עוגת תפוחים קלאסית
איזה כיף שהגעתם למתכון הזה ושאתם הולכים להכין אותו! אחד המתכונים היותר טעימים שיצא לכם להכין, עוגת תפוחים קלאסית ועסיסית. כזאת שעוטפת את כל הבית בריח של אפייה ואי אפשר להפסיק לאכול אותה. תהנו!
איזה כיף שהגעתם למתכון הזה ושאתם הולכים להכין אותו! אחד המתכונים היותר טעימים שיצא לכם להכין, עוגת תפוחים קלאסית ועסיסית. כזאת שעוטפת את כל הבית בריח של אפייה ואי אפשר להפסיק לאכול אותה. תהנו!
- ליאור קליין
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5664.5 קק״ל 5664.5 קק״לפחמימות 919.5 גרם 919.5 גרםשומן 263.3 גרם 263.3 גרםנתרן 5588.7 מ״ג 5588.7 מ״גחלבון 93.8 גרם 93.8 גרםסיבים תזונתיים 14.8 גרם 14.8 גרםשומן רווי 129.9 גרם 129.9 גרםכולסטרול 1624.8 מ״ג 1624.8 מ״גסידן 517.9 מ״ג 517.9 מ״גברזל 8.5 מ״ג 8.5 מ״גאשלגן 1727.8 מ״ג 1727.8 מ״גאבץ 6.6 מ״ג 6.6 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות5665
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5664.5 קק״ל 5664.5 קק״לפחמימות 919.5 גרם 919.5 גרםשומן 263.3 גרם 263.3 גרםנתרן 5588.7 מ״ג 5588.7 מ״גחלבון 93.8 גרם 93.8 גרםסיבים תזונתיים 14.8 גרם 14.8 גרםשומן רווי 129.9 גרם 129.9 גרםכולסטרול 1624.8 מ״ג 1624.8 מ״גסידן 517.9 מ״ג 517.9 מ״גברזל 8.5 מ״ג 8.5 מ״גאשלגן 1727.8 מ״ג 1727.8 מ״גאבץ 6.6 מ״ג 6.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 5665 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגת תפוחים
-
240 גרם חמאה רכה
-
1 1/2 כוסות סוכר לבן
-
2 כפיות תמצית וניל
-
4 ביצים M
-
1 כוס חלב 3%
-
3 כוסות קמח תופח
-
3 תפוחי עץ גרני סמיט בינונייםקלופים ומגולענים
ציפוי
-
1/2 כוס שקדים פרוסים
-
1/3 כוס סוכר חום כהה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל160 מעלות.
- חותכים את התפוחים לקוביות בעזרת מעבד מזון עם אביזר לחיתוך קוביות.
- בקערה גדולה מערבבים עם כף עץ את החמאה, הסוכר והוניל.
- מוסיפים את הביצים והחלב ומערבבים את להטמעה מלאה.
- מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד.
- משמנים תבנית אפייה עגולה ומוזגים חצי מהבלילה לתבנית.
- מסדרים מעל הבלילה חצי מכמות פרוסות התפוח.
- מוזגים את החצי השני של הבלילה על שכבת התפוחים ומסדרים את שאר התפוחים.
- מפזרים מעל העוגה שקדים וסוכר חום ומכניסים לתנור ל-40 דקות, עד שקיסם ננעץ בעוגה ויוצא עם פירורים לחים. בתאבון.
- העוגה נשארת עסיסית, רכה וטעימה בטירוף גם אם אתם מתארחים ונתקעתם בפקקים של ערב החג.
*מומלץ להגיש עם גלידת וניל.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל160 מעלות.
- חותכים את התפוחים לקוביות בעזרת מעבד מזון עם אביזר לחיתוך קוביות.
- בקערה גדולה מערבבים עם כף עץ את החמאה, הסוכר והוניל.
- מוסיפים את הביצים והחלב ומערבבים את להטמעה מלאה.
- מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד.
- משמנים תבנית אפייה עגולה ומוזגים חצי מהבלילה לתבנית.
- מסדרים מעל הבלילה חצי מכמות פרוסות התפוח.
- מוזגים את החצי השני של הבלילה על שכבת התפוחים ומסדרים את שאר התפוחים.
- מפזרים מעל העוגה שקדים וסוכר חום ומכניסים לתנור ל-40 דקות, עד שקיסם ננעץ בעוגה ויוצא עם פירורים לחים. בתאבון.
- העוגה נשארת עסיסית, רכה וטעימה בטירוף גם אם אתם מתארחים ונתקעתם בפקקים של ערב החג.
*מומלץ להגיש עם גלידת וניל.
בשיתוף עם בוש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
אפשר שמן במקום חמאה? אם כן מה הכמות
בעיקרון 3/4 כוס שמן אמור לעבוד (לא ניסינו)
לא ברור אם צריך לחתוך את התפוחים לקוביות או פרוסות.
היי ענת, לקוביות
איך אפשר להמיר לעוגה ללא גלוטן?
להשתמש בקמח ללא גלוטן