פנקוטה קוקוס עם רוטב פירות יער
איך מכינים קינוח מושלם בלי מוצרי חלב? אולגה טוכשר משתפת במתכון של פנקוטה קוקוס עם רוטב פירות יער שמכינים בקלות מבעוד מועד ומגישים לאורחים באהבה
איך מכינים קינוח מושלם בלי מוצרי חלב? אולגה טוכשר משתפת במתכון של פנקוטה קוקוס עם רוטב פירות יער שמכינים בקלות מבעוד מועד ומגישים לאורחים באהבה
- אולגה טוכשר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 197.8 קק״ל 1582.5 קק״לפחמימות 14.9 גרם 119.1 גרםשומן 13.9 גרם 111.2 גרםנתרן 21.3 מ״ג 170.2 מ״גחלבון 3.0 גרם 23.6 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 5.4 גרםשומן רווי 12.5 גרם 100.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 19.5 מ״ג 156.1 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.6 מ״גאשלגן 191.2 מ״ג 1529.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.4 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל 3 שעות ו-20 דק׳
-
קלוריות198
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 197.8 קק״ל 1582.5 קק״לפחמימות 14.9 גרם 119.1 גרםשומן 13.9 גרם 111.2 גרםנתרן 21.3 מ״ג 170.2 מ״גחלבון 3.0 גרם 23.6 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 5.4 גרםשומן רווי 12.5 גרם 100.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 19.5 מ״ג 156.1 מ״גברזל 1.2 מ״ג 9.6 מ״גאשלגן 191.2 מ״ג 1529.7 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 3.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 198 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
פנקוטה
-
12 גרם אבקת ג’לטין
-
60מ"ל או 1/4 כוס מים
-
500 מ"ל קרם קוקוסמזרח מערב
-
100מ"ל או 1/3 כוס חלב סויה
-
50גרם או 1/4 כוס סוכר לבן
-
1 כפית תמצית וניל
רוטב
-
200 גרם פירות יער קפואים
-
2 כפות סוכר לבן
אופן הכנה
- בכלי קטן מערבבים את הג’לטין והמים ומשאירים בצד ל-10-15 דקות עד שהג’לטין יספח את כל הנוזלים.
- בסיר קטן על אש בינונית מחממים את קרם הקוקוס, החלב, הסוכר והווניל עד שכל הסוכר נמס. מערבבים מדי פעם. לא מביאים לרתיחה.
- מעבירים את הג’לטין לסיר עם התערובת החלבית על סף רתיחה, מכבים את האש ומערבבים היטב עד שכל הג’לטין נמס.
- יוצקים את התערובת לכוסות הגשה, ממלאים עד גובה 3/4 כוסות.
- מעבירים לקירור של 3-4 שעות (שעתיים במקפיא) עד שהפנקוטה מתייצבת.
- לפני הגשה מכינים את הרוטב: טוחנים את פירות היער בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון. מוסיפים את הסוכר, מביאים לרתיחה על אש בינונית ומבשלים כ-5 דקות. מצננים.
- יוצקים כמה כפות של הרוטב על צלחת הגשה, מוציאים את הפנקוטה מהתבנית ומניחים מעל הרוטב.
צילום: אפיק גבאי
אופן הכנה
- בכלי קטן מערבבים את הג’לטין והמים ומשאירים בצד ל-10-15 דקות עד שהג’לטין יספח את כל הנוזלים.
- בסיר קטן על אש בינונית מחממים את קרם הקוקוס, החלב, הסוכר והווניל עד שכל הסוכר נמס. מערבבים מדי פעם. לא מביאים לרתיחה.
- מעבירים את הג’לטין לסיר עם התערובת החלבית על סף רתיחה, מכבים את האש ומערבבים היטב עד שכל הג’לטין נמס.
- יוצקים את התערובת לכוסות הגשה, ממלאים עד גובה 3/4 כוסות.
- מעבירים לקירור של 3-4 שעות (שעתיים במקפיא) עד שהפנקוטה מתייצבת.
- לפני הגשה מכינים את הרוטב: טוחנים את פירות היער בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון. מוסיפים את הסוכר, מביאים לרתיחה על אש בינונית ומבשלים כ-5 דקות. מצננים.
- יוצקים כמה כפות של הרוטב על צלחת הגשה, מוציאים את הפנקוטה מהתבנית ומניחים מעל הרוטב.
צילום: אפיק גבאי
הערות
- אם אין לכם תבניות סיליקון, מומלץ לטבול את התבנית בה השתמשתם לכמה שניות במים חמים על מנת לקדם את חילוץ הפנקוטה. תזהרו לא להרטיב אותה!
- • אפשר להגיש את הפנקוטה בכוס או צנצנת – זה גם מרשים, וגם פוטר אתכם מלחלץ אותה מהתבנית
הערות
- אם אין לכם תבניות סיליקון, מומלץ לטבול את התבנית בה השתמשתם לכמה שניות במים חמים על מנת לקדם את חילוץ הפנקוטה. תזהרו לא להרטיב אותה!
- • אפשר להגיש את הפנקוטה בכוס או צנצנת – זה גם מרשים, וגם פוטר אתכם מלחלץ אותה מהתבנית
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (11)
אנסה לשבת
הפנקוטה בשילוב הסויה היתה חסרת טעם. מה אוכל להוסיף?
היי חדווה, מצטערים לשמוע שלא אהבת את התוצאה הסופית. אולי כדאי לנסות מתכון אחר לפנקוטה, או להוסיף כל תוספת אחרת שאת אוהבת.
100 מל מיים או 1/3 כוס מיים – בד”כ כוס היא 120 -150 מ”ל – 1/3 כוס שווה לכ 40-50 מל מיים הלא כן?
אין כאן טעות, 1/4 כוס מים = 60 מ”ל, כפי שכתוב במתכון.