטה: מערבבים את הג’לטין עם 40 גרם מים ומניחים בצד להתייצבות.
- מרתיחים בסיר קטן את השמנת המתוקה, הסוכר ומקל הווניל עד לסף רתיחה ומכבים את האש.
- מוסיפים מיד את הג’לטין שעורבב עם המים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את היוגורט ומערבבים. מוזגים לכוסות הגשה ומקררים עד להתייצבות.
- מכינים את תערובת הפיצוחים: במחבת גדולה, קולים את השקדים והאגוזים עם שמן הזית במשך 5 דקות.
- כשהפנקוטה קרה ויציבה, מזלפים מעט דבש מעליה, מפזרים את תערובת הפיצוחים הקלויים ומעט אבקת סוכר ומגישים.
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
וואו נראה ממש טוב