עוף בתנור מקורמל ברוטב תפוחים עם תפוחי אדמה ודלעת ערמונים

מנה חגיגית מאין כמוה! עוף בתנור עם תפוחי אדמה, דלעת ערמונים ורוטב משגע של תפוחים וקינמון, פשוט לגנוב את ההצגה!
מנה חגיגית מאין כמוה! עוף בתנור עם תפוחי אדמה, דלעת ערמונים ורוטב משגע של תפוחים וקינמון, פשוט לגנוב את ההצגה!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    208
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 207.7 קק״ל 1661.9 קק״ל
    פחמימות 31.1 גרם 248.9 גרם
    שומן 7.1 גרם 57.1 גרם
    נתרן 780.8 מ״ג 6246.2 מ״ג
    חלבון 0.8 גרם 6.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 5.8 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 9.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 6.0 מ״ג 48.4 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 1.9 מ״ג
    אשלגן 46.0 מ״ג 368.2 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    208
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 207.7 קק״ל 1661.9 קק״ל
    פחמימות 31.1 גרם 248.9 גרם
    שומן 7.1 גרם 57.1 גרם
    נתרן 780.8 מ״ג 6246.2 מ״ג
    חלבון 0.8 גרם 6.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 5.8 גרם
    שומן רווי 1.2 גרם 9.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 6.0 מ״ג 48.4 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 1.9 מ״ג
    אשלגן 46.0 מ״ג 368.2 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״ג
    סגור

הגעתם בדיוק למתכון הנכון למנה העיקרית שלכם בארוחת החג או בערב שבת. החלטנו לפנק אתכם עם מתכון מושלם של עוף בתנור עם דלעת ערמונים מתקתקה, תפוחי אדמה רכים ונימוחים ורוטב שרק בזכותו כבר שווה להכין את כל המנה הזו. רוצו להכין!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

עוף ותפוחי אדמה

רוטב תפוחים

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח (סוטאז’) וצורבים את הכרעיים 7-8 דקות מכל הצדדים להזהבה יפה. מתבלים במלח, פלפל וכוסברה יבשה.
  2. מכבים את הלהבה, מעבירים את הכרעיים, כשהצד של העור כלפי מעלה, לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומסדרים ביניהן את רבעי הבצלים, שיני השום, תפוחי האדמה ודלעת הערמונים.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את הקונפיטורה, המים, היין והתבלינים. יוצקים את הרוטב על העוף, תפוחי האדמה ודלעת הערמונים ומכסים את התבנית היטב בנייר אלומיניום.
  5. אופים 50 דקות או עד שהעוף מבושל. מורידים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות כ-20 דקות נוספות להשחמה יפה.
  6. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
עוף עם תפוחי אדמה בקונפיטורה
עוף בתנור עם תפוחי אדמה ודלעת ערמונים בקונפיטורה. צילום: בתיה שורק, סטיילינג: גיל אטלן, כלי הגשה ובישול: נעמן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    צילה ברוך

    אני עומדת להכין את המתכון מחר. במתכון מופיע לתבל את הכרעיים בכוסברה יבשה (האם בטחונה?)בסרטון המצורף רואים שמוסיפים זרעים כלשהם וזה אינו מופיע ברשימת המצרכים. מהם הזרעים האלה, האם זרעי כוסברה ? תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      היי צילה, אכן מדובר בזרעי כוסברה, תודה על עירור תשומת הלב. עדכנתי את המתכון!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות