סנו רקע

עוגת שקדים רכה ומעלפת עם ציפוי לבן מתוק

עוגת שקדים כיפית ומעולה, מתאימה בדיוק לשבירת הצום עם כוס תה מתוק לצידה. אל תוותרו על הציפוי הלבן והפירות מעליה!
עוגת שקדים כיפית ומעולה, מתאימה בדיוק לשבירת הצום עם כוס תה מתוק לצידה. אל תוותרו על הציפוי הלבן והפירות מעליה!
  • שרית נובק
שמרו
כשר
10 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1229
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1228.8 קק״ל 1228.8 קק״ל
    פחמימות 105.5 גרם 105.5 גרם
    שומן 30.8 גרם 30.8 גרם
    נתרן 1615.7 מ״ג 1615.7 מ״ג
    חלבון 36.6 גרם 36.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 1.3 גרם
    שומן רווי 8.4 גרם 8.4 גרם
    כולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 225.3 מ״ג 225.3 מ״ג
    ברזל 3.7 מ״ג 3.7 מ״ג
    אשלגן 385.0 מ״ג 385.0 מ״ג
    אבץ 2.8 מ״ג 2.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    1229
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1228.8 קק״ל 1228.8 קק״ל
    פחמימות 105.5 גרם 105.5 גרם
    שומן 30.8 גרם 30.8 גרם
    נתרן 1615.7 מ״ג 1615.7 מ״ג
    חלבון 36.6 גרם 36.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.3 גרם 1.3 גרם
    שומן רווי 8.4 גרם 8.4 גרם
    כולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״ג
    סידן 225.3 מ״ג 225.3 מ״ג
    ברזל 3.7 מ״ג 3.7 מ״ג
    אשלגן 385.0 מ״ג 385.0 מ״ג
    אבץ 2.8 מ״ג 2.8 מ״ג
    סגור

עוגת שקדים בחושה, טעימה, רכה ופשוטה להכנה, שאפשר להכין בקלות גם בדקה ה-90 לפני כניסת שבת או ערב חג. היא מתאימה לכל סוג אירוח, אפשר לשנע אותה ללא בעיה, והיא תהיה מושלמת ליד כוס קפה או תה.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
10 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


עוגה

ציפוי (לא חובה)


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
  3. מכינים את העוגה: מעבירים את החלמונים לקערה, מוסיפים את הסוכר וטורפים היטב. מוסיפים את תמצית הווניל וקליפת הלימון ומערבבים.
  4. מערבבים בקערה נפרדת את אבקת השקדים, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים לתערובת החלמונים ומערבבים לבלילה אחידה.
  5. מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים לקצף רך ומקפלים בעדינות לבלילה.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית נייר סנו סושי ומיישרים.
  7. אופים 25-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם יוצא יבש.
  8. מכינים את הציפוי: מערבבים בקערה את אבקת הסוכר, מיץ הלימון והמים בהדרגה למשחה חלקה. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים עוד טיפת מים. אם דלילה מדי, מוסיפים עוד אבקת סוכר.
  9. יוצקים את הציפוי מעל העוגה ונותנים לה לנזול לצדדים.
  10. מפזרים פירות מעל ומגישים.
עוגת שקדים בחושה1
עוגת שקדים רכה עם ציפוי מתוק ופירות. צילום: שרית נובק

הערות

  • ניתן להוסיף מעל הציפוי פירות אדומים, שקדים פרוסים או פיסטוקים קצוצים
  • ניתן להוסיף לציפוי טיפת צבע מאכל לבן או כפית חלב (כשמוסיפים כפית חלב - העוגה הופכת לחלבית)
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    tiferet

    חמודה, טעם של פסח, לא התעלפתי עליה אבל די טעימה

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה רבה על הפידבק, תפארת!

    Avatar
    שוש

    יש טעות במתכון בין חלבונים לחלמונים

      Avatar
      מערכת Foody

      תודה שוש, תוקן!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות