-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 460.8 קק״ל 2304.0 קק״לפחמימות 54.7 גרם 273.6 גרםשומן 24.9 גרם 124.7 גרםנתרן 2551.4 מ״ג 12756.9 מ״גחלבון 5.9 גרם 29.7 גרםסיבים תזונתיים 4.5 גרם 22.6 גרםשומן רווי 3.0 גרם 14.8 גרםכולסטרול 4.7 מ״ג 23.7 מ״גסידן 36.7 מ״ג 183.6 מ״גברזל 2.3 מ״ג 11.5 מ״גאשלגן 611.4 מ״ג 3057.2 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 6.0 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה
-
קלוריות461
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 460.8 קק״ל 2304.0 קק״לפחמימות 54.7 גרם 273.6 גרםשומן 24.9 גרם 124.7 גרםנתרן 2551.4 מ״ג 12756.9 מ״גחלבון 5.9 גרם 29.7 גרםסיבים תזונתיים 4.5 גרם 22.6 גרםשומן רווי 3.0 גרם 14.8 גרםכולסטרול 4.7 מ״ג 23.7 מ״גסידן 36.7 מ״ג 183.6 מ״גברזל 2.3 מ״ג 11.5 מ״גאשלגן 611.4 מ״ג 3057.2 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 6.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 461 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
תפוחי אדמה
-
750 גרם תפוחי אדמה קטניםמיני, למיקרוגל
-
2 כפיות מלח דק
-
2 כפות חומץ אורזמזרח מערב
-
3 כפות שמן קנולה
רוטב
-
3 כפות רוטב סויה יאמאסהמזרח מערבמופחת נתרן
-
3/4 כוס רוטב צ’ילי מתוקמזרח מערב
-
3 כפות רוטב סרירצ’המזרח מערב
-
4 שיני שוםקלופות ומעוכות
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כוס סוכר דקליםמזרח מערבמגורר
-
2 כפות שמן שומשוםמזרח מערב
-
3 כפות מיריןמזרח מערב
אופן הכנה
- בסיר גדול מרתיחים מים (כ3/4 מגובה הסיר) ומוסיפים למים מלח וחומץ.
- מוסיפים את תפוחי האדמה על קליפתם ומבשלים על אש גבוהה כ-20 דקות או עד שמזלג חודר את תפוח האדמה בקלות.
- מוציאים את תפוחי האדמה מהמים למסננת ומעבירים אותם למחבת רחבה יחד עם השמן ומשחימים אותם יפה על כל צדדיהם.
- בזמן הזה מכינים את הרוטב: בקערה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים טעם (הרוטב צריך להיות מאוזן בחריפות, מתיקות ומליחות לפי טעם).
- מוסיפים את הרוטב למחבת עם תפוחי האדמה, מביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את האש ובעזרת כף מעץ, מזגגים את תפוחי האדמה תוך כדי שהרוטב מסמיך.
- ברגע שהרוטב מקורמל ומסמיך וכל תפוחי האדמה מבריקים, מסירים מהאש ומגישים מיד עם בצל ירוק קצוץ, שומשום קלוי ואפשר להתפרע עם מיונז בצד.
אופן הכנה
- בסיר גדול מרתיחים מים (כ3/4 מגובה הסיר) ומוסיפים למים מלח וחומץ.
- מוסיפים את תפוחי האדמה על קליפתם ומבשלים על אש גבוהה כ-20 דקות או עד שמזלג חודר את תפוח האדמה בקלות.
- מוציאים את תפוחי האדמה מהמים למסננת ומעבירים אותם למחבת רחבה יחד עם השמן ומשחימים אותם יפה על כל צדדיהם.
- בזמן הזה מכינים את הרוטב: בקערה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים טעם (הרוטב צריך להיות מאוזן בחריפות, מתיקות ומליחות לפי טעם).
- מוסיפים את הרוטב למחבת עם תפוחי האדמה, מביאים לרתיחה, מנמיכים מעט את האש ובעזרת כף מעץ, מזגגים את תפוחי האדמה תוך כדי שהרוטב מסמיך.
- ברגע שהרוטב מקורמל ומסמיך וכל תפוחי האדמה מבריקים, מסירים מהאש ומגישים מיד עם בצל ירוק קצוץ, שומשום קלוי ואפשר להתפרע עם מיונז בצד.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן