פירושקי – כיסון בצק ממולא בפירה תפוח אדמה ופטריות
פירושקי - כיסון בצק ממולא בפירה תפוח אדמה ופטריות. מנת שחיתות! כל כך טעימה, מנחמת ומבטיחים שקלה להכנה. חייבים לנסות בבית
פירושקי - כיסון בצק ממולא בפירה תפוח אדמה ופטריות. מנת שחיתות! כל כך טעימה, מנחמת ומבטיחים שקלה להכנה. חייבים לנסות בבית
- ניצן סוסיד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 163.0 קק״ל 6519.5 קק״לפחמימות 19.7 גרם 786.7 גרםשומן 8.0 גרם 320.0 גרםנתרן 234.6 מ״ג 9383.9 מ״גחלבון 2.8 גרם 112.2 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 35.2 גרםשומן רווי 1.1 גרם 43.9 גרםכולסטרול 2.7 מ״ג 107.5 מ״גסידן 4.7 מ״ג 189.7 מ״גברזל 0.3 מ״ג 12.3 מ״גאשלגן 31.6 מ״ג 1262.4 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 10.0 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 40 דק׳כולל שעתיים ו-50 דק׳
-
קלוריות163
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 163.0 קק״ל 6519.5 קק״לפחמימות 19.7 גרם 786.7 גרםשומן 8.0 גרם 320.0 גרםנתרן 234.6 מ״ג 9383.9 מ״גחלבון 2.8 גרם 112.2 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 35.2 גרםשומן רווי 1.1 גרם 43.9 גרםכולסטרול 2.7 מ״ג 107.5 מ״גסידן 4.7 מ״ג 189.7 מ״גברזל 0.3 מ״ג 12.3 מ״גאשלגן 31.6 מ״ג 1262.4 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 10.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-50 דק׳ | קלוריות 163 | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1 ק"ג קמח לבן
-
1 כף מלח דק
-
2 כפות שמרים יבשים
-
2 כפות סוכר לבן
-
1/3 כוס שמן קנולה
-
2 1/4 כוסות מים פושרים
מלית תפוחי אדמה
-
1 ק"ג תפוחי אדמה גורמה
-
50 גרם חמאה
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
1 סלסילה פטריות שמפיניוןקצוצות
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
טיגון
-
1 כוס שמן קנולה
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה לריכוך וקולפים אותם. מועכים לפירה.
- מכינים את הבצק: מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, מלח, שמרים, סוכר, שמן ומים פושרים כ-7 דקות עד לקבלת בצק גמיש.
- מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מכסים אותה בניילון נצמד ומתפחים למשך שעה.
- מכינים את המילוי: במחבת חמה מממיסים את החמאה ומוסיפים בצל קצוץ לטיגון עד להזהבה.
- מוסיפים לבצל את הפטריות וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות עד שאין יותר נוזלים במחבת. מוסיפים את פירה תפוחי האדמה.
- מתבלים במלח ופלפל שחור ומצננים בטמפרטורת החדר את המילוי (כדי שנצליח למלא אותו והבצק לא ימס).
- לאחר ההתפחה מחלקים ומכדררים את הבצק לכדורים שווים של 40 גרם.
- משטחים כל כדור בעזרת מערוך או כף היד, ממלאים בכף גדושה של מלית תפוחי אדמה ופטריות שהכנו ועוטפים את המילוי במעטפת הבצק עד לקבלת כדור ללא חורים. חוזרים על הפעולה לכל כדורי הבצק.
- לאחר שסיימנו למלא את כיסוני הבצק מתפיחים אותם למשך 15 דקות.
- מחממים את השמן בסיר יחסית עמוק ומטגנים דקה-שתיים מכל צד עד להזהבה. מוציאים ומניחים על רב מגבת ג’מבו לספיגת השמן.
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה לריכוך וקולפים אותם. מועכים לפירה.
- מכינים את הבצק: מערבלים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח, מלח, שמרים, סוכר, שמן ומים פושרים כ-7 דקות עד לקבלת בצק גמיש.
- מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מכסים אותה בניילון נצמד ומתפחים למשך שעה.
- מכינים את המילוי: במחבת חמה מממיסים את החמאה ומוסיפים בצל קצוץ לטיגון עד להזהבה.
- מוסיפים לבצל את הפטריות וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות עד שאין יותר נוזלים במחבת. מוסיפים את פירה תפוחי האדמה.
- מתבלים במלח ופלפל שחור ומצננים בטמפרטורת החדר את המילוי (כדי שנצליח למלא אותו והבצק לא ימס).
- לאחר ההתפחה מחלקים ומכדררים את הבצק לכדורים שווים של 40 גרם.
- משטחים כל כדור בעזרת מערוך או כף היד, ממלאים בכף גדושה של מלית תפוחי אדמה ופטריות שהכנו ועוטפים את המילוי במעטפת הבצק עד לקבלת כדור ללא חורים. חוזרים על הפעולה לכל כדורי הבצק.
- לאחר שסיימנו למלא את כיסוני הבצק מתפיחים אותם למשך 15 דקות.
- מחממים את השמן בסיר יחסית עמוק ומטגנים דקה-שתיים מכל צד עד להזהבה. מוציאים ומניחים על רב מגבת ג’מבו לספיגת השמן.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
אפשר להקפיא לאחר הטיגון?
פחות מומלץ
שכחתם לכתוב באיזה שלב להוסיף את התפוחי אדמה. האם לבשל אותם במים קודם?
היי גלית, תודה על עירור תשומת הלב, עדכנו את המתכון כך שהדברים יהיו ברורים!