לזניה טורטייה וחצילים
איכשהו בפסח דווקא כשלא אוכלים חמץ בא לנו את הדבר האמיתי. בכל שנה האתגר הזה למצוא פתרונות יצירתיים וטעימים מדרבן אותנו. קבלו מתכון לארוחת ערב סופר שווה של לזניה טורטייה וחצילים שמרגישה כמו ממסעדה איטלקית עם טוויסט מקסיקני
איכשהו בפסח דווקא כשלא אוכלים חמץ בא לנו את הדבר האמיתי. בכל שנה האתגר הזה למצוא פתרונות יצירתיים וטעימים מדרבן אותנו. קבלו מתכון לארוחת ערב סופר שווה של לזניה טורטייה וחצילים שמרגישה כמו ממסעדה איטלקית עם טוויסט מקסיקני
- גל מורן ישראלי
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1510.7 קק״ל 1510.7 קק״לפחמימות 98.0 גרם 98.0 גרםשומן 156.5 גרם 156.5 גרםנתרן 6549.5 מ״ג 6549.5 מ״גחלבון 170.9 גרם 170.9 גרםסיבים תזונתיים 59.7 גרם 59.7 גרםשומן רווי 86.8 גרם 86.8 גרםכולסטרול 387.0 מ״ג 387.0 מ״גסידן 4468.9 מ״ג 4468.9 מ״גברזל 12.3 מ״ג 12.3 מ״גאשלגן 4728.5 מ״ג 4728.5 מ״גאבץ 19.0 מ״ג 19.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
קלוריות1511
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1510.7 קק״ל 1510.7 קק״לפחמימות 98.0 גרם 98.0 גרםשומן 156.5 גרם 156.5 גרםנתרן 6549.5 מ״ג 6549.5 מ״גחלבון 170.9 גרם 170.9 גרםסיבים תזונתיים 59.7 גרם 59.7 גרםשומן רווי 86.8 גרם 86.8 גרםכולסטרול 387.0 מ״ג 387.0 מ״גסידן 4468.9 מ״ג 4468.9 מ״גברזל 12.3 מ״ג 12.3 מ״גאשלגן 4728.5 מ״ג 4728.5 מ״גאבץ 19.0 מ״ג 19.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות 1511 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 חצילים גדוליםפרוסים לאורך בעובי 2 ס"מ
-
2 בקבוקי רוטב עגבניות בזיליקום
-
2 כוסות גבינה צהובה 22%מגוררת או גבינה קשה אחרת שאוהבים, כמו מוצרלה
-
1 צרור בזיליקוםרק העלים
-
1 כפית מלח גס
-
2 כפות שמן זית
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- בינתיים את החצילים מסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה ששומן בשמן זית ומעט מלח גס. מזלפים עוד שמן זית מעל החצילים ומתבלים במלח גס.
- מעבירים לתנור ל-30 דקות עד שהחצילים משחימים היטב.
- בתבנית 20/30 מפזרים 2-3 כפות מרוטב השקשוקה החריפה, מעל מניחים שני דפי טורטייה, שוב רוטב, שכבת חצילים, רוטב, עלי בזיליקום, שכבת גבינה, ושוב שכבת טורטיות וכך ממשיכים עד שיהיו לנו 4-5 שכבות. נסיים עם שכבת גבינה.
- מעבירים את התבנית לתנור כשהיא מכוסה ברדיד אלומיניום על 200 מעלות ל-40 דקות.
- אחרי 20 דקות מורידים את הכיסוי ואופים עוד 20 דקות.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- בינתיים את החצילים מסדרים בתבנית מרופדת נייר אפייה ששומן בשמן זית ומעט מלח גס. מזלפים עוד שמן זית מעל החצילים ומתבלים במלח גס.
- מעבירים לתנור ל-30 דקות עד שהחצילים משחימים היטב.
- בתבנית 20/30 מפזרים 2-3 כפות מרוטב השקשוקה החריפה, מעל מניחים שני דפי טורטייה, שוב רוטב, שכבת חצילים, רוטב, עלי בזיליקום, שכבת גבינה, ושוב שכבת טורטיות וכך ממשיכים עד שיהיו לנו 4-5 שכבות. נסיים עם שכבת גבינה.
- מעבירים את התבנית לתנור כשהיא מכוסה ברדיד אלומיניום על 200 מעלות ל-40 דקות.
- אחרי 20 דקות מורידים את הכיסוי ואופים עוד 20 דקות.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
איזו טורטיה כשרה לפסח ?
יש טורטיות תירס שכשרות לפסח