קלאסי עם טוויסט: מרק עוף של סבתות עם ירקות ועוף מפורק
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 466.2 קק״ל 4662.2 קק״לפחמימות 38.5 גרם 385.3 גרםשומן 13.1 גרם 130.8 גרםנתרן 936.9 מ״ג 9369.2 מ״גחלבון 31.9 גרם 319.4 גרםסיבים תזונתיים 18.4 גרם 184.0 גרםשומן רווי 3.2 גרם 31.6 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.7 מ״גסידן 453.4 מ״ג 4533.6 מ״גברזל 3.1 מ״ג 30.6 מ״גאשלגן 2876.2 מ״ג 28761.9 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 14.6 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות466
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 466.2 קק״ל 4662.2 קק״לפחמימות 38.5 גרם 385.3 גרםשומן 13.1 גרם 130.8 גרםנתרן 936.9 מ״ג 9369.2 מ״גחלבון 31.9 גרם 319.4 גרםסיבים תזונתיים 18.4 גרם 184.0 גרםשומן רווי 3.2 גרם 31.6 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.7 מ״גסידן 453.4 מ״ג 4533.6 מ״גברזל 3.1 מ״ג 30.6 מ״גאשלגן 2876.2 מ״ג 28761.9 מ״גאבץ 1.5 מ״ג 14.6 מ״גסגור
מנה חובה בכל שולחן חג – מרק עוף לוהט עם עוף איכותי ועסיסי ושלל ירקות – גזר, תפוחי אדמה, קישואים ועוד. התבלינים והשמיר מקפיצים את המרק פלאים והופכים אותו מעוד מרק עוף פשוט למרק עוף שייכנס לתפריט החגים שלכם באופן קבוע!
מרכיבים 15 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 466 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק עוף
-
6 כפות שמן זית
-
10 יחידות שוקי עוף"עוף טוב" עם הסימון הירוק
-
2 יחידות בצליםגדולים, חתוכים לקוביות
-
6 גבעולי סלריחתוכים לקוביות
-
6 שיני שוםקצוצות
-
4 יחידות גזריםבינוניים, חתוכים לקוביות
-
2 יחידות תפוחי אדמהגדולים, חתוכים לקוביות
-
4 יחידות קישואיםקטנים, או זוקיני, חתוכים לקוביות
-
3 כפיות מלח דקאו לפי הטעם
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוסאו לפי הטעם
-
1 כפית כורכום
-
1 כפית כמון טחון
-
1 צרור שמירקשור עם חוט
אטריות
-
2 כוסות אטריות דקיקות קצרות
הגשה
-
קצוץ, או עשבי תיבול אחרים לפי הטעם
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר גדול על כיריים ומטגנים את חלקי העוף מכל הצדדים עד ל”סגירה” והזהבה קלה. מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
- מוסיפים לסיר את הבצל והסלרי ומטגנים תוך כדי ערבוב להזהבה קלה. מוסיפים את השום, מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה.
- מוסיפים לסיר את הגזר, תפוחי האדמה והקישואים או הזוקיני, מתבלים במלח, פלפל, כורכום וכמון, מערבבים וממשיכים לטגן 3-4 דקות לאיחוד הטעמים.
- מחזירים את העוף לסיר, יוצקים מעל מים רותחים לכיסוי העוף והירקות ועוד כמה ס”מ מעל, מוסיפים את צרור השמיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים את המרק כ-40 דקות, או עד שהעוף והגזר מתרככים ומוכנים. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מבשלים את האטריות בסיר נפרד עם מים רותחים במשך 5 דקות ומסננים (לא מבשלים את האטריות בתוך המרק כדי לשמור על טריות המרק).
- מוציאים מהמרק את השמיר ונפטרים ממנו. בשלב זה ניתן להוציא גם את העוף, לפרק אותו, להיפטר מהעצמות ולהחזיר לסיר, או להשאיר את שוקי העוף שלמים.
- מוסיפים את השמיר הטרי למרק ומגישים עם האטריות.
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר גדול על כיריים ומטגנים את חלקי העוף מכל הצדדים עד ל”סגירה” והזהבה קלה. מוציאים לצלחת ושומרים בצד.
- מוסיפים לסיר את הבצל והסלרי ומטגנים תוך כדי ערבוב להזהבה קלה. מוסיפים את השום, מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה.
- מוסיפים לסיר את הגזר, תפוחי האדמה והקישואים או הזוקיני, מתבלים במלח, פלפל, כורכום וכמון, מערבבים וממשיכים לטגן 3-4 דקות לאיחוד הטעמים.
- מחזירים את העוף לסיר, יוצקים מעל מים רותחים לכיסוי העוף והירקות ועוד כמה ס”מ מעל, מוסיפים את צרור השמיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים את המרק כ-40 דקות, או עד שהעוף והגזר מתרככים ומוכנים. טועמים ומתקנים את התיבול.
- מבשלים את האטריות בסיר נפרד עם מים רותחים במשך 5 דקות ומסננים (לא מבשלים את האטריות בתוך המרק כדי לשמור על טריות המרק).
- מוציאים מהמרק את השמיר ונפטרים ממנו. בשלב זה ניתן להוציא גם את העוף, לפרק אותו, להיפטר מהעצמות ולהחזיר לסיר, או להשאיר את שוקי העוף שלמים.
- מוסיפים את השמיר הטרי למרק ומגישים עם האטריות.
הערות
- ניתן להשתמש גם בירכיים או כנפיים או לערבב בין חלקי העוף
הערות
- ניתן להשתמש גם בירכיים או כנפיים או לערבב בין חלקי העוף
הכנתם את המתכון?
תגובות (4)
למרות שרות אוליבר בשלנית מעולה, מוזר לי קצת הסיפור של בישול העוף מיד בהתחלה – אם מכניסים אותו אחרי שירקות השורש התבשלו קצת – מתקבל עוף הרבה יותר טעים מסתם עוף מכובס.
היי נעמה, ככה באמת מכינים מרק עוף, זו הדרך הקלאסית והנכונה מבחינת מיצוי טעמי העוף.
לא מספיק המלחמה בין רוסיה לאוקראינה? רוצים גם מלחמה עם האשכנזים? מה לכמון ולמרק עוף? וממתי מטגנים את העוף לפני הבישול? מי זה המתחזה לטבח או שף כאן?
היי סער, רצינו להביא משהו קצת אחר למרק הקלאסי (בגלל זה הוא עם טוויסט :)). כמובן שיש מתכונים נוספים שיותר צמודים למרק הקלאסי, כמו המתכון הנפלא של רות אוליבר:
https://foody.co.il/foody_recipe/%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%AA-%D7%A1%D7%91%D7%AA%D7%90-%D7%9E%D7%A8%D7%A7-%D7%A2%D7%95%D7%A3-%D7%A7%D7%9C%D7%90%D7%A1%D7%99-%D7%A9%D7%AA%D7%9E%D7%99%D7%93-%D7%9E%D7%A6%D7%9C%D7%99%D7%97/