-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1228.8 קק״ל 1228.8 קק״לפחמימות 105.5 גרם 105.5 גרםשומן 30.8 גרם 30.8 גרםנתרן 1615.7 מ״ג 1615.7 מ״גחלבון 36.6 גרם 36.6 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 1.3 גרםשומן רווי 8.4 גרם 8.4 גרםכולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 225.3 מ״ג 225.3 מ״גברזל 3.7 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 385.0 מ״ג 385.0 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 2.8 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות1229
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1228.8 קק״ל 1228.8 קק״לפחמימות 105.5 גרם 105.5 גרםשומן 30.8 גרם 30.8 גרםנתרן 1615.7 מ״ג 1615.7 מ״גחלבון 36.6 גרם 36.6 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 1.3 גרםשומן רווי 8.4 גרם 8.4 גרםכולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 225.3 מ״ג 225.3 מ״גברזל 3.7 מ״ג 3.7 מ״גאשלגן 385.0 מ״ג 385.0 מ״גאבץ 2.8 מ״ג 2.8 מ״גסגור
עוגת שקדים בחושה, טעימה, רכה ופשוטה להכנה, שאפשר להכין בקלות גם בדקה ה-90 לפני כניסת שבת או ערב חג. היא מתאימה לכל סוג אירוח, אפשר לשנע אותה ללא בעיה, והיא תהיה מושלמת ליד כוס קפה או תה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1229 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
4 ביצים L
-
1/2 כוס סוכר לבןניתן להחליף במייפל או דבש
-
1 כפית תמצית ונילאו אמרטו
-
2כפות או 20 גרם קליפת לימוןמגוררת
-
1 1/2 כוסות אבקת שקדים
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 קורט מלח דק
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
- מכינים את העוגה: מעבירים את החלמונים לקערה, מוסיפים את הסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את תמצית הווניל וקליפת הלימון ומערבבים.
- מערבבים בקערה נפרדת את אבקת השקדים, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים לתערובת החלמונים ומערבבים לבלילה אחידה.
- מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים לקצף רך ומקפלים בעדינות לבלילה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית נייר סנו סושי ומיישרים.
- אופים 25-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם יוצא יבש.
- מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את אבקת הסוכר, מיץ הלימון והמים בהדרגה למשחה חלקה. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים עוד טיפת מים. אם דלילה מדי, מוסיפים עוד אבקת סוכר.
- יוצקים את הציפוי מעל העוגה ונותנים לה לנזול לצדדים.
- מפזרים פירות מעל ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
- מכינים את העוגה: מעבירים את החלמונים לקערה, מוסיפים את הסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את תמצית הווניל וקליפת הלימון ומערבבים.
- מערבבים בקערה נפרדת את אבקת השקדים, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים לתערובת החלמונים ומערבבים לבלילה אחידה.
- מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים לקצף רך ומקפלים בעדינות לבלילה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית נייר סנו סושי ומיישרים.
- אופים 25-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם יוצא יבש.
- מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את אבקת הסוכר, מיץ הלימון והמים בהדרגה למשחה חלקה. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים עוד טיפת מים. אם דלילה מדי, מוסיפים עוד אבקת סוכר.
- יוצקים את הציפוי מעל העוגה ונותנים לה לנזול לצדדים.
- מפזרים פירות מעל ומגישים.
הערות
- ניתן להוסיף מעל הציפוי פירות אדומים, שקדים פרוסים או פיסטוקים קצוצים
- ניתן להוסיף לציפוי טיפת צבע מאכל לבן או כפית חלב (כשמוסיפים כפית חלב - העוגה הופכת לחלבית)
הערות
- ניתן להוסיף מעל הציפוי פירות אדומים, שקדים פרוסים או פיסטוקים קצוצים
- ניתן להוסיף לציפוי טיפת צבע מאכל לבן או כפית חלב (כשמוסיפים כפית חלב - העוגה הופכת לחלבית)
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
חמודה, טעם של פסח, לא התעלפתי עליה אבל די טעימה
תודה רבה על הפידבק, תפארת!
יש טעות במתכון בין חלבונים לחלמונים
תודה שוש, תוקן!