-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 345.5 קק״ל 2763.9 קק״לפחמימות 46.5 גרם 372.4 גרםשומן 8.1 גרם 64.6 גרםנתרן 787.4 מ״ג 6299.5 מ״גחלבון 20.3 גרם 162.4 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.9 גרםשומן רווי 1.2 גרם 9.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 5.3 מ״ג 42.0 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.5 מ״גאשלגן 16.8 מ״ג 134.8 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים22
-
הכנה שעהכולל שעתיים
-
קלוריות346
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 345.5 קק״ל 2763.9 קק״לפחמימות 46.5 גרם 372.4 גרםשומן 8.1 גרם 64.6 גרםנתרן 787.4 מ״ג 6299.5 מ״גחלבון 20.3 גרם 162.4 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.9 גרםשומן רווי 1.2 גרם 9.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 5.3 מ״ג 42.0 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.5 מ״גאשלגן 16.8 מ״ג 134.8 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 22 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעתיים | קלוריות 346 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז
-
2 כוסות אורז קלרוזמזרח מערב
-
2 1/2 כוסות מים
-
1 כפית מלח דקלא חובה
מילוי סלמון אפוי
-
400 גרם סלמון טריאפוי
-
2 כפות מיונז יפנימזרח מערב
-
3 כפיות רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
-
1 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
מילוי טופו
-
1 חבילה טופו קשהמגורד בפומפייה
-
2 כפות מיונז יפנימזרח מערב
-
3 כפיות רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
-
2 כפיות שמן שומשוםמזרח מערב
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 כפית שורש ג’ינג’רמגורד
מילוי טונה
-
2 קופסאות שימורים טונה בשמןמסוננת מהשמן
-
3 כפות מיונז יפנימזרח מערב
-
2 כפיות רוטב סויה יאמאסהמזרח מערב
-
2 כפיות שמן שומשוםמזרח מערב
-
2 כפות מיץ לימון
-
1 חופן עיריתקצוצה - לא חובה
אופן הכנה
- מכינים את האורז: שוטפים את האורז במים עד שהם יוצאים נקיים.
- משרים את האורז במים בין חצי שעה לשעתיים ומסננים.
- שמים את האורז בסיר ומוסיפים 2.5 כוסות מים, אפשר גם להוסיף כפית מלח (היפנים לא מוסיפים).
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
- מבשלים 15 דקות ולא פותחים את המכסה 15 דקות נוספות.
- מעבירים את האורז לקערה גדולה ודואגים לאוורר אותו בעדינות עם כף עץ כדי לא לשבור אותו.
- מכינים את המשרה: בזמן שהאורז מתבשל מערבבים היטב את כל חומרי המשרה. אם הסוכר לא נמס אפשר לחמם במיקרוגל כמה שניות.
- כשהאורז בקערה מוזגים עליו את המשרה ומערבבים בעדינות.
- כעת מחכים שהאורז יהיה קר לגמרי כדי להתחיל להכין את הכדורים.
- מרכיבים את המנה: בוחרים את המילוי שרוצים.
- מערבבים את כל חומרי המילוי שבחרתם.
- פורסים ניילון נצמד על משטח העבודה ומניחים עליו כדור אורז בקוטר 4-5 ס״מ.
- מועכים את הכדור ומניחים כף מילוי במרכז.
- מניחים עוד קצת אורז על המילוי ואוספים בעזרת הניילון את הכל לכדור אחד. מהדקים היטב.
- בעזרת האצבעות יוצרים צורה של משולש.
- מעבירים את המשולשים העטופים למקרר עד שרוצים לאכול ועד יומיים.
- חותכים אצות נורי לרצועות בגודל שיתאים למשולשים, מסירים את הניילון הנצמד ומצמידים את האצה לאורז.
- אוכלים מיד! אחרי דקה האצה מתחילה לספוג לחות והיא כבר לא קריספית (עדיין טעים אך לא קריספי).
אופן הכנה
- מכינים את האורז: שוטפים את האורז במים עד שהם יוצאים נקיים.
- משרים את האורז במים בין חצי שעה לשעתיים ומסננים.
- שמים את האורז בסיר ומוסיפים 2.5 כוסות מים, אפשר גם להוסיף כפית מלח (היפנים לא מוסיפים).
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים.
- מבשלים 15 דקות ולא פותחים את המכסה 15 דקות נוספות.
- מעבירים את האורז לקערה גדולה ודואגים לאוורר אותו בעדינות עם כף עץ כדי לא לשבור אותו.
- מכינים את המשרה: בזמן שהאורז מתבשל מערבבים היטב את כל חומרי המשרה. אם הסוכר לא נמס אפשר לחמם במיקרוגל כמה שניות.
- כשהאורז בקערה מוזגים עליו את המשרה ומערבבים בעדינות.
- כעת מחכים שהאורז יהיה קר לגמרי כדי להתחיל להכין את הכדורים.
- מרכיבים את המנה: בוחרים את המילוי שרוצים.
- מערבבים את כל חומרי המילוי שבחרתם.
- פורסים ניילון נצמד על משטח העבודה ומניחים עליו כדור אורז בקוטר 4-5 ס״מ.
- מועכים את הכדור ומניחים כף מילוי במרכז.
- מניחים עוד קצת אורז על המילוי ואוספים בעזרת הניילון את הכל לכדור אחד. מהדקים היטב.
- בעזרת האצבעות יוצרים צורה של משולש.
- מעבירים את המשולשים העטופים למקרר עד שרוצים לאכול ועד יומיים.
- חותכים אצות נורי לרצועות בגודל שיתאים למשולשים, מסירים את הניילון הנצמד ומצמידים את האצה לאורז.
- אוכלים מיד! אחרי דקה האצה מתחילה לספוג לחות והיא כבר לא קריספית (עדיין טעים אך לא קריספי).
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
היי, כיצד לאפות את הסלומון לפני הערבוב עם הרטבים?
היי חן, אפייה רגילה בתנור או בנינג’ה