-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 274.0 קק״ל 3836.1 קק״לפחמימות 42.9 גרם 601.2 גרםשומן 9.5 גרם 132.3 גרםנתרן 235.9 מ״ג 3302.2 מ״גחלבון 6.3 גרם 87.8 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 8.6 גרםשומן רווי 1.5 גרם 20.7 גרםכולסטרול 18.1 מ״ג 253.2 מ״גסידן 5.6 מ״ג 77.9 מ״גברזל 0.8 מ״ג 11.4 מ״גאשלגן 28.9 מ״ג 404.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 6.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
קלוריות274
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 274.0 קק״ל 3836.1 קק״לפחמימות 42.9 גרם 601.2 גרםשומן 9.5 גרם 132.3 גרםנתרן 235.9 מ״ג 3302.2 מ״גחלבון 6.3 גרם 87.8 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 8.6 גרםשומן רווי 1.5 גרם 20.7 גרםכולסטרול 18.1 מ״ג 253.2 מ״גסידן 5.6 מ״ג 77.9 מ״גברזל 0.8 מ״ג 11.4 מ״גאשלגן 28.9 מ״ג 404.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 6.0 מ״גסגור
יש כאלה ששמרים מרתיעים אותם, ואנחנו אומרים – לא בבית ספרנו! קבלו מתכון ללחמניות חלת דבש מתוקות ומהממות מקמח כוסמין עם השמרים בפנים! רק מערבבים את כל המרכיבים, מתפיחים, נחים הרבה, מזלפים דבש טהור ומתוק ונהנים מלחמניות מעולות ורכות.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות 274 | כמות מנות 14 |
---|
מצרכים
מצרכים
לחמניות חלה
זילוף
-
3 כפות דבש
אופן הכנה
- מניחים בקערה מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק ולשים 15 דקות עד שנוצר בצק חלק וגמיש.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים כשעה-שעה וחצי או להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק ל-14 כדורים שווים ומגלגלים כל בצק לכדור עגול וחלק. מניחים את כדורי הבצק במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים כ-40 דקות נוספות.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- כשהכדורים תפחו יפה, מברישים אותם בדבש המהול במים ומפזרים שומשום.
- אופים 25-30 דקות להזהבה יפה.
- כשהלחמניות יוצאות מהתנור מומלץ להבריש אותן במעט דבש.
אופן הכנה
- מניחים בקערה מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק ולשים 15 דקות עד שנוצר בצק חלק וגמיש.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים ומתפיחים כשעה-שעה וחצי או להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק ל-14 כדורים שווים ומגלגלים כל בצק לכדור עגול וחלק. מניחים את כדורי הבצק במרווחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים כ-40 דקות נוספות.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- כשהכדורים תפחו יפה, מברישים אותם בדבש המהול במים ומפזרים שומשום.
- אופים 25-30 דקות להזהבה יפה.
- כשהלחמניות יוצאות מהתנור מומלץ להבריש אותן במעט דבש.
בשיתוף עם סוגת
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (12)
איפה משיגים את הקמח הזה ?
בכל רשתות השיווק הנבחרות במדפי הקמחים
האם אפשר ללא ביצה או האם יש התחליף
היי דורית, במקרה הזה אין תחליף לביצה
היי, בכדי להכין מקמח לבן כמה גרם שמרים צריך
על כל 500 גרם קמח שמים 8 גרם שמרים יבשים