קציצות טלה, אריסה ולימון כבוש של קובי אדרי
קובי אדרי מכין לנו קציצות טלה, אריסה ולימון כבוש. עוד מתכון מטורף וחגיגי שיהפוך לכם את שולחן החג והשבת ל"וואו" אחד גדול
קובי אדרי מכין לנו קציצות טלה, אריסה ולימון כבוש. עוד מתכון מטורף וחגיגי שיהפוך לכם את שולחן החג והשבת ל"וואו" אחד גדול
- קובי אדרי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 642.8 קק״ל 3214.1 קק״לפחמימות 53.1 גרם 265.6 גרםשומן 39.4 גרם 197.2 גרםנתרן 3198.0 מ״ג 15990.2 מ״גחלבון 22.5 גרם 112.7 גרםסיבים תזונתיים 24.5 גרם 122.3 גרםשומן רווי 4.9 גרם 24.3 גרםכולסטרול 101.3 מ״ג 506.4 מ״גסידן 408.4 מ״ג 2042.2 מ״גברזל 5.4 מ״ג 26.9 מ״גאשלגן 2285.5 מ״ג 11427.6 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 7.1 מ״גסגור
-
מרכיבים31
-
הכנה 30 דק׳כולל 16 שעות
-
קלוריות643
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 642.8 קק״ל 3214.1 קק״לפחמימות 53.1 גרם 265.6 גרםשומן 39.4 גרם 197.2 גרםנתרן 3198.0 מ״ג 15990.2 מ״גחלבון 22.5 גרם 112.7 גרםסיבים תזונתיים 24.5 גרם 122.3 גרםשומן רווי 4.9 גרם 24.3 גרםכולסטרול 101.3 מ״ג 506.4 מ״גסידן 408.4 מ״ג 2042.2 מ״גברזל 5.4 מ״ג 26.9 מ״גאשלגן 2285.5 מ״ג 11427.6 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 7.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 31 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 16 שעות | קלוריות 643 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
1 ק"ג בשר טלה טחוןמומלץ צוואר
-
1 בצל בינוניקלוף
-
2 שיני שוםקלופות
-
1/2 צרור פטרוזיליה
-
5 גבעולי בצל ירוק
-
2 גבעולי סלרירק העלים
-
1 כוס קמח מצה
-
2 ביצים M
-
1 כף מלח דקמלח הארץ
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כף ראס אל חנות
-
1/2 כף כורכום
-
1 כפית כמון טחון
-
1 כף שמן זיתעץ הזית
-
1/2 כוס מים
טיגון הקציצות
-
1/2 כוס שמן זית
רוטב
-
1 גבעול כרישהשטוף היטב
-
1 ראש שורש סלרי
-
7 שיני שום
-
7 גבעולי בצל ירוקהחלק הלבן
-
4 יחידות פלפלים יבשים חריפיםסודני
-
2 כפות גדושות אריסה
-
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
-
1 כף כורכום
-
1 כף מלח דקמלח הארץ
-
1 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית זרעי כמון
-
500 גרם גרגירי חומוס יבשיםסוגת
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
6 יחידות לימון כבוש
אופן הכנה
- משרים את גרגירי החומוס בקערה עם מים למשך 12 שעות (מומלץ להכין כמות כפולה ולהקפיא בשקיות זיפר חלק מהחומוס לפעם הבאה).
- שוטפים את החומוס ומסננים מהמים.
- בסיר עמוק שמים את החומוס עם מים עד לכיסוי וכפית סודה לשתייה. מבשלים כשעה וחצי , בין לבין מוציאים קצף שהצטבר. אם יש לכם סיר לחץ מבשלים 35 דקות.
- קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות (אפשר גם לרצועות ו/או פרוסות) וקוצצים את עשבי התיבול. פורסים את הכרישה ואת הבצל הירוק לטבעות דקות.
- מכינים את הקציצות: קוצצים את הבצל (קוביות קטנות/רצועות/פרוסות), השום, הפטרוזיליה, הבצל הירוק והסלרי.
- מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה. חשוב לא לערבב ולדחוס מידי (ממש רק לאחד בתנועות אוריריות).
- יוצרים כדורים (יחסית גדולים) ומגלגלים לקציצות.
- במחבת עם חצי כוס שמן זית מטגנים את הקציצות כמה דקות עד להזהבה קלה. מוציאים לרשת סינון או לצלחת עם נייר סופג.
- מכינים את הרוטב: פורסים את הכרישה, חותכים את ראש הסלרי וקוצצים את השום והבצל הירוק.
- בסיר סוטאז’ רחב שמים את כל השמן שטיגנו בו את הקציצות (הוא מלא בטעם של טלה שאנחנו רוצים בסיר). מטגנים את הכרישה, השום, הסלרי וגבעולי הבצל הירוק. מכסים לכמה דקות כדי שיתקרמלו.
- ברגע שהכל מטוגן מוסיפים את הפלפל הסודני והאריסה ופותחים אותה בשמן תוך כדי ערבוב. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את גרגירי החומוס המבושל ומערבבים עד שהחומוס מתכסה בצבע אדום יפיפה.
- מוסיפים ליטר מים רותחים וברגע שמעט רותח מסדרים את הקציצות ולידן מסדרים את הלימונים הכבושים.
- מכסים ומבשלים כשעתיים על להבה קטנה עד שהרוטב הופך סמיך ועשיר.
אופן הכנה
- משרים את גרגירי החומוס בקערה עם מים למשך 12 שעות (מומלץ להכין כמות כפולה ולהקפיא בשקיות זיפר חלק מהחומוס לפעם הבאה).
- שוטפים את החומוס ומסננים מהמים.
- בסיר עמוק שמים את החומוס עם מים עד לכיסוי וכפית סודה לשתייה. מבשלים כשעה וחצי , בין לבין מוציאים קצף שהצטבר. אם יש לכם סיר לחץ מבשלים 35 דקות.
- קוצצים את הבצל והשום לקוביות קטנות (אפשר גם לרצועות ו/או פרוסות) וקוצצים את עשבי התיבול. פורסים את הכרישה ואת הבצל הירוק לטבעות דקות.
- מכינים את הקציצות: קוצצים את הבצל (קוביות קטנות/רצועות/פרוסות), השום, הפטרוזיליה, הבצל הירוק והסלרי.
- מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה. חשוב לא לערבב ולדחוס מידי (ממש רק לאחד בתנועות אוריריות).
- יוצרים כדורים (יחסית גדולים) ומגלגלים לקציצות.
- במחבת עם חצי כוס שמן זית מטגנים את הקציצות כמה דקות עד להזהבה קלה. מוציאים לרשת סינון או לצלחת עם נייר סופג.
- מכינים את הרוטב: פורסים את הכרישה, חותכים את ראש הסלרי וקוצצים את השום והבצל הירוק.
- בסיר סוטאז’ רחב שמים את כל השמן שטיגנו בו את הקציצות (הוא מלא בטעם של טלה שאנחנו רוצים בסיר). מטגנים את הכרישה, השום, הסלרי וגבעולי הבצל הירוק. מכסים לכמה דקות כדי שיתקרמלו.
- ברגע שהכל מטוגן מוסיפים את הפלפל הסודני והאריסה ופותחים אותה בשמן תוך כדי ערבוב. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
- מוסיפים את גרגירי החומוס המבושל ומערבבים עד שהחומוס מתכסה בצבע אדום יפיפה.
- מוסיפים ליטר מים רותחים וברגע שמעט רותח מסדרים את הקציצות ולידן מסדרים את הלימונים הכבושים.
- מכסים ומבשלים כשעתיים על להבה קטנה עד שהרוטב הופך סמיך ועשיר.
הערות
- ניתן להוסיף חבילת עלי מנגולד ליד הקציצות בזמן הוספת הלימונים הכבושים.
הערות
- ניתן להוסיף חבילת עלי מנגולד ליד הקציצות בזמן הוספת הלימונים הכבושים.
בשיתוף עם סוגת
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן