-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 222.0 קק״ל 1775.6 קק״לפחמימות 6.0 גרם 48.2 גרםשומן 20.4 גרם 163.3 גרםנתרן 845.2 מ״ג 6761.7 מ״גחלבון 4.4 גרם 35.5 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 15.9 גרםשומן רווי 3.7 גרם 29.6 גרםכולסטרול 5.3 מ״ג 42.5 מ״גסידן 75.6 מ״ג 605.1 מ״גברזל 0.9 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 127.0 מ״ג 1015.7 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.4 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות222
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 222.0 קק״ל 1775.6 קק״לפחמימות 6.0 גרם 48.2 גרםשומן 20.4 גרם 163.3 גרםנתרן 845.2 מ״ג 6761.7 מ״גחלבון 4.4 גרם 35.5 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 15.9 גרםשומן רווי 3.7 גרם 29.6 גרםכולסטרול 5.3 מ״ג 42.5 מ״גסידן 75.6 מ״ג 605.1 מ״גברזל 0.9 מ״ג 7.0 מ״גאשלגן 127.0 מ״ג 1015.7 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 4.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 19 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 222 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
לבבות ארטישוק ממולאים
-
8 יחידות ארטישוקיםטרי וגדול או 16 תחתיות ארטישוק קפואות
-
2 סלסילות פטריות שמפיניוןאו פורטבלו או גם וגם - טריות ומוצקות
-
1 כוס אגוזי מלך
-
1/2 כוס פטרוזיליהרק העלים, קצוצה
-
2 כפות טימין טריעלים
-
4 שיני שוםכתושות
-
1/4 כוס שמן זית
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית מלח דק
-
3/4 כוס גבינת מוצרלהאו צהובה, מגוררת
רוטב
-
1/4 כוס מיץ לימון
-
1/4 כוס שמן זית
-
1/2 כוס מים
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
1 גבעול מרווהטרייה
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית כורכום
-
1 כוס אפונה ירוקה קפואהאו פול
אופן הכנה
- מפשירים את הארטישוקים לילה קודם במקרר או קולפים את הטריים ומחלצים את הלב; משרים בקערית עם מים ולימון; מצורף סרטון איך קולפים ארטישוק: https://vt.tiktok.com/ZS8urt34Q/
- אם משתמשים בארטישוק טרי (הרבה יותר טעים - הרבה יותר עבודה…) אזי חולטים אותם במים רותחים מומלחים למשך 7 דקות; מעבירים אותם מיד לקערת מי קרח; אם משתמשים בלבבות קפואים-מופשרים, עוברים ישר לסעיף 2.
- על קרש בעזרת סכין או במעבד מזון, קוצצים את הפטריות דק דק יחד עם השום והפטרוזיליה - שומרים כף 1-2 לגרניש בסוף.
- מעבירים לקערה ומוסיפים 2-3 כפות שמן זית, טימין, פלפל ומלח לפי הטעם ומחצית מכמות הגבינה.
- מוציאים את לבבות הארטישוק מהמים ומבלי לייבש, ממלאים אותם בנדיבות בתערובת פטריות - אגוזים.
- מעמידים סיר סוטאז על כיריים, מוזגים בו את כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את עוצמת האש.
- מסדרים את הלבבות יפה בשכבה אחת בתוך הסיר, הרוטב צריך להגיע עד לשפת הארטישוק (אם חסר מוסיפים בהתאמה מעט מיץ לימון, מים ושמן זית), מברישים את המילוי במעט שמן זית, מביאים שוב לרתיחה ואז מנמיכים את האש, מכסים חלקית ומבשלים על אש בינונית קטנה כ-20 דקות.
- מגישים כמנה עיקרית או ראשונה, עם פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם. בתיאבון.
המנה הוכנה בכיריים אינדוקציה סימנס עם פיצ’ר powerMove שמאפשר חלוקה מראש של אזור הבישול למספר אזורים בדרגות חום שונות.
אופן הכנה
- מפשירים את הארטישוקים לילה קודם במקרר או קולפים את הטריים ומחלצים את הלב; משרים בקערית עם מים ולימון; מצורף סרטון איך קולפים ארטישוק: https://vt.tiktok.com/ZS8urt34Q/
- אם משתמשים בארטישוק טרי (הרבה יותר טעים - הרבה יותר עבודה…) אזי חולטים אותם במים רותחים מומלחים למשך 7 דקות; מעבירים אותם מיד לקערת מי קרח; אם משתמשים בלבבות קפואים-מופשרים, עוברים ישר לסעיף 2.
- על קרש בעזרת סכין או במעבד מזון, קוצצים את הפטריות דק דק יחד עם השום והפטרוזיליה - שומרים כף 1-2 לגרניש בסוף.
- מעבירים לקערה ומוסיפים 2-3 כפות שמן זית, טימין, פלפל ומלח לפי הטעם ומחצית מכמות הגבינה.
- מוציאים את לבבות הארטישוק מהמים ומבלי לייבש, ממלאים אותם בנדיבות בתערובת פטריות - אגוזים.
- מעמידים סיר סוטאז על כיריים, מוזגים בו את כל מרכיבי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את עוצמת האש.
- מסדרים את הלבבות יפה בשכבה אחת בתוך הסיר, הרוטב צריך להגיע עד לשפת הארטישוק (אם חסר מוסיפים בהתאמה מעט מיץ לימון, מים ושמן זית), מברישים את המילוי במעט שמן זית, מביאים שוב לרתיחה ואז מנמיכים את האש, מכסים חלקית ומבשלים על אש בינונית קטנה כ-20 דקות.
- מגישים כמנה עיקרית או ראשונה, עם פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם. בתיאבון.
המנה הוכנה בכיריים אינדוקציה סימנס עם פיצ’ר powerMove שמאפשר חלוקה מראש של אזור הבישול למספר אזורים בדרגות חום שונות.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן