עוף בתנור מקורמל ברוטב תפוחים עם תפוחי אדמה ודלעת ערמונים
מנה חגיגית מאין כמוה! עוף בתנור עם תפוחי אדמה, דלעת ערמונים ורוטב משגע של תפוחים וקינמון, פשוט לגנוב את ההצגה!
מנה חגיגית מאין כמוה! עוף בתנור עם תפוחי אדמה, דלעת ערמונים ורוטב משגע של תפוחים וקינמון, פשוט לגנוב את ההצגה!
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 211.9 קק״ל 1695.5 קק״לפחמימות 31.1 גרם 248.9 גרםשומן 7.7 גרם 61.9 גרםנתרן 780.9 מ״ג 6247.4 מ״גחלבון 0.8 גרם 6.2 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 5.8 גרםשומן רווי 1.1 גרם 8.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.1 מ״ג 49.0 מ״גברזל 0.3 מ״ג 2.3 מ״גאשלגן 46.1 מ״ג 368.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות212
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 211.9 קק״ל 1695.5 קק״לפחמימות 31.1 גרם 248.9 גרםשומן 7.7 גרם 61.9 גרםנתרן 780.9 מ״ג 6247.4 מ״גחלבון 0.8 גרם 6.2 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 5.8 גרםשומן רווי 1.1 גרם 8.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.1 מ״ג 49.0 מ״גברזל 0.3 מ״ג 2.3 מ״גאשלגן 46.1 מ״ג 368.8 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסגור
הגעתם בדיוק למתכון הנכון למנה העיקרית שלכם בארוחת החג או בערב שבת. החלטנו לפנק אתכם עם מתכון מושלם של עוף בתנור עם דלעת ערמונים מתקתקה, תפוחי אדמה רכים ונימוחים ורוטב שרק בזכותו כבר שווה להכין את כל המנה הזו. רוצו להכין!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 212 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף ותפוחי אדמה
-
8 יחידות כרעי עוף
-
6 כפות שמן זית
-
1 כפית זרעי כוסברה
-
לפי הטעם
-
לפי הטעם
-
8 יחידות בצליםבינוניים, חתוכים לרבעים
-
12 שיני שוםקלופות ושלמות
-
8 יחידות תפוחי אדמהבינוניים, חתוכים לפלחים
-
2 יחידות דלעת ערמוניםחתוכה לקוביות
רוטב תפוחים
-
340גרם או 1 צנצנת קונפיטורת תפוח וקינמון
-
2 כוסות מים רותחים
-
1 כוס יין אדום יבשאו חצי יבש
-
2 כפיות מלח דק
-
2 כפיות שטוחות פלפל שחור גרוס
-
1 כפית פפריקה מתוקה
הגשה
-
חופן פטרוזיליהקצוצה
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח (סוטאז’) וצורבים את הכרעיים 7-8 דקות מכל הצדדים להזהבה יפה. מתבלים במלח, פלפל וכוסברה יבשה.
- מכבים את הלהבה, מעבירים את הכרעיים, כשהצד של העור כלפי מעלה, לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומסדרים ביניהן את רבעי הבצלים, שיני השום, תפוחי האדמה ודלעת הערמונים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את הקונפיטורה, המים, היין והתבלינים. יוצקים את הרוטב על העוף, תפוחי האדמה ודלעת הערמונים ומכסים את התבנית היטב בנייר אלומיניום.
- אופים 50 דקות או עד שהעוף מבושל. מורידים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות כ-20 דקות נוספות להשחמה יפה.
- מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח (סוטאז’) וצורבים את הכרעיים 7-8 דקות מכל הצדדים להזהבה יפה. מתבלים במלח, פלפל וכוסברה יבשה.
- מכבים את הלהבה, מעבירים את הכרעיים, כשהצד של העור כלפי מעלה, לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומסדרים ביניהן את רבעי הבצלים, שיני השום, תפוחי האדמה ודלעת הערמונים.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את הקונפיטורה, המים, היין והתבלינים. יוצקים את הרוטב על העוף, תפוחי האדמה ודלעת הערמונים ומכסים את התבנית היטב בנייר אלומיניום.
- אופים 50 דקות או עד שהעוף מבושל. מורידים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות כ-20 דקות נוספות להשחמה יפה.
- מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
אני עומדת להכין את המתכון מחר. במתכון מופיע לתבל את הכרעיים בכוסברה יבשה (האם בטחונה?)בסרטון המצורף רואים שמוסיפים זרעים כלשהם וזה אינו מופיע ברשימת המצרכים. מהם הזרעים האלה, האם זרעי כוסברה ? תודה
היי צילה, אכן מדובר בזרעי כוסברה, תודה על עירור תשומת הלב. עדכנתי את המתכון!